Tartalomjegyzék Kevésbé ismert vallások fóruma
Nyitotta Viola Zoltán író, http://poliverzum.fw.hu
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Nincsen új privát üzenetedNincsen új privát üzeneted   Kilépés [ violazoli ]Kilépés [ violazoli ] 

DHARÁNIK, MANTRÁK.

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mi a pozitív buddhizmus lényege? Honlap: http://pozitivbuddhizmus.fw.hu
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 22; Szomb. 10:27 pm    Hozzászólás témája: DHARÁNIK, MANTRÁK. Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

A Dharáni nem más, mint a Sutrák kikristályosított formája a mindennapi gyakorlás megkönnyítésére. A Mantrák a Dharánik desztillátumai ami pár szótagból áll. A Bija-Mantra pedig a Mantra "Essenciája".
Az egyik legismertebb Mantra az OM MA NI PA DME HUM Avalokiteshvara / A Könyörülettel Letekintő/ Bodhisattva Az Újraszületések Őre Mantrája. Minden egyes szótag egy-egy Mantra.

OM--- Nagy Könyörület Mantrája az Istenek Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk, minden gonosz szellem és rossz lélek összetett kézzel, mozdulatlanul hallgatja. A Mantra hatására megnyugszik, nem lesz képes ártani, vagy rosszat cselekedni.

MA--- Nagy könyörület Mantrája a Titánok Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk a Titánok, vagy Ellen Istenek összetett kézzel, szótlanul hallgatják és megértik a jócselekedetek lényegét.

NI---Nagy Könyörület Mantrája az Emberek Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk összetett kézzel, képesek leszünk a bölcsesség útján megtisztulni minden rossz cselekedettől és olyan tiszták leszünk mint az Igaz Gyöngy.

PA--- Nagy Könyörület Mantrája az Állatok Világában. ha ezt a szótagot recitáljuk, az állatok összetett kézzel hallgatják és megértik a Nagy Könyörület Szellemét

DME---Nagy Könyörület Mantrája a Kisértetek Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk, a Kisértetek összetett kézzel, mozdulatlanul hallgatják és felismerik a Nagy Könyörület szellemét és nem lesznek képesek ártani.

HUM--- nagy Könyörület Mantrája a Pokolbeli Lények Világában. Ha ezt a szótagot recitáljuk az összes Tan Védelmező és Jó szellem védelmez minden lényt és megakadályoz minden katasztrófát és természeti csapást.

OM MA NI PA DME HUM---A Nagy Könyörület Mantrája az Érző Lények hat Világában. Ha mind a Hat Szótagot recitáljuk, összetett kézzel, egy gondolattal, megszámlálhatatlan Buddhák, Bodhisattvák és a Tan Védelmezői támogatnak és védelmeznek bennünket és a körülöttünk lévőket.

A Csodálatos Hat Szótag Mantrájának jelentése :

OM--Az adott környezetben mindig a LEGMAGASABBAT jelenti. Ebben a Mantrában a Legmagasabb az Istenek Világa.

MANI-- Csendes Bölcsesség, vagyis a bölcsesség elérésével képesek leszünk felismerni a bennünk lévő Buddha Természetet. Másik jelentése a szenny eltávolítása a Buddha természet felismerésével képesek leszünk a rossz karmáinktól megszabadulni.

PADME-- A Csodálatos Fény Felragyog. A Buddhává válás.

HUM-- Védelmez, támogat.

E csodálatos Mantra nem más mint Avalokiteshvata a Könyörülettel Letekintő Szíve és Gondolata.

Másik jelentése Om Ékszer a Lótuszban Hum.

Az Ékszer a bennünk lévő Buddha . A Lótusz pedig az öt skanda / korporealitás/

A Mantra recitálásával gondolataink megtisztulnak, ezálltal a cselekedeteink is tiszták lesznek. Képesek leszünk megvalósítani az önzetlen szeretetet és együttérzést az érző lények iránt. Így megtisztulva elérjük a Tiszta Földön való ujraszületést.

Ez a Mantra magában foglalja a Buddha Dharma Egészét.


MAITRI

Bodhicitta.

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 23; Vas. 05:35 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta, ezt az OM MA Ni PA DME HUM mantráról szóló írásodat miféle rovatba helyezzem? Esetleg sok mantráról óhajtasz írni, és kéne neki külön rovatot nyitnom?

Elhelyezésével megvárom a válaszodat, mert miért dolgozzam feleslegesen!

