Tartalomjegyzék Kevésbé ismert vallások fóruma
Nyitotta Viola Zoltán író, http://poliverzum.fw.hu
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Nincsen új privát üzenetedNincsen új privát üzeneted   Kilépés [ violazoli ]Kilépés [ violazoli ] 

Húsevő "BODHISATTVÁK"???

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mi a pozitív buddhizmus lényege? Honlap: http://pozitivbuddhizmus.fw.hu
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 03; Hétf. 10:57 pm    Hozzászólás témája: Húsevő "BODHISATTVÁK"??? Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

EREDETI TANÍTÓNK SHAKYAMUNI BUDDHA tanítása abban különbözik más vallások tanításától, hogy minden életet egyformán véd. A NE ÖLJ! kiterjed az összes ézrő lényre, mivel lényegüket tekintve nem különböznek. Minden érző lényben benne van a Buddha-természet/Tatagathagarba.
A Buddha a MAHAPRINIRVANA , LANKAVATARA és SURANGAMA SUTRÁKBAN a Mahayana követőinek egyértelmüen megtiltotta a húsevést , mivel az állatoknak is Buddha természetük van.
A Mahayana Követőjének mindig és mindenkor a Bodhisattva Ideált kell követnie. Soha nem feledkezhet meg a részvét és könyörület gyakorlásáról.

Sajnos közismert tény, hogy sok " Buddhista Tanító"??? megeszi a húst, a tanítványaival pedig elhiteti, hogy azt pusztán "NAGY KÖNYÖRÜLETBŐL" teszi.

Namkhai Norbu Rimpoche egy előadásán így érvelt. :"Húst nem enni : ez a kis részvét gyakorlata. Azonban akiben nagy részvét van, az húst eszik, mert ezálltal karmikus kapcsolatot hoz létre az elfogyasztott lényekkel.E karmikus kapcsolat következtében az elfogyasztott lény ismét találkozni fog azzal aki őt megette. Annak tanítványá válva elérheti a megszabadulást. Ezzel a tanító igazán segít rajta, míg ha nem ette volna meg, akkor ugyan átmenetileg esetleg megkímélte volna bizonyos szenvedéstől, viszont az állat továbbra is a szamszara és ezáltal a szenvedések körforgásában marad. Tehát húst nem enni: kis részvét. Húst enni: nagy részvét."


A Jatakakban a Bodhisattva felajánlja a testét az állatoknak. Miután az állatok azt elfogyasztják a kövatkaző életükben a Bodhisattva tanítványai lesznek. A láma ennek pont az ellenkezőjét állította. Az érvelése tehát nem más mint "INVERZIÓ"


