Tartalomjegyzék Kevésbé ismert vallások fóruma
Nyitotta Viola Zoltán író, http://poliverzum.fw.hu
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Nincsen új privát üzenetedNincsen új privát üzeneted   Kilépés [ violazoli ]Kilépés [ violazoli ] 

A JODO SHU ISKOLA DOKUMENTUMAI

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vegyes
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 02; Vas. 05:42 pm    Hozzászólás témája: A JODO SHU ISKOLA DOKUMENTUMAI Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Honen Shonin, a Tendai volt szerzetese 1175-ben elhagyta a Tendai főkolostorát, és megalapította a Jodo Shu Amidista szektáját.Ez volt az első önálló Tiszta Föld irányzat, mely nem volt többé a függeléke sem a Zennek, sem a Shingonnak, vagy Kegonnak, hanem önálló tanítással rendelkezett.Ez a tanítás része a Pozitiv Buddhizmusnak, mivel a Tiszta Földet, Amitabha Nyugati Paradicsomát Vasubandhu Bodhisattva tanítása szerint szemléli.
Vasubandhu Bodhisattva ezt mondja a Jodoron-ban: "Amitayus Buddha Földjének diszei a fenomenális aspektusai egy csodálatos világnak, amely a Végső Realitásból jelent meg."
A Tiszta Földet tehát a Nirvana environmentális megjelenésének tekinti.
Ugyancsak így szól a Jodoron 4. Gathajában: "A Nagy Könyörületből, - mely inherens a helyes útban, - és a szupramundán Jóságból jött létre (a Tiszta Föld). Mindezek megfelelnek a Nirvana Sutra tanításának. Nem véletlen, hogy Shinran Shonin, Honen tanítványa Kyogyoshinsho c. munkájában legtöbbet a Nirvana Sutrából idéz!
Ezért határoztuk el a Jodo Shinshu dokumentumainak közlését. Az első a Tan legrövidebb összefoglalása, melyet Honen két nappal a Tiszta Földre való távozása előtt diktált le fő-tanítványának, Genshinnek.

ICHIMAI KISHOMON (EGY-LAPOS DOKUMENTUM)

A Nembutsu amelyet tanítok nem a kontemplativ Nembutsu amit a tanult mesterek tanítanak Kínában és Japánban, nem is a recitativ Nembutsu melyet a "Nen" teljes megértésével gyakorolnak a tanulmányokból eredően. Ez semmi más, mint a NAMU AMIDA BUTSUT mondani, azzal a meggyőződéssel, hogy a kimondásával teljes bizonyossággal születés érhető el a Tiszta Földön. A Három Mentális Állapot és a Négy Gyakorlat mind bennfoglaltatik abban a meggyőződésben, hogy mindenki születést ér el a NAMU AMIDA BUTSUN keresztül.
Ha nekem ennél nagyobb tudásom lenne, kívül esnék Shakyamuni és Amida kegyelmén, és Amida megváltó hatalmán.
Azok, akik hittel elfogadják a nembutsut, ámbár mélyen járatosak Shakyamuni élethosszig tartó tanításában, ne fitogtassák bölcsességüket és tanultságukat, hanem gyakorolják a nembutsut olyan egyszerüséggel és őszinteséggel, mint a tanulatlan apácák (amanyudo) akik nem jártasak eléggé a buddhista tanításokban.

Lepecsételve kezem lenyomatával, tanúságtételül.

A Jodo Shu hite és gyakorlata ezen az egy oldalon böven ki van fejtve. Nekem, Genkunak nincs más tanításom ezen kívül. Hogy tanításomat nehogy félremagyarázzák halálom után, azért tettem ezt a testamentumot.

A Kenryaku második évében (1212) január 23.-án.

(ford.Rev.Dr. Ősz Lajos) - Anraku
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vegyes Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal
Feliratkozás a témára
 
Téma törlése Téma áthelyezése Téma lezárása Téma szétválasztása 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Szavazhatsz ebben a fórumban.
Moderálhatod ezt a fórumot.

Fórum adminisztráció


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd
MyStat - Az ingyenes webstatisztika
y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>tml>y>y>y>