Om Ma Ni Pa Dme Hum 1
Bodhicitta

Dharánik, Mantrák - OM MA NI PA DME HUM

OM MA NI PA DME HUM 2 OM MA NI PAD ME HUM OM MA NI PA DME HUM 3

Az egyik legismertebb Mantra az OM MA NI PA DME HUM Avalokiteshvara / A Könyörülettel Letekintő/ Bodhisattva Az Újraszületések Őre Mantrája. Minden egyes szótag egy-egy Mantra.

OM--- Nagy Könyörület Mantrája az Istenek Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk, minden gonosz szellem és rossz lélek összetett kézzel, mozdulatlanul hallgatja. A Mantra hatására megnyugszik, nem lesz képes ártani, vagy rosszat cselekedni.

MA--- Nagy könyörület Mantrája a Titánok Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk a Titánok, vagy Ellen Istenek összetett kézzel, szótlanul hallgatják és megértik a jócselekedetek lényegét.

NI---Nagy Könyörület Mantrája az Emberek Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk összetett kézzel, képesek leszünk a bölcsesség útján megtisztulni minden rossz cselekedettől és olyan tiszták leszünk mint az Igaz Gyöngy.

PA--- Nagy Könyörület Mantrája az Állatok Világában. ha ezt a szótagot recitáljuk, az állatok összetett kézzel hallgatják és megértik a Nagy Könyörület Szellemét

DME---Nagy Könyörület Mantrája a Kisértetek Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk, a Kisértetek összetett kézzel, mozdulatlanul hallgatják és felismerik a Nagy Könyörület szellemét és nem lesznek képesek ártani.

HUM--- nagy Könyörület Mantrája a Pokolbeli Lények Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk az összes Tan Védelmező és Jó szellem védelmez minden lényt és megakadályoz minden katasztrófát és természeti csapást.

OM MA NI PA DME HUM---A Nagy Könyörület Mantrája az Érző Lények hat Világában. Ha mind a Hat Szótagot recitáljuk, összetett kézzel, egy gondolattal, megszámlálhatatlan Buddhák, Bodhisattvák és a Tan Védelmezői támogatnak és védelmeznek bennünket és a körülöttünk lévőket.

A Csodálatos Hat Szótag Mantrájának jelentése :

OM--Az adott környezetben mindig a LEGMAGASABBAT jelenti. Ebben a Mantrában a Legmagasabb az Istenek Világa.

MANI-- Csendes Bölcsesség, vagyis a bölcsesség elérésével képesek leszünk felismerni a bennünk lévő Buddha Természetet. Másik jelentése a szenny eltávolítása a Buddha természet felismerésével képesek leszünk a rossz karmáinktól megszabadulni.

PADME-- A Csodálatos Fény Felragyog. A Buddhává válás.

HUM-- Védelmez, támogat.

E csodálatos Mantra nem más mint Avalokiteshvata a Könyörülettel Letekintő Szíve és Gondolata.

Másik jelentése Om Ékszer a Lótuszban Hum.

Az Ékszer a bennünk lévő Buddha . A Lótusz pedig az öt skanda / korporealitás/

A Mantra recitálásával gondolataink megtisztulnak, ezálltal a cselekedeteink is tiszták lesznek. Képesek leszünk megvalósítani az önzetlen szeretetet és együttérzést az érző lények iránt. Így megtisztulva elérjük a Tiszta Földön való ujraszületést.

Ez a Mantra magában foglalja a Buddha Dharma Egészét.


MAITRI

Bodhicitta.