AZ ELSŐ BODHISATTVA PARAJIKA /Fejlevágó Dharma/

Az első nagyobb előírás megtiltja az ölést : A BUDDHA TANÍTVÁNYA SEM MAGA NEM ÖL, SEM MÁSOKAT NEM BIZTAT AZ ÖLÉSRE, NEM SEGÉDKEZIK AZ ÖLÉSBEN, NEM DICSÉRI AZ ÖLÉSBEN TETTESEKET, ÉS NEM ÖRÜL AZ ÖLÉSNEK. NEM HASZNÁL SEMMILYEN ESZKÖZT ÉLŐLÉNYEK MEGÖLÉSÉRE, MÉG MANTRÁKAT SEM, TOVÁBBÁ A BODHISATTVA AZ ÖLÉS FELTÉTELEIBEN ÉS MÓDJÁBAN ÉS KARMÁJÁBAN NEM LEHET RÉSZESE, SZÁNDÉKOSAN EGYETLEN EGY ÉLŐLÉNYT SEM ÖLHET MEG. A BODHISATTVA ELMÉJÉBEN MINDIG A LEGMAGASABBRA TARTJA A KEDVESSÉGET, KÖNYÖRÜLETET, A FIÚI ENGEDÉKENYSÉGET. MINDEZEKÉRT MINDEN ÜGYES EZKÖZT FEL KELL HASZNÁLNIA AZ ÉLŐLÉNYEK MEGMENTÉSÉRE. EZÉRT HA A BODHISATTVA SZÁNDÉKOSAN MEGÖL EGY ÉLŐLÉNYT VAGY MEGELÉGEDÉST FEJEZ KI EGY ÉLŐLÉNY MEGÖLÉSÉVEL KAPCSOLATBAN , EZÁLTAL EGY BODHISATTVA PARAJIKA BŰNT KÖVET EL !.
A harmadik kisebb Bodhisattva előírás szintén megtiltja a húsevést: A BUDDHA TANÍTVÁNYÁNAK NEM SZABAD SEMMILYEN LÉNY HÚSÁT ENNIE, MERT HA EZT TESZI, ÚGY MEGTÖRI A KÖNYÖRÜLETET ÉS JÓSZÍVŰSÉGET ÉS A BUDDHATERMÉSZET MAGJÁT, ÚGY HOGY MINDEN LÉNY ÓVAKODNI FOG TŐLE. EZÉRT MINDEN BÓDHISATTVÁNAK ÓVAKODNIA KELL A HÚSEVÉSTŐL, MIVEL A HÚSEVÉS HATÁRTALAN BŰNÖK FORRÁSA. EZÉRT, HA A BODHISATTVA KÉSZAKARVA HÚST ESZIK AKKOR MEGSZEGI EZT A KISEBB ELŐÍRÁST, ÉS EZÁLTAL BESZENNYEZŐ BŰNT KÖVET EL /Brahma Hálója Sutra : fordította Dr Ősz Lajos /Anraku/.

A tizenhatodik kisebb Bodhisattva előírás megtiltja a Dharma Inverz /! / magyarázatát.

A huszadik kisebb Bodhisattva előírás szerint az állatok megmentésének elhanyagolása szintén beszennyező bűn.

Egy Bodhisattva Úton járó soha nem lenne képes arra, hogy lemészárolt élőlények húsát egye.

Egy Bodhisattva minden élőlényt Apjának, Anyjának, Testvérének tekint !!!


MAITRI MAITRI MAHAMAITRI.

Bodhicitta.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AmritaCsatlakozott: 2006.03.13. Hétfő 17:41
Hozzászólások: 26

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 04; Kedd. 04:36 pm    Hozzászólás témája: Buddhizmus es vegetarianizmus Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

A TOKELETES JOSAG kovetoje nem ismer semmi eroszakot, ezert egy igaz Buddhista termeszetenel fogva vegetarianus. Mivel ez oszinte termeszetebol jon, ezert nem is esik a huseves kisertesebe.
Egy igaz Buddhista konyoruletet gyakorol minden erzo lenyen, mivel ez oszinte termeszetebol jovo, maskent nem is tehet.
Sokakban kialakul az igaz Buddhista termeszet, anelkul, hogy tudnanak a Buddhizmusrol. Ismereteik bovulese soran, azt csak kesobb realizaljak. Minden erzo lenyben megvan a BUDDHA TERMESZET, csak le kell tisztuljon a kulonbozo mertekben rarakodott szennyektol.
_________________
May all beings be happy, healthy, free from suffering!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 10:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Egyik kendvenc műfajom a jataka. Bár a tibeti buddhizmus messze áll tőlem azért időnkét elolvasom a Bölcs és balga cimű tibeti olvasókönyvet. Ebben van egy történet amelyben Buddha egy korábbi életében királyfiként feláldozza a saját életét hogy egy tigris anya ne pusztuljon el kölykeivel együtt. Ugyan ebben a történetben egy mégkorábbi életében Buddha a saját húsát ajánlja fel a ragadozó madárnak a zsákmánya életéért cserébe.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 16; Kedd. 09:02 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Rosszul emlékeztem ez két külön történet "A bölcs és a balgá" -ban az első a tigrises címe: Nemes Lélek királyfi és az éhes anyatigris. A madaras pedig a Tan kerekének a megforgatásában van a vége felé.
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 17; Szer. 06:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