Maitrí!

Zoli
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 23; Vas. 01:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli

Szándékomban áll még egypár Mantrát és Dharánit feltenni. Azt gondolom, hogy egyenlőre maradhat itt. Ezek a Dharma gyakorlati részéhez tartoznak. A Mantrák recitálása nem más mint a Chitta megtisztításának gyakorlata.
Kedvességedet előre is nagyon köszönöm,

Maitri

Bodhicitta


MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 23; Vas. 02:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
ha jól értem akkor van a sutra ami a tanítás, és ennek egy rövidebb változata a dharáni (ami esetleg egy könnyebben megjegyezhető versike (ami gondolom szanszkrittul van)) ami mindig egy adott sutrához kapcsolódik. A mantra pedig ebből a dharániból mégjobban besűrített rész ami szintén az adott sutra és a mantra recitálója között teremt egyfajta kapcsolatot? A mantra szótagjai pedig mint bija mantrák a hat világ egyikében fejtik ki hatásukat. Azok a lények amelyek az adott birodalomban "hallják" szintén közelebb kerülnek a tanítás megfelelő sutrájához? (Esetleg egy adott tulajdonság pl könyörület kifejlődését segíti ezen lényeknél?) Gondolom azok a hatások amelyeket a megfelelő bija mantráknál említettél, az csak megfelelően megtisztult lény (pl boddhisatva) esetében érvényesek, mert egy olyan egyszerű halandó mint én a HUM recitálásával hogyan tudná megállítani a cunamit ? Vagy tulajdonképpen mindenki képes lenne rá mert a Buddhatermészet rendelkezik ugyan a mindentudással, csak a szennyeződések miatt ezt nem tudjuk belerakni az amúgy is véges anyagi memóriánkba, és hiába tanulnánk is meg azt hogy valahol bennünk van ennek a képessége az "értelem" tudása nem elegendő. Gondolom a Buddhák és Boddhisatvák védelmezését sem arra kell vonatkoztatni ,hogy megóv attól hogy a fejemre essen egy cserép hanem inkább a "nagyobb rossztól" véd, attól hogy még több homok kerüljön a szembe és még annál is homályosabban lássam a valóságot mint most. Gondolom Tiszta Földön való újraszületést sem 1 db OHM MANI PADME HUM hozza létre, hanem a sok sok mantra mindig egy kicsit kicsit tisztit rajtam (azáltal hogy egy másik "csatornán keresztül is nem csak az értelmen keresztül közelíti hozzám a (az OHM MANI PADME HUM esetében pl a teljes Dharmát?)) Ha hatalmasakat tévedek akkor légyszíves javíts ki, de ha csak kicsit akkor is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 24; Hétf. 08:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta, feltettem az írásodat egy külön "Mantra" gomb alá! Nézd meg kérlek megfelel-e!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 24; Hétf. 11:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

A jelmondatom Minden Velem Kezdődik a Mantra mondásra is vonatkozik. Az OM MA NI PA DME HUM a Lények Hat Világának Mantrájának recitálása először a bennünk lévő Hat Világra vonatkozik. A recitációval lecsillapítjuk a bennünk lévő szellemeket, titanokat, állatokat stb. Ezek lecsillapításával képesek leszünk megvalósítani a könyörületet és együttérzést /értelem és érzelem egyensúlya /. Ennek elérésével megtudjuk állítani a gondolatainkban lévő cunamit.
Mindezt ugy tudjuk elérni, ha képesek vagyunk EGY GONDOLATTAL és TELJES ŐSZINTESÉGGEL recitálni a Mantrát. Az egy gondolattal való recitálással egyé válunk a Mantrával - a Sutrával - a Dharmával és ebből következően a Buddhával. Ha valaki képes egyetlen egy alkalommal így recitálni be fog jutni a Tiszta Földre. Pl: Ha valaki halálosan beteg és egyetlen egy gondolattal , teljes őszinteséggel , azért recitálja el a mantrát, hogy a Tiszta Földön szülessen ott fog születni. Tehát semmilyen más gondolata nem lehet. Nem gondolhat olyasmire, hogy meggyógyuljon, stb.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 25; Kedd. 12:04 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli

Te aztán tudod, hogy szerezz örömet valakinek. Nem is tudom, hogy köszönjem meg. Azt hiszem ennyi elég: CSODÁLATOSAN SZÉP.
Nagyon szépen köszönöm.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 25; Kedd. 02:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

