Tartalomjegyzék Kevésbé ismert vallások fóruma
Nyitotta Viola Zoltán író, http://poliverzum.fw.hu
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Nincsen új privát üzenetedNincsen új privát üzeneted   Kilépés [ violazoli ]Kilépés [ violazoli ] 

Tiszta Föld

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mi a pozitív buddhizmus lényege? Honlap: http://pozitivbuddhizmus.fw.hu
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 22; Szomb. 11:02 am    Hozzászólás témája: Tiszta Föld Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku, elmentem a mahajana.lap.hu -ra, és csodálkozva tapasztaltam hogy ott több iskola is igen részletesen be van linkelve amik a "Tiszta Föld"-del kapcsolatosak! úgy mint a

- Jìng Tˇu Zōng (Tiszta Föld Iskola)
- Pure Land Zen Zen Pure Land
- Jōdoshū (Tiszta Föld Iskola)
- Jōdoshinshū (Igazi Tiszta Föld Iskola)

és ugye elmondásod szerint te is ezt képviseled valamilyen értelemben. Elmagyaráznád, hogy ezek közt mi a legfontosabb különbség? Szeretném tehát ha ezeket összevetnéd egymással, s a te irányvonaladdal is! Ha lehet akkor mindjárt olyasformán, hogy cikként is feltehessem!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 22; Szomb. 11:03 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Jut eszembe az elöbb nem irtam le, akkor a Tiszta Föld témának külön aloldalt is nyitok a honlapon korábbi kérésednek megfelelöen! De akkor oda valami igen részletes cikk is kéne e témáról, hogy mi ennek a jelentösége, stb.
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 24; Hétf. 01:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
elolvastam a Tiszta Föld -ről írt cikkeidet. Első ránézésre nagyon egyszerű útnak tűnik, de jobban belegondolva már nem is az. Hiszen ahhoz hogy valaki a Tiszta Földön szülesen újra elegendő néhány szó, de ezeknek a szavaknak viszont teljes meggyőződésből kell jönnie. Ez nagyon erős hitet követel. Igazából az sem világos hogy honnan jön ez az erős meggyőződés, mi támasztja alá hiszen nem kivánja a tan ismeretét. Egész pontosan mi is ez a Tiszta Föld (ez lenne az egyik buddhista mennyország, az istenek világának egy tartománya ahol már csak egy kicsi az illúzió és "közelebb" van a valóság)? Mert én nem foglalkoztam sokat a mahajana világképével sem pedig a pantheonjával mert sok "hely" és "név" van amikhez még nem találtam egyszerű világos összefoglaló leirást ami egy első közelítő világképet felvázolt volna amiben el lehet igazodni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 24; Hétf. 03:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,
engedd meg, hogy itt csak nagy vonalakban válaszoljak kérdéseidre, mert azok mindegyike egy hosszabb kifejtést érdemel.
Természetesen a hit játszik legnagyobb szerepet a Tiszta Föld buddhizmusban, hit nélkül ez az irányzat követhetetlen.
A három mentális állapot (Őszinteség, mély hit, és a jócselekedetek felajánlása a születés érdekében) az alapvető feltétele az ott-születésnek.
A NAMO AMITABHA recitálásának a célja, hogy megtisztítsuk a bennünk lévő Buddha-természetet,és ezáltal Amitabha földjén szülessünk újra.
A Nyugati Tiszta Föld kívül van a Samsarán, aki oda eljut, nem esik vissza a Samsara létbe. A Sukhavati a Nirvana environmentális megjelenése. Ez nem jelképes tanítás: a Sukhavati valóban létezik.
A NAMO AMITABHA recitálásával ugyanakkor elérhető az un. Nien-fo san-mei (Nembutsu zammai) egy Samadhi állapot, amely Shan Tao és Honen szerint a legmagasabb szellemi állapot, amit a Samsarában el lehet érni.

MAITRI
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 24; Hétf. 05:39 pm    Hozzászólás témája: A TISZTA FÖLD ISKOLA DOKTRINÁLIS ALAPJAI (1) Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