MARA a Samsara Ura,és gyakran elfeledkezünk arról, hogy neve is mutatja: ő a Halál Démona. A halál a négy szenvedés közül a legnagyobb. Mara mindenkit uralma alatt akar tartani, módszerei közé tartozik az inverzió, a viparya, amikor mindent fordítva mond. Így a dolgokat feje tetejére állítja és kifordítja. Az ő találmánya a vajrayana, mely a szenvedélyek kiélését tekinti üdvösnek. Elhiteti, hogy a Bodhisattvának nemhogy akár a testét is fel kell áldoznia a szenvedő lények érdekében, de az az igazi "Nagy Könyörület", ha a Bodhisattva megeszi a leölt állatok húsát. Ki nem látja, hogy ez feje tetejére állított, tanítás, ki az a vak, aki nem látja, hogy ez kifordított tanítás ?
Mrtyu-Mara, a Halál Démona uralkodik e tanítók felett : ezek a Halál Démonának rabszolgái, mert a húsevés következtében a karma törvényei szerint maguk is húsétellé lesznek, Várhatják-e, hogy jobb elbánásban részesüljenek, mint amiben ők részesítették a lényeket ?
Shakyamuni Buddha az Amataya Dhatuya-ba, a Halhatatlanság Birodalmába vezető utat mutatta meg nekünk. A Nirvana másik neve, az Amata Halhatatlanságot jelent.
Azt, amit a Mara útján járók soha sem tudnak elérni.
Mi marad nekik ? Hogy tovább járják a Halál Útját, hogy tovább rágják mások húsát, és hogy mások tovább rágják az ő husukat...

AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 19; Pént. 08:14 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
mi a helyzet a tojással ? Azt olvastam hogy a tibeti szerzetesek nem ehetnek tojást. A tojást miért tiltják, ha a húst megehetik ? Ha a szenvedést nézem az állat jobban szenved amikor levágják mint a tojás ami még nem érez (és persze az gyakran előfordul hogy terméketlen a "modern tojásgyári" tojás és amúgy sem lett volna belőle csirke)?
NAMO AMITABHA
Músika


A hozzászólás legutóbb músika által 2006 Máj. 20; Szomb. 01:28 pm-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 19; Pént. 10:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

ez bizony furcsa, és indokolatlan dolog. Mi eszünk tojást, és tejterméket is.
Lehet olyan tojást kapni, amiből sosem lesz csirke, ez fogyasztható. Persze vannak olyanok, akik sem tojást, sem tejtermékeket nem fogyasztanak. De ha nem eszünk tojást, nem iszunk tejet, ki fog tyukokat, teheneket tartani ? Mit fognak velük csinálni ? Kihajtják őket az erdőbe, vadmacskák és farkasok legnagyobb örömére ?
Sokan túlzásokba esnek, anélkül hogy gondolkodnának !

AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 20; Szomb. 06:20 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku, e véleményednek NAGYON örvendek! Ez tökéletesen egybecseng az én erkölcseimmel is! S milyen remekül meg is mondtad hogy sokan túlzásokba esnek! Bizony, a túlzások elkerülése is egyik elvem, az "Arany Középút" amit már Horatius is dicsért!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 20; Szomb. 07:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
a családom elég sok tojást kap faluról, azok pedig csirkések. Ha én elmennék a boltba terméketlen tojásért akkor komoly konfliktusba sodordám magam a családdal, két választásom van vagy nem eszek egyáltalán tojást vagy ha veszek megfelelőt akkor piszkálodásra kell számítanom. Tej nélkül el sem tudom képzelni az életemet a sajtról és a fagyiról amihez tej ill. tejszín kell nem is lennék hajlandó lemondani. Az ember első tápláléka is a tej, nem értem hogy ez később miért jelent problémát (feltéve ha nem lallergia).
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 20; Szomb. 08:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