AVALOKITESHVARA BODHISATTVA DHARANIJA
A NAGY KÖNYÖRÜLET DHARANIA

A teljes címe : AZ EZER-KEZÜ, EZER-SZEMÜ A VILÁG HANGJAIRA
FIGYELŐ BODHISATTVA , MÉRHETETLEN ,HATALMAS, NAGY,
TÖKÉLETES, TELJES, AKADÁLYTALAN NAGY EGYÜTTÉRZÉSÉNEK
SZÍV-DHARANIJA.NAMO RATNA TRAYAYA
NAMO ARYA AVALOKITESHVARAYA
BODHISATTVAYA
MAHASATTVAYA
MAHAKARUNIKAYA
OM
SABALAVATI
SUDHANATASI
SUDHANATASYA
NAMAS KIRIVANIMAM
ARYA AVALOKITESHVARA LAMTABHA
NAMO NILAKANTHA SRI
MAHAPATASAMI
SARVATODHUSUPHEM
ASIYAM
SARVASADA
NAMA BHAGA
OM
AVALOKI
LOKATE
KALATI
ESILI
MAHA BODHISATTVA
SABO SABO
MARA MARAMASI MASI RIDHAYUM
GURU GURU GAMAM
TURU TURU BHASIYATI
MAHA BASHIYATI
DHARA DHARA DHIRINI
SVARAYA JALA JALA MAMA BHAMARA
MUDHILI
EDYEHI
SINA SINA
ALASIM
BHALASARI
BHASA BHASIM
BHARASAYA
HULU HULU PRA
HULU HULU SRI SARA SARA
SIRI SIRI
SURU SURU
BUDHI BUDHI BUDHAYA
BUDHAYA MAITRIYE
NILAKANTHA TRISARANA
BHAYAMANA SVAHA
SITAYA SVAHA
MAHA SITAYA SVAHA
SITAYAYE SVARAYA SVAHA
NILAKANTI SVAHA
PRANILA SVAHA
SRU SIDHA MUKHAYA SVAHA
SARVA MAHA ASTHAYA SVAHA
CAKRA ASTHAYA SVAHA
PADMA KESAYA SVAHA
NILAKANTE PANTALAYA SVAHA
MOBHOLISANKALAYE SVAHA
NAMO RATNA TRAYAYA
NAMAH ARYA AVALOKITESHVARAYA
OM
SIDYANTU MANTRA PATAYE SVAHA


A Dharanikat és a Mantrakat nem lehet lefordítani. Mégpedig azért nem mert számtalan jelentésük van. Az OM MA NI PA DME HUM esetében próbáltam ezt érzékeltetni. Ha le akarjuk fordítani ,és meg akarjuk magyarázni sokkal egyszerübb a Szutrát tanulmányozni. pL. A NAMO
jelentése: menedékért folyamodom, a Dharmat követve fogok élni,
az eddigi életemet feladva a dharma szabályai szerint fogok élni, és folytathatnánk.
A Mantrákat, Dharanikat és a rövidebb Sutrákat, ha valaki képes memorizálni az nagyban megkönnyíti a Dharma megértését. Már csak azért is mert ezek a szavak magokként /bija/ kerülnek be az ember
megőrző-tudatába. A Mantra ismétlésével nem teszünk mást mint ujabb és ujabb magokat ültetünk el, mig a tudatunkban nem lesz más csak a mantra. VAGY IS EGY GONDOLAT. Ez az Egy Gondolat mindig ott lesz a megőrző-tudatunkban, ahonnan bármikor előhívhatjuk.


MAITRI

Bodhicitta


MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 25; Kedd. 06:19 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Na ezt is felraktam!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 25; Kedd. 09:00 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

kedves Boddhicitta,
köszönöm a értékes választ. Akkor ha jól értem a mantrának az a lényege hogy "elősegítse" az őt recitáló személy fejlődését. Másnak aki a környezetében van és hallja nem kellene szintén fejlődnie, mert ezáltal a környezet is kapcsolatba kerül a Dharmával ? Egy adott mantra esetén van olyan mély meditatív állapot ahol a mantra megtapasztalható ? Mit értesz az alatt hogy egy gondolattal? (Ez lenne a meditatív állapot) Ez valami olyasmi mint amikor az embert nem zavarják meg a csapongó gondolatai ill. egyáltalán nincs gondolat a fejében miközben ismétli a mantrát (esetleg a dévanágari vagy tibeti íráskép megjelenhet vízualizálva vagy már az is gondolatnak számít ami elterelő lehet). A teljes őszinteséggelt nem igazán értem. Mitől lenne egy mantra nem őszintén kimondva , arra gondol közben az ember (bár ekkor nem gondolkodik) hogy nem igaz ? Vagy azt érted alatta hogy ha valaki aki amúgy elvetti a tanítást és mindenféle gonosz dolgokat is művel de "hobbiból" mantrákat zeng, az lenne a nem őszinte. Vagyis ha az ember életvitele a tanításnak megfelelő akkor őszinte a mantrája? Ne haragudj hogy minden apróságot megkérdezek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 25; Kedd. 10:01 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

