Tartalomjegyzék Kevésbé ismert vallások fóruma
Nyitotta Viola Zoltán író, http://poliverzum.fw.hu
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Nincsen új privát üzenetedNincsen új privát üzeneted   Kilépés [ violazoli ]Kilépés [ violazoli ] 

Hogyan kell használni a fórumot?

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fórumhasználati rendszabályok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Márc. 11; Szomb. 06:12 pm    Hozzászólás témája: Hogyan kell használni a fórumot? Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

1. A legtöbb funkció csak regisztrált felhasználóknak érhető el. Regisztrálni a "Regisztráció" feliratra kattintva kell, s meg kell adni egy nick-nevet és egy jelszót.

2. Minden topiknál külön szabályozhatom, hogy kinek mihez lehet ott joga! A legtöbbnél nem is engedem hogy regisztrálatlanok beleírjanak, mert ezzel óvom a vandáloktól.

3. Az elnevezések: Ez az egész mindenség a "Kevésbé ismert vallások fóruma", s ennek én Viola Zoltán vagyok az adminja, a nickem e fórumon: "violazoli". Az admin az az, aki mindent megtehet a fórumon és a fórummal, övé tehát a végső felelősség!
E fórumon belül vannak úgynevezett "alfórumok", pld a "Pozitív buddhizmus" alfórum. Egy-egy alfórumon belül vannak a topikok. Minden topiknak van külön moderátora, egy vagy több, én állíthatom be a regisztrált felhasználók közül, hogy ki a moderátor. Az egyes moderátoroknak is külön szabályozhatom a jogosultságait. Alfórumon belül topikot csak én nyithatok, ha tehát valaki új topikot akar, fel kell vegye velem a kapcsolatot. Ennek az az oka hogy a fórumot ilyennek csinálták, ilyennek programozták le, mert a topikokhoz az admin hozzá kell rendelje elkészültükkor a jogosultságokat!
Topikon belül viszont ott vannak a témák, s a témákat már bárki megnyithatja nélkülem is akinek erre jogosultsága van! Általában úgy állítottam be a topikokat, hogy erre csak a mindenkori moderátor képes, mert benne bízom, hiszen azért tettem meg moderátornak! Ebből már látszik, hogy egy-egy topik lényegében rendelkezik mindazon lehetőségekkel, amikkel egy egyszerűbb ingyenes fórum valahol másutt! Ez a fórum tehát tulajdonképpen sok fórum együtt!
A témákon belül pedig ott vannak az egyes hozzászólások, időrendi sorrendben hogy jól olvashatóak legyenek.

A moderátorok lehetőségei:
- Témát nyithat a topikon belül
- A téma megnyitásakor szavazást is hozzárendelhet a témához ha akarja. Ezt utólag is megteheti.
- Hozzászólást szerkeszthet, ha a hozzászólás melletti "szerkeszt" gombra kattint jobboldalt.
- Hozzászólást törölhet, ha a hozzászólás melletti kis "X" alakú gombra kattint jobboldalt.

Nekem mint adminnak ezen felül más lehetőségeim is vannak: pld törölhetek felhasználókat, letilthatom őket hogy ne tudjanak hozzászólni, beállíthatom hogy adott e-mail címről ne lehessen többé regisztrálni ide, IP cím alapján is kitilthatok felhasználókat, témákat szétválaszthatok és áthelyezhetek más topikokba, az egyes topikok megjelenési sorrendjét is megváltoztathatom, új fórumtémákat telepíthetek, amik az egész fórum kinézetét meghatározzák...

Jelenleg 3 ilyen fórumtéma közül lehet választani. Ezt mindenki egyénileg állíthatja be magának, a fórum tehát minden felhasználóhoz a bejelentkezés után hozzáigazítja a kinézetét! E beállításokat a felhasználó a bejelentkezés után a "Profil" feliratra kattintva intézheti el, ami a fejlécben felül található. Úgynevezett "avatar"-okat is kiválaszthat magának a "galériából", tehát kis képecskét ami megjelenik hozzászólása mellett. A galéria is témákra van osztva, vannak lepkék, macskák, kutyák, stb. A galériát én az admin tudom bővíteni. Más számítógépen levő avatárt is belinkelhet a felhasználó itt magának.

A fórum jelzi bejelentkezés után az új hozzászólásokat egy kis nyíl alakú ikonnal. A részletes jelmagyarázat megtalálható a fórum alján.

A hozzászólásokat formázni lehet: ehhez a shift billentyű és a kurzor mozgatása segítségével ki kell jelölni a formázandó szöveget, majd a megfelelő jelre kattintani: a "B" betű félkövér, az "i" dőlt betűs, az "u" aláhúzott betűket eredményez, az "URL" gomb esetén meg hiperlinket csinál a kijelölt szövegből. A betűszint s a betűméretet is így lehet beállítani. Ha egyszerre több formázást adunk meg, minden formázási utasítás (gombraklikkelés) előtt ki kell jelölni a szöveget! Klikkelés után a rendszer sajnos áthelyezi a kurzort a hozzászólás elejére, tehát újra meg kell keresnünk a szöveget.

Aztán: a fórum TECHNIKAI, SZÁMÍTÓGÉPES JELLEGŰ ügyeivel kapcsolatban engem kell megkeresni, minden efféle miatt engem kell szídni vagy épp köszönetet mondani! De ami a buddhizmust illeti elárulom hogy én ateista vagyok, s bár némileg szimpatikusabbnak tartom a buddhizmust, pláne ezt az ágát mint más vallásokat, de maximum jól tájékozott laikusnak vagyok nevezhető buddhológiában, nagy jóakarattal, szóval egészen biztos hogy én vagyok a leghülyébb itt a fórumon a hitélettel kapcsolatban, azaz effélét kár is kérdezni tőlem!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fórumhasználati rendszabályok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal
Feliratkozás a témára
 
Téma törlése Téma áthelyezése Téma lezárása Téma szétválasztása 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Szavazhatsz ebben a fórumban.
Moderálhatod ezt a fórumot.

Fórum adminisztráció


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd
MyStat - Az ingyenes webstatisztika
y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>html>y>y>y>