szerintem nem kell nagy problémát csinálni az egészből. Egyél tojást is minden lelkiismeret-furdalás nélkül, nem mindegyik fias. A tej-fogyasztás viszont teljesen problemamentes.
Ahogy Zoli is írta, legjobb a középút. Vannak szőrszálhasogató "vegen"-ek akik minden élelmiszert kielemeznének, genetikailag ugyanis nem kizárt, hogy a genetikailag módosított zöldségek állati génekkel manipuláltak. Lépésről lépésre, aztán kiderülne, hogy semmit sem ehetünk. Itt Amerikában legalább is ez a helyzet. Persze vannak "garantáltan" nem manipulált termékek is, de ezeknek az ára hosszútávon szinte megfizethetetlen. Tejberizst maga Buddha is evett, mikor abbahagyta az aszkéta életmódot. Ezt én is megpróbáltam egy itteni indiai vendéglőben, rendkívül jó !
A lényeg az, hogy húst ne együnk, hozzátenném, hogy lehetőség szerint állati bőrből készült dolgokat se viseljünk. Sokan nem viselnek gyapjú dolgokat sem, de ez megint csak értelmetlen dolog. Ha a nyári hőségben lenyirják a birka gyapját, nem hinném, hogy a birka panaszolná ezt.

NAMO AMITABHA
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 20; Szomb. 08:48 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
ha azt mondon hogy nyugodtan megehetem a falusi tojást is, akkor holnap már rántottát reggelizek.
NAMO AMITABHA!
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 20; Szomb. 08:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

kedves Músika, én írtam egy könyvet filozófiámról, az evidencializmusról. Ennek itt a linkje:

http://www.freeweb.hu/violazoli/evidencializmus.html

Na most ezt nem amiatt írtam le mintha én itt a buddhizmussal szemben evidencialista propagandát akarnék folytatni, annál is kevésbé áll ez szándékomban, mert bár valaki LEHET evidencialista úgy, hogy nem hisz semmi vallásban, ugyanakkor azonban, mint azt a könyvemben is kifejtettem, az evidencializmussal csak a negatív buddhizmus áll ellentétben, ez ahol vagy, a pozitív, s a "Tiszta Föld" irányzat nem! Na de a lényeg, hogy ebben egy egész fejezetet szenteltem a húsevés etikai kérdésének, világosan tudományos érvekkel bebizonyítottam ott azt is hogy a tojás szabadon fogyasztható, tudniillik mert nincs éntudata, valamint mert gondolj csak bele: az nem más mint egyetlen sejt! Mondd, szoksz te orvosságot szedni ha beteg vagy? Pedig akkor baktériumok, azaz SEJTEK millióit ölöd meg! GYILKOLSZ! Ha azokat az egysejtüeket nem habozol megölni önmagad érdekében, miért habozol megölni és megenni a tojást, ami ugyanúgy egyetlen sejt, csak nagyobb?!

Szerintem olvasd el azt a fejezetet, nem is kell hozzá az egész könyvet mert az elején ott a tartalomjegyzék, s a belsö link által hamar odajutsz!