A Mantra recitálásával a Mantrát "Belevéssük" a gondolatunk- tárházába, minél többször recitálunk annál mélyebben vésődik a gondolatunkba. Végül már akkor is recitálunk amikor nemrecitálunk, mert a Mantra folyton működik. Ugyan ez történik a környezetünkel, mivel ők is hallják, az ő godolatukba is belevésődik a Mantra, vagyis recitálni fogják.
Igen a Mantrát megtapasztaljuk. Ezt leírni nem lehet, mert a tapasztalatok különbözőek lehetnek. Egyik tapasztalat nem jobb a másiknál. Az egy gondolattal való recitálás nem más, mint minden érzékszervünket egy dologra irányítani. Pl: Amíg a kezeinket nem tesszük össze, addig 10 gondolatunk van, de mikor összetesszük már csak Egy. A MANTRA/ ami nem más mint a Buddha/ A meggyujtott füstölő illata felszáll az összes BUDDHA-birodalmakba /szaglószervünk/ és a Buddhák, Bodhisattvák körénk gyülve együtt recitál velünk, a recitálásunkat halljuk a külső és belső hallásunkal, a szemünket ha lecsukjuk semmit nem kell elképzelnünk mert a mantra hatására megfogjuk látni amit látnunk kell. Sokan választják a Buddha szobor, vagy Buddha kép nézését. Az őszinte recitáción azt kell érteni, hogy a Mantra szellemében él. Semmi esetre sem őszinte recitáció az amikor valaki húst eszik, alkoholt fogyaszt és a Nagy Kőnyörület Mantráját recitálja. Ilyen esetben a Mantra nem képes kifejteni a hatását.


MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 27; Csüt. 03:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
minden válaszodból tanulok valami újat. Megint lenne egy kérdésem :a kézösszetélnél fontos valamelyik mudrát használni vagy mindegy hogy tartom?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 27; Csüt. 09:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Szeretném, ha tudnád, hogy amikor a Dharmáról beszélgetünk én ugyanúgy tanulok tőled.
A recitációs gyakorlatokat mindig a Hármas Menedék Formulával kezdjük.


Mindkét kezünket összetesszük úgy, hogy az ujjak fedjék egymást.
Összetett kezünket a szívünk magasságában tartjuk annyi
ideig amennyi ideig tartott a kezeinket összetenni. Ujjaink hegyével megérintjük a homlokunkat majd kissé meghajolunk és felegyenesedünk. Elmondjuk a Hármas Menedéket, ezután leborulunk ugy, hogy mindkét térdünk, mindkét karunk és a homlokunk érinti a földet., majd mindkét tenyerünket felfelé fordítjuk. Felállunk és két kezünket ismét össze tesszük. Ezután összetett kézzel háromszor elrecitáljuk a Mantrát / azt, hogy ezt állva, térdelve vagy ülve történik nincs jelentősége/. A további recitáció közben a kezünket meditációs mudrában tartjuk. Ez nőknél : jobb kéz alul, bal kéz felül. Férfiaknál ennek a fordítottja. Ez azért van így, mert a kolostorokban a szerzetesek a Buddha Hallban baloldalon a szerzetesnők pedig a jobb oldalon foglalnak helyet. Mivel a szerzeteseket ránézésre nem lehet megkülönböztetni, ez az egyetlen módja a megkülönböztetésnek. Sokan úgy gondolják, hogy meditálni csak lótuszülésben lehet. Ez tévedés, mert a Mantrát mindig és mindenhol lehet recitálni. Recitálhatjuk ülve, állva , járva, fekve. Fekve és higiéniai tevékenykedés közben a recitáiót magunkban kell végezni.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 28; Pént. 07:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
nem hiszem hogy tőlem bármit is lehetne tanulni, de ha egy egy gondolatomban találsz valami érdekeset vagy hasznosat annak örülök.
Megint lenne néhány kérdésem. A Hármas Menedék formulája így szól ?
BUDDHAM SARANAM GACCHAMI
DHARMAM SARANAM GACCHAMI
SANGHAM SARANAM GACCHAMI
(láttam olyat is ahol a DHARMAM helyett DHAMMAM volt (de ha jól emlékszem ez az alak is használatos, ha rosszul emlékszem akkor az a páli ;de te biztos jobban tudod) Lehet hogy a theravada használja az egyik a mahayana a másik formulát ?
A mantrát lehet "hétköznapian" is recitálni amikor pl. megyek a boltba kenyérét és ilyenkor valamilyen szinten figyelnem kell a környezetemre és "sokkal komolyabban" szertartásosan recitálni amikor füstölőt gyújtok hogy jobban a mantrára hangolodjak, és rendesen úgy csinálom ahogy azt leirtad. Ennél a "komolyabb"-nál a meditációs mudrában hányszor kell recitálni a mantrát, 108-szor amit a malával lehet "számolni vagy lényegtelen hogy hányszor?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 29; Szomb. 08:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