A TISZTA FÖLD ISKOLA DOKTRINÁLIS ALAPJAIT, és eredetét szintén a Harmadik Tankerék-Forgatásig tudjuk visszavezetni.
A Végső Realitás (Dharmata)a Dharmakaya a Buddhák misztikus teste,melynek emanációja a Sambhogakaya, a "Mennyei Test", Igy Dharmakaya Amitabha, mint Dharmakara Bodhisattva jelenik meg, és fogadalmat tesz egy soha nem látott tökéletességű birodalom létrehozására. A Dharmakara névnek három jelentése van. Az első a Dharma "A" betűje (AKARAM), a második a véghezvitel szubsztanciális tökéletessége, a harmadik pedig a Dharma Kincstára.
A Dharma Kincstára a Nirvana Négy Kincsét tartalmazza, és Dharmakara ebből hozta létre Sukhavati Tiszta Földjét.
A Négy Kincset a Samsarában hiába keressük, mert itt csak diametrikus ellentéteiket találjuk.
Ez a Négy Kincs a NITYA (Állandóság), SUKHA (Áldás, boldogság), ATMAN (Igazi én) SUBHA (Tisztaság).
A fentiek tehát arra mutatnak, hogy a Tiszta Föld Iskola eredetileg a Mahaparinirvana, és a Tathagatagarbha Sutrák filozófiai alapjait fogadta el. Dharmakara Bodhisattva a Sukhavatit létrehozva Amitabha Buddha lett. Feltehetjük a kérdést, hogy akkor a Dharmakaya miért nem hozta létre egyenesen a Tiszta Földet, miért volt szükség arra, hogy Dharmakara Bodhisattvaként jelenjen meg? A válasz erre az,hogy a Buddhák aktivitását mindig is a Bodhisattvák képviselték, ezért Dharmakaya Amitabha aktivitásának Dharmakara Bodhisattva a neve.
Sambhogakaya Amitabha, mivel földünknek, a Saha -világbeli Jambudvipának nem volt Buddhája, itt emanációként megjelent, mint Shakyamuni Buddha.
A Saha- világ egy olyan világot jelent, melyben a lényeknek kűzdeniük kell a létért, lakói tehát nem tehetik meg, hogy meditációval, vallásos elmélkedésekkel töltsék idejüket. Shakyamuni Buddha, ahogy ezt az Avatamsaka Sutra is leírja, azért jött, hogy örömhírt hozzon az embereknek, hogy van egy Buddha, Amitabha, aki őértük tevékenykedik.
Ezért mondta el az Amitabha Sutrát, az egyedüli Sutrát, amit kérés nélkül mondott el. A többi Sutrák elmondását mindig kérte valaki, egyedül az amitábha Sutrát nem kérte senki, mivel erről a Sutráról Shakyamunit kivéve senki sem tudhatott.
A buddhista tanítások mindig tekintettel vannak az emberi képességekre,
amit három osztályba sorolnak: vannak akik kiváló képességekkel tendelkeznek, vannak akik nek képességük közepes, és vannak gyenge képességgel rendelkezőek. Azt szokták mondani, hogy a Tiszta Föld iskola
az emberek mind a három osztálya számára a legkitűnőbb.
Honen Shonin hozzá tette, hogy ez a tanítás jó a kiváló képességűek számára, akiknek elegük van a sok filozófiai csűrés-csavarásból, jó továbbá a szerény képességű, de őszinte emberek számára, akik szívük tisztaságával ráhagyatkoznak, nem jó azonban a közepes képességű tudálékosok számára, akikből hiányzik úgy az őszinteség, mint az igazi intelligencia.
A Tiszta Föld Iskola a Buddhák eredeti tanítását, a Halhatatlanság Birodalmának (Amataya Dhatuya) elérését tűzi ki követője számára.
A megtisztulás 81 foka a Tiszta Föld leirásában mint a 9x9-es beosztású
Birodalom szerepel. Az alap a 3-as beosztás: 3 a közönséges, de hívő emberek számára, 3 a jó emberek számára, és 3 a szentek számára.
Igy 9 osztályt kapunk, és a 9 osztály mindegyike még 9 részre oszlik,
tehát mivel 9x9=81, a Tiszta Föld végül is 81 osztatú, ami a buddhista megtisztulás 81 fokozatával egyenlő.
Mindehez csatlakozik még a "Határvidék"is,ahol azok is újraszülethetnek, akik jócselekedeteket hajtottak végre abból a célból, hogy a Tiszta Földön szülessenek újra, de nem volt elég hitük, és bizalmuk a Buddhában.
A különböző Tiszta Földek közül Amitabháé a legkiválóbb, mivel ez kívül esik a Samsarán. Aki itt születik, az Avaivartika lesz, azaz "Vissza Nem Eső." Ez azt jelenti, hogy a Bodhisattva Úton járóknak, akik nem a Tiszta Föld irányzatot követik, három kalpán keresztül kell gyakorolniuk ahhoz,
hogy első fokozatú Bodhisattvák legyenek. További tízezer kalpán keresztül kell még gyakorolniuk, hogy elérjék a hetedik, vagyis a "Vissza Nem Eső" fokozatot. Mindezt a Tiszta Föld Iskola követője elérheti egyetlen élet alatt!
Saját erőből (jap. jiriki) ez természetesen el nem érhető. Ehhez mások ereje (jap. tariki) szükséges, és ezek a "mások" a Buddhák. De a "jiriki" és a "tariki" tulajdonképpen nem különíthető el egyméstól, mivel a Bennünk lévő Buddha-természet nélkül semmire sem mennénk.
Így a hit a Tiszta Földben a bennünk lévő Buddha-természet megtisztítása és aktivizálása, és a Bodhicitta felkeltése abból a célból, hogy valódi születést érjünk el Nyugat Áldott Földjén.

NAMO ARYA AMITABHAYA BUDDHAYA
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 24; Hétf. 07:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Na ezt fel is tettem a Tiszta Föld rovatba!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 27; Csüt. 03:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku
köszönöm a választ, egy csomót gondolkodtam rajta. Próbáltam megfejteni (lefordítani az én egyszerű gondolkodás módomnak megfelelőre). Erre jutottam: Ez a Tiszta Föld rendelkezik a Nirvána 4 jellemzőjével de abban különbözik tőle hogy itt még fejlődni kell, és amikor már mindenki elérte a legfelső szintetet a Tiszta Föld akkor is egyfajta aktivitást és környezettudatosságot képvisel, míg a Nirvána egy passzív állapota a kollektív tudattal rendelkező Buddháknak. Így miközben a Nirvánában pihennek a Buddhák azalatt a Tiszta Földön szellemi kisugárzásaik a Bodhiszatvák állandóan tevékenyek. Aki a Tiszta Földre születik annak mivel ennek egyik tulajdonsága az állandóság így nem is kell küzdenie az életben maradásért (de a fejlődésért igen) így minden idejét a fejlődésre a tökéletesedésre fordíthatja. (Ezért jó oda születni, meg azért mert onnan nem esünk vissza a Samsárába ) Ez a tökéletesedés addig mehet amig az oda születő egyén olymértékben eszmél rá saját Buddha természetére hogy ő is mint egy Buddha szellemi kisugárzásaként tevékenykedik a Tiszta Földön. Felmerült bennem egy kérdés