Tudod, bár én nem vagyok gyakorló buddhista, de épp amiatt kedvelem Anrakut és ezt az egész irányzatot ami az övé, azaz aminek Anraku prominens képviselöje, mert ilyen józan, normális dolgok vannak benne, az egész hogy úgy mondjam "életszagú"! Azaz ne legyen lelkiismeretfurdalásod a tojás miatt, én is azt mondom! annyi bizonyos, hogy azt teljesen világosan bebizonyították a tudósok, hogy SOHA semmi húst nem kell ennünk, ha tojást is fogyasztunk a vegeták mellett. Némelyek óvnak a vegetarianizmus hátrányaitól, s azt bizonygatják hogy kell állati fehérje - de a vegetarianizmus legszélsöségesebb támadói is elismerik, hogy legalábbis ha tojást is eszünk, semmi bajunk nem lehet a húsételek hiánya miatt! Kicsit jópofizva azt mondhatnám, a tojás direkte amiatt lett kitalálva Természet anyánk által, hogy a felnött állatokat életben hagyhassuk!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 20; Szomb. 09:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli,
én csak akkor szedek gyógyszert ha nagyon rosszul vagyok, de nem a baktériumok és a virusok miatt hanem azért mert a legtöbb felsőlégúti és egyébb gyakori nyavalya ennélkül is elmúlik egy két hét alatt. Azt pedig ki lehet birni gyógyszer nélkül is. Támogassa más a gyógyszergyárakat. Majd ha gyerekeim lesznek akkor őket természetesen orvoshoz fogom vinni ha betegek. De nekem elég erős a szervezetem. Régen dédapám se tömte magát minden vacakkal és még egy világhábórús szilánk is volt benne, mégis majdnem 100 évet élt.
Már gondoltam rá hogy megnézem a könyvedet, csak elég késő volt már és a fekete sárgától majd kigúvadt a szemem és inkább lefeküdtem aludni. Ami a gyilkolászást illeti amikor megmosom az arcomat vagy megdörgölöm a szememet akkor is lényeket gyilkolok mert minden ember arcának is vannak lakóik, a szempillán is laknak lények akik a szőrtüszővel táplálkoznak (pontosan nem emlékszem a nevükre de biztos többsejtű (talán valami atkaféle) a Spektrumon még nagyításban is mutatták néhány éve) Ha érdekel utána nézek hogy mik voltak ezek.
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AmritaCsatlakozott: 2006.03.13. Hétfő 17:41
Hozzászólások: 26

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 21; Vas. 04:16 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Musika,

Bizonyara a poratkakra gondolsz. Amikor letisztitod oket az arcodrol, nem feltetlenul olod meg oket. Minel kissebb egy leny, annal ellenallobb (bakteriumok, virusok). Amugy vannak elkerulhetetlen dolgok, amiket nem rossz szandekkal csinalunk (a jo szandek nagyon fontos), de elkerulhetetlen a karmikus allapotunk miatt. Pl.:a ragadozok ragadoznak a karmikus allapotuk miatt mert jobbat nem tudnak, de az embernek megvan a lehetosege a helyes cselekedetre ezert a jot kell valasztania, hogy felfele fejlodhessen. Mivel karmikus allapotunk miatt korlatolt testben jelenultunk meg teves illuzioink miatt, sokszor tudtunkon kivul is elkovetunk rossz dolgokat, de ez is a karmank resze. A lehetosegeinkhez kepes a joratorkves a lenyeg, amig elerjuk a tokeletes letallapotot, ahol nem lesznek korlataink es nem fogunk artani senkinek semmilyen modon sem.
Azt nagyon jol teszed, hogy ha lehet minel kevesebb gyogyszert szedsz, mert azok hatasa legtobbszor csak feluleti, tuneti hatasu,es a mellekhatasaik sokkal tobbek es rosszabbak, foleg a hosszutavu mellekhatasaik, amik sulyosak. Nem szolva a sok szornyu kiserletek, gyilkolasok, amiket az allatokon vegeznek. Ennek kozvetett resztvevese is rossz karma.
A "gyogyszergyarak" amugy is csak a profitra mennek, nem joszivukbol gyartanak drogokat. Amugy csak tobbet artanak az egesz tevekenysegukkel. A termeszetes novenyi gyogymodok sokkal jobbak es karos mellekhatasoktol mentesek.
HA KOVETED A KONYORULO SZERETET UTJAT, A VEGETARIANUS ELETMODOT, lehetosegeidhez kepest KERULOD A LENYEK ARTASAT minden teren kozvetett modon is,A HITED NOVEKSZIK, A KORLATAID CSOKKENNEK ES AKKOR REALIZALNI FOGOD, HOGY A GYOGYITO ERO BENNED VAN, es nem fogsz fuggeni,holmi karos drogoktol es dolgoktol.
Tudom, hogy sokan ezekhez a Gyors "megoldasokhoz" folyamodnak veszhelyzetekben,sajnos sokszor kissebb dolgok miatt is,de ez is karmikus allapotuk kovetkezmenye. Nekunk az atfogobb, hosszutavu megoldasra kell torekednunk, hogy minel kevesbe kelljen fuggenunk dolgoktol.
EZ A TRANSZFORMACIO MAR ELKEZDODHET EBBEN AZ ELETUNKBEN IS.
_________________
May all beings be happy, healthy, free from suffering!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AmritaCsatlakozott: 2006.03.13. Hétfő 17:41
Hozzászólások: 26