A Dharmáról beszélgetve mind a két fél tanul a másiktól. Jó kérdést feltenni, ugyanolyan értékü mint jól válaszolni. Aki jó kérdést tud feltenni, az tulajdonképpen a választ is tudta valamikor, csak kell valaki aki felfrissítse az emlékezetét.
Gyakorlás közben ha a Hármas Menedék Formulát Páliul mondjuk akkor a Mantrákat is Páliul kellene mondanunk. A Páli a Hinayana / Teravada/ nyelve, és Ők nem recitálnak Mantrákat, hanem ugynevezett Parittákat. A Mahayana nyelve pedig a Sanskrit. Éppen ezért jobb ha Sanskritul mondjuk. Ha valaki Kínaiul recitálja a Mantrát akkor a Menedék Formulákat is Kínaiul kell elmondania.
Recitálni mindenkor és mindenhol lehet. Hogy hol recitálod hangosan azt te döntöd el. A körülmények sokmindent meghatároznak. Ha ünnepélyesen vagyis füstölővel, gyertyával recitálsz akkor a Malat is használnod kell, de legalább is a kezedben kell tartanod. Ha füstölőt és gyertyát gyújtasz az már oltárnak számít és az oltár elött a Mala nélkül recitálni tiszteletlenség. A Malaval való számolás akkor fontos, ha megfogadtad, hogy egy bizonyos mennyiségü Mantrát elmondasz. A recitációt a füstölőhöz is lehet igazítani. Ebben az esetben addig kell recitálni amíg a füstölő le nem ég.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 29; Szomb. 09:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

A GYÓGYÍTÓ BUDDHA DHARANI

NAMO BHAGAVATE BAISAJYAGURU-VAIDURYA PRABHA-RAJAYA TATHAGATAYA ARHATE SAMYAK-SAMBUDDHAYA TADYATA .
OM BHAISAJYE BHAISAJYE BHAISAJYA-SAMUDGATE SVAHA.

A Tiszta Föld Templomokban , a Hosszú Élet Csarnok-ban ezt a Dharanit recitálják. Ha valaki beteg vagy nagyon öreg ,és többszöri étkezésre van szüksége ebben a csarnokban kell étkeznie, mert az az étel gyógyszernek számít.


MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 02; Kedd. 01:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta
Köszi az újabb dharánit. Ki a Gyógyító Buddha ? Amitabha vagy egy másik Buddha ? Légyszíves írj róla egy kicsit , hogy legalább körvonalakban sejtsem hogy kiről van szó (még mindig nagyon keveset tudok a Buddhákról)!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 03; Szer. 10:24 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Felraktam a mantrák közé a GYÓGYÍTÓ BUDDHA DHARANI -t!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 03; Szer. 07:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan betetted a honlapra.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 03; Szer. 07:59 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Gautama Siddharta találkozott négy jellel ami nagyon megrendítette és mélyen elgondolkoztatta. Ez egy Öreg ember, Beteg ember, Halott és egy Remete. Felismerte, hogy a Saha Világban élők folytonosan szenvednek. Szenvednek az öregségtől , betegségtől és haláltól. Mivel ebben a Világban folytonos a betegség, éppen ezért a Buddha Dharma szerint mindenkit betegnek kell tekinteni. Gautama Siddharta azzal érte el a Buddhaságot, hogy megtalálta a gyógyírt erre a betegségre. Ami nem más mint a Buddha Dharma. A Buddha Dharma az Összes Buddha Dharmája és éppen ezért minden Buddha Gyógyító. A Tíz Világtájban Számtalan Buddha tevékenykedik. Minden Buddhának saját maga által létrehozott Tiszta Földje van. Igy a tőlünk Keletre lévő Buddha Föld a Gyógyító Buddha Tiszta Földje. A teljes neve A LÁPISZ -LAZULI RAGYOGÓ BUDDHA TISZTA FÖLDJE. A Lápis-lazuli a minden betegséget gyógyító elixir.
Nagyon sokan recitálják a Mantráját és fogadalmat tesznek arra, hogy ezen a Tiszta Földön fognak ujraszületni és onnan fogják a betegeket segíteni. Főleg orvosok, ápolónőkstb. Ezek a különböző Buddha Földek mind a Samsarahoz tartoznak. Egyedül Amitabha Buddha Tisztaföldje az ami a Samsaran kívül van. Minden nap ezek a Buddhák a saját Földjükről az Amitabha Buddha Tiszta Földjére látogatnak, hogy megújitsák a fogadalmaikat a lények megmentésére.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 03; Szer. 09:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
ha jól értem akkor minden Buddha Gyógyító Buddha, de van egy akit "így is hívnak" és Ő (ill. a kivetülése) hozta létre a Keleti Tiszta Födet. A Gyógyító Buddha Dharáni és a Mantra mindenkinek hasznos mert ez is a Dharmához tartozik, aki pedig nem vágyik a Keleti Tiszta Földre születni az nem tesz erre fogadalmat.
Miért kell a többi Buddhának minden nap a Nyugati Tiszta Földre menni megújítani a fogadalmaikat? A többi Tiszta Föld mivel a Samsárában van ezért nem állandó tehát elöbb utóbb elpusztul, ezért az ottani Buddhák onnan csak addig tudják segíteni a lényeket amíg az a Tiszta Föld létezik. Amikor a Tiszta Földjük elpusztul akkor ezzel a fogadalommal újból létrehozzák egy időre ,és a nap itt egy állandótlan Tiszta Földnek az élettartamát jelöli ? Ha butaságokat írtam akkor légyszíves javíts ki. Ez csak egy hirtelen elgondolás volt.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 06; Szomb. 12:18 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Igen, jól értetted. Minden Buddha egyben Gyógyító Buddha.
Ugyanúgy ahogy Dharmakara Bodhisattva a 48 fogadalmával létrehozta Amitabha Buddha Nyugati Tiszta földjét. Bhaisajya-guru Bodhisattva a 12 fogadalmával létrehozta A Gyógyító Buddha Keleti Tiszta Földjét. A Buddhák a különböző Buddha Birodalmakból azért gyülnek össze Amitabha Buddha Nyugati Tiszta Földjén, mert ott van a Buddha Sangha Gyülekező helye. Ugyan úgy ahogy a kolostorokban a Buddha Csarnok a Sangha Gyülekező helye. A Buddhák azért újítják meg a fogadalmaikat, hogy jópéldát mutassanak nekünk, és hogy érezzük a fogadalmaink fontosságát. Ha egy Buddhának fontos megújítani a fogadalmát naponta, hát még nekünk mennyire fontos! Mind addig amíg a Buddhák Naponta megújítják a fogadalmaikat ezek a tiszta Földek nem fognak eltünni.

MAITRI

Bodhicitta

MINDEN VELEM KEZDŐDIK
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 17; Szer. 12:57 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

MAHA KARUNA DHARANI


NAMO RATNA TRAYAYE
NAMO ARYA JNANA SAGARA
VAIROCHANA VYUHA RAJAYA TATHAGATAYA
ARAHATE SAMYA SAM BUDDHAYA
NAMO SARVA TATHAGATA BYAH
ARAHATA BYAH SAMYA SAM BUDDHA BYAH
NAMO ARYA AVALOKITESHVARAYA BODHISATTVAYA
MAHASATTVAYA
MAHA KARUNI KAYA
TADYATHA, OM DHARA DHARA
DIRI DIRI
DHURU DHURU
ITTE VATTE CHALA CHALA
PARA CHALE PARA CHALE
KUSUME KUSUME VARE
LIE MIDI
CHITI JALAM
APANAYA SVAHA!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 17; Szer. 01:37 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

USHNISA VIJAYA DHARANI

NAMO BHAGAVATE TRAILOKYA PRATIVISISTAYA
BUDDHAYA
BHAGAVATE TADYATA
OM, VISUDDHAYA VISUDDHAYA
ASAMA SAMA SAMANTABHASA SPHARANA
GATI GAHANA SVABHAVA VISUDDHE
ABBHISINCATE MAM
SUGATA VARA VACANA AMRITA ABHISIKAI
MAHA MANTRA PADAI
AHARA AHARA AYUH SAM-DHARANI
SODHAYA SODHAYA GAGANA VISUDDHE
USHNISA VIJAYA VISUDDHE SAHASHRA-RASMI CADITE
SARVA TATHAGATA AVALOKANI SAT PARAMITA PARAPURANI
SARVA TATHAGATA MATI DASA BUMI PRATI-STHITE
SARVA TATHAGATA HRDAYA ADHISTHANADHISTHA
MAHA MUDRE
VAJRA KAYA SAM HATANA VISUDDHE
SARVAVARANA APAYA-DURGATI VISUDDHE
PRATI NIVARTAYA AYUH SUDDHE
SAMYE ADHISTHITE
MANI MANI MAHA MANI
TATHATA BHUTA KOTI PURISUDDHE
VISHPUTA BUDDHI BUDDHE
JAYA JAYA VIJAYA VIJAYA
SMRA SMRA SARVA BUDDHA ADHISTHITA SUDDHE
VAJRI VAJRAGARBHE VAJRA BHAVATU
MAMA SARIRAM
SARVA SATTVANAM CA KAVA PARI VISUDDHE
SARVA GATI PARISUDDHE
SARVA TATHAGATA SINCE ME SAMASVASAYANTU
SARVA TATHAGATA SAMASVASA ADHISTHITE
BUDDHAYA BUDDHAYA VIBUDDHYA VIBUDDHYA
BODHAYA BODHAYA VIBODHAYA VIBODHAYA
SAMANTA PARISUDDHE
SARVA TATHAGATA HRDAYA ADHISTHANADHISTHITA
MAHA MUDRA SVAHA !


Bodhicitta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 17; Szer. 02:39 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Na végre volt idöm, s feltettem e két mantrát is!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 17; Szer. 09:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
a MAHA KARUNA DHARANI Vairocana Buddha dharanija ? Tudnál irni róla valamit. Én csak annyit tudok hogy az öt dyani Buddha egyike, és van aki Amitábhával azonosítja. Mivel az ilyen ismereteimet egymásnak teljesen ellentmondó könyvekből szereztem semmiben sem lehetek biztos.
Kapcsolódik valamihez ez a dharáni?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 19; Pént. 12:36 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

A Maha Karuna /Nagy Könyörület/ Dharanija több változatban is megtalálható. "Az Ezerkaru Avaloiteshvara Dharanija".
Vairocana Buddha a Nap Buddhaja, és nagyon sok Mandala Központi Buddhaja. Egyes iskolák, /főleg Tibetiek/ minden Buddha és Bohisattva megjelenést Mahavairocana kivetítésének tekintenek. Egyes Tiszta Föld iskolák szerint Vairocana Buddha nem más mint Amitabha mivel a Nap és a Fény egy és ugyanaz. Mindkettő központi Buddha. A Nap mindenek fölöttl van, Fénye mindenhová eljut. A Nap fénye élteti, növeli, melegíti, bevilágítja a lények birodalmát. Az Ezerkezü Avalokiteshvara, mint a Nap Fénye Ezer Féle képen segíti az érző lényeket.

KAKUBAN/1095-1143/ a Shingon szekta alapító szerzetese volt. Munkája az Amidahishaku, a Tiszta Föld tanításainak ezoterikus interpretációja. Kakuban szerint Amitabha és Mahavairochana azonosak, így Tiszta Földjük is azonos.