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 21; Vas. 05:08 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli,

Semmi kifogasom a tej es a tojasfogyasztas ellen, de azt kell hogy mondjam, hogy ahogy nem vagyunk hus fuggok, ugy nem vagyunk tojas es tej fuggoek sem ha nem eszunk hust. A szojaban magasabb a feherje tartalobm, mint barmelyik allati eredetu dologban. Meg sok novenynek van magas feherje tartalma es magas taperteke a szojahoz hasonlatosan, a novenyekben minden megtalalhato, amire szuksegunk van.
Az ember az egyetlen leny, aki megtartotta a tejivas szokasat a csecsemokor utan is.
En magamat felteteles vegan-nak vallom, ami gyakorlatilag vegetarianus, csak ha tej vagy tojas termeket vesz, akkor az organikus kell legyen.
Ez az allatok tartasmodja miatt fontos.
A nagyuzemi tejek, tojasok termeszetellenes modon tele vannak hormonozva, tele vannak antibiotikumokkal, ami hosszutavon rossz hatassal van az immunrendszerre.
Sajnos sokszor az organikus szoval is visszaelnek a profit ehes termelok es dragabban adjak a termekeiket, anelkul, hogy az organikus lenne.
Nem art tudni, a dolgok eredetet.
Gyakorlatilag szinte vegan vagyok eppen ezert. Ha valamiben benne van a tej vagy tojas, azt azert megeszem (de ha valami olyan van benne, ami az allat megolesevel jar, azt semmikeppen!!!).
Sok szojatejet iszok, vagy mas novenybol keszult tejeket, amik nem csak naturban, hanem tobb izesitesben is vannak.
Azt orommel mondhatom, hogy makk egeszseges vagyok, es ha valami jarvany is van, nem dont agynak, de inkabb elkerul.
_________________
May all beings be happy, healthy, free from suffering!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AmritaCsatlakozott: 2006.03.13. Hétfő 17:41
Hozzászólások: 26

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 21; Vas. 05:12 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Egyebkent idosebb korban kevesebb feherje szukseges, a sok nehezebben tud feldolgozodni.
_________________
May all beings be happy, healthy, free from suffering!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 07; Szer. 07:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

A SANSKRIT "VIPARYAYA" SZÓ "átfordulást", "kifordulást", a saját ellentétébe való átcsapást jelent, vagyis mindazt, amit inverziónak nevezünk.
A Jodo Shin Shu "akunin shoki" tanítása kétségtelenül inverzió, de talán még igazolható. A tanitás lényege röviden összefoglalva: Honen Shonin kijelentette: "Még a rosszak is ujraszülethetnek a Tiszta Földön, hát még a jók !" Shinrán megfordított kijelentése már így hangzik: "Még a jók is újraszülethetnek a Tiszta Földön, hát még a rosszak!"
Ez az utóbbi kijelentés ígazolhatónak látszik, ha tekintetbe vesszük, hogy Amitabha 18. fogadalma éppen ezeknek a rosszaknak a megmentését szolgálja. Mivel ők nem a saját erejük (jiriki) folytán fognak megszabadulni, elvetnek minden törekvést, még az Öt Előírás betartását is, mondván, hogy aki ezeket betartja, csak azért teszi, mert nem bízik eléggé Amida megváltó hatalmában. (tariki). Gyanús továbbá, ha valaki leborulásokat végez Amida előtt, vagy ha valaki hosszabban recitálja a Nembutsut. Általában minden törekvés gyanus. Ez kétségtelenül az inverzió egyik formája, ha nem is a legsúlyosabb.
Az inverzió másik formája a Dharma tökéletlen megértéséből származik, amikor egyes "Bodhisattvák" tanításait a Buddha tanításai fölé helyezik.
A Buddha egyértelműen tanította, hogy NIRVANA VAN, és úgy tanította a Nirvanát, mint a Samsara diametrikus ellentétét.
Minden Mahayana Vaipulya Sutra kihangsúlyozza, hogy a Nirvanáról még a tizedik fokozatú Bodhisattvák sem tudnak semmit.
Ennek ellenére Nagarjuna (aki csak első fokozatú Bodhisattva volt !) vette magának a bátorságot, és megcenzúrázta a Buddhát, és azt állította, hogy "a Nirvana és a Samsara hajszálra azonos." Ez vezetett el aztán a sunyavada nihilisztikus amorális tanításaihoz, a vajrayana antinomista filozófiai megalapozásához, mint ahogy Zen-ista vetületében a Kwantung-hadsereg tagjainak tanított "Császári Zen"-hez, és végeredményben az 1937-es nankingi örjöngő tömegmészárláshoz.
Ahogy Tilopa Mahasiddha mondja: "Én üres vagyok, a világ üres, mind a három világ üres, tehát sem bün, sem erény nem létezik".
Nem más ez, mint a karmának a tagadása, mivel elkövető (karman) hiányában karma sem létezhet. Márpedig aki a karmát tagadja, az nem buddhista - és ez nem a mi véleményünk, hanem a Buddháé.
Az üresség Zen-mániákusai a háború, és a gyilkolás mellett uszítottak:

"Ha elrendelik, menetelj, trap,trap, vagy lőjj, bang, bang. Ez a legmagasabb bölcsesség, és megvilágosodás kifejezése." (Harada Daiun Sogaku Zen-mester)


Sawaki Kodo, soto Zen-mester így beszél a japán-orosz háborús élményeiről:
"Jóllakattuk magunkat emberöléssel."

"Az előírás, amely megtiltja az ölést, az használja a kardot. Az előírás, amely megtiltja az ölést, az dobja a gránátot," - teszi hozzá, magyarázólag.

A Viparyaya harmadik formája a kifejezett teljes antinomizmus. Az antinomizmus kétségtelenül megtalálható minden vallás mellett, elég ha példaként felhozzuk a megfordított keresztű oltáron egy prostituált testén fekete-misét celebráló kiugrott papot, - most képzeljük el ezt, mint egy hivatalosan, a többi keresztény egyházak által elismert keresztény egyháznak !