Namo Amitabha

Bodhicitta.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 19; Pént. 08:01 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
Megint felmerült bennem egy csomó kérdés. Igazából rákereshetnék a neten vagy a könyvtárban is de tőletek úgy érzem jobb választ kapok.
Mire szolgálnak a különböző Mandalák ? Egyszer voltam úgyan egy Mandala kiálításon de sajnos nem tudtam megvárni az előadást pedig érdekelt volna. A nyolc buddhista szerencsejelképet azt felismerem , de mást nem nagyon. Igazából a kiállításon is volt egy csomó istenség mandalája amivel nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert szerintem a buddhizmus szerint az istenek is a Samsaraban szenvednek ezért úgy vélem nincs sok értelme velük foglalkozni. Persze ha istenként született akkor azt biztos kiérdemelte és ezért lehet valamilyen szinten lehet tisztelni, de azért nem kell velük ennyit foglalkozni. Minden esetre nagyon szépek voltak.
A Tiszta Földnek vannak "saját" Mandalái? A különböző inverz tanítások készítenek "inverz" Mandalákat vagy ezt a műfajt nem lehet elrontani?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 21; Vas. 03:00 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

A különböző Mandalákat a koncentráció megkönnyítésére használják.
A Mandala központja az istenség lakhelyét ábrázolja, a különböző, de leginkább az égtájak szerint elhelyezkedő alakzatok pedig az istenség különböző, de egy csoportot alkotó megjelenési formája. Vannak "inverz" mandalák, mégpedig különböző dakinik és yidamok stb. ezek mindig az öszönök felkeltését segítik elő. Nem a megszabadulást hanem a samsarahoz való kötődést segítik.
Minden képet, amit meditációnál használnak, Mandalának lehet tekinteni.
Van a "Mahamandala--ami a Buddhák, egyházi tanítók képi ábrázolása.
"Bijamandala"--a Gyökér Mantrák szanszkrit karakterü
ábrázolása.
"Karmamandala"-- különböző létsíkokon megjelenő istenségek
ábrázolása, de bármely történést. psichikai
folyamatot ábrázoló kép is karmamandala.

A Tiszta Föld Mandalák mindig Tiszta Föld Sutrák ábrázolásai. Pl. az Amitabha Sutra Mandala 1/ Shakyamuni Buddha Shravastiban
szerzetesekkel, Bodhisattvakkal, Devakkal
és világi tanítványokkal körülvéve
A Tiszta Földet magyarázza Shariputranak.


2/ A Tiszta Föld Amitabhaval és a két oldalán
elhelyezkedő Bodhisattvával, csodálatos
fákkal, madarakkal, lótusztó tele fehér,
kék, vörös,zöld, sárga lótuszokkal a Tiszta
Földre újonnan érkezőkkel stb,

3/ Az Amitabha Buddha, Avalokiteshvara
Bodhisattva és Mahastamaprapta
Bodhisattva külön-külön való ábrázolása
is egy-egy Mandala.
A Tiszta Föld Mandalák fő színei: arany, ezüst, bíbor, fehér, sárga, zöld.,
lápisz-lazuli.
Az arany szín az örökélet, a bíbor a Tiszta Föld, fehér a megtisztultság,
lápisz-lazuli pedig a végtelen élet jelképe.

Namo Amitabha

Bodhicitta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 04; Vas. 02:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
Anraku ajánlott egy oldalt, ahol találtam egy gyönyörű mantrát (csak feltételezem hogy mantra), nagyon szépen éneklik. Nem tudod véletlenül hogy mi ez? Ha ismered letudnád nekem írni? Mivel állandóan megy nem tudom hol kezdődik és hol van vége, de nagyon tetszik.
ezen az oldalon szól:
http://www.lotustemple.com/index322.htm
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 06; Kedd. 03:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Nem ismerem ezt a recitációt. Én kifejezetten csak Tiszta Föld Mantrákat és Dharanikat ismerek. Valóban nagyon dallamos és megragadja az ember figyelmét. Minden esetre annyit mondhatok, hogy nem Tiszta Föld Mantra. Nagyon sok tantrikus mantra van amik különböző Tarak, Dakinik és Guruk mantrái. Ezeket én nem ismerem és nem gyakorlom. Ezért nem tudok válaszolni a kérdésedre.

Namo Amitabha

Bodhicitta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 07; Szer. 12:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
sajnálom hogy nem Tiszta Föld mantra, mert olyan szép, de ha fenáll a lehetősége annak hogy esetleg tantrikus akkor inkább nem is hallgatom többet, mert a tantráról elég negatív véleményem van.
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mi a pozitív buddhizmus lényege? Honlap: http://pozitivbuddhizmus.fw.hu Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal
Feliratkozás a témára
 
Téma törlése Téma áthelyezése Téma lezárása Téma szétválasztása 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Szavazhatsz ebben a fórumban.
Moderálhatod ezt a fórumot.

Fórum adminisztráció


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd
MyStat - Az ingyenes webstatisztika
y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>>y>