Ugyanezt a szerepet tölti be a vajrayana, az inverzió, a viparyaya "buddhista" egyháza ! A vajrajana alaptétele: "Ami megköti a bolondot, ugyanaz szabadítja meg a bölcset!" (Dasgupta,1974.p.187), vagy még kifejezettebben: "Ugyanaz a cselekedet, melytől egy átlagos halandó százmillió kalpáig égne, a beavatott yogi számára a megvilágosodást eredményezi." ((Eliade,1985, p.272)
Mik ezek a cselekedetek ? Nem mások, mint a buddhista Pancha Shila ellentétei (viparyaya). Ölj, mert az ölés nem más mint a szenvedéstől való megszabadítás, hazudj, ha ezt a saját, vagy "vajra-testvéred" érdeke úgy kivánja, lopj, hogy másokat megszabadits a ragaszkodástól,
folytass házasságtörő életet, mert a nemi gyönyörön kívül nincs más Nirvana, és használj tudat-megváltoztató szereket, hogy ne kötődj a káprázatok világához.
Ezeket az előírásokat közli a guru a beavatott chelával, aki ezért a bölcs útmutatásért felajánlja neki szexuális partnerként anyját, testvérét, feleségét, leányát, -és itt ne gondoljunk semmi képletes felajánlásra, mint ahogy az sem képletes, hogy a chelának a beavatás sorén székletet kell ennie, és vizeletet innia ugyanúgy, mint az emberi test összes többi váladékát. Mi célból ? - kérdezhetjük. "Hogy túljusson a jó és a rossz fogalmán." Célszerű, hogy ezek a testi váladékok egy minél koszosabb prostituálttól jöjjenek,és a vele való szexuális egyesülésből aztán a Dakinik legnagyobb áldása éri a beavatandót.
És hogy ezek nem jelképesen értendő dolgok, arra bizony tibeti láma tanúk is vannak:

"Mióta elterjedt a "megszabadítás" ritusa, a kecskéknek és birkáknak nincs nyugtuk. Mióta elterjedt a (szexuális) unió ritusa, az emberek keverednek családi kötelékre és rokonságra való tekintet nélkül."

" A ti gyakorlataitok tantrista világi apátok, lehet hogy csodálatosnak látszanak másoknak, ha hallanak róluk más birodalmakban. De azok a gyakorlatok, melyek folytán azt állítjátok: "mi buddhák vagyunk", kegyetlenebbé tesz benneteket mint a Karma Istene. Ti jobban éheztek a húsra mint a sasok és farkasok, kéjsóvárabbak vagytok mint a szamarak és szarvasmarhák, kevésbé vagytok tiszták, mint a kutyák és disznók.
Mivel székletet, vizeletet, spermát és vért ajánlatok fel a tiszta isteneknek, a "Rothadó Hullák Mocsara" nevü pokolban fogtok újraszületni."
( Lha bLama Ye-shes 'Od: dPags-bSam Ljon-bZang)

A viparyaya jellemző ma a Kaliyugában a pseudo-buddhista tanításokra mind, amelyek elutasítják a Buddha végső tanítását, a Mahaparinirvana Sutrát, melyben a Buddha ezt mondja:

"Azt gondolni, hogy az ÖRÖK állandótlan - perverzitás !

Azt gondolni, hogy a nem-én az én, - perverzitás !

Azt gondolni, hogy az ÉN nem-én - perverzitás !

Mindazok, akik a viparyaya útját járják, jobban tennék, ha hallgatnának a Buddha tanítására:

"Ahogy a tehén-tej jóízű, ugyanígy jóízű ez a (Nirvana) Sutra. Mindazok akik elhagyják az ebben a Sutrában kifejtett Tathagatagarbha tanításokat, hasonlatosak a marhákhoz. Vegyük példának azokat az embereket, akik öngyilkosságot szándékoznak elkövetni: rendkívüli szenvedést fognak okozni önmaguknak: hasonlóképpen tudnotok kell, hogy azok a hálátlan emberek, akik elvetik a Tathagatagarbha tanítását, és nem-ént tanítanak, rendkívüli szenvedést okoznak önmaguknak."
(Nirvana Sutra)

(a Negativ Buddhizmushoz !)

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 07; Szer. 08:26 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku, felraktam a negatív buddhizmushoz "A VIPARYAYA" néven a cikket! (A címét ugyanis nem írtad le...)

NAMO SURYA DEVI!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mi a pozitív buddhizmus lényege? Honlap: http://pozitivbuddhizmus.fw.hu Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal
Feliratkozás a témára
 
Téma törlése Téma áthelyezése Téma lezárása Téma szétválasztása 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Szavazhatsz ebben a fórumban.
Moderálhatod ezt a fórumot.

Fórum adminisztráció


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd
MyStat - Az ingyenes webstatisztika
y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>l>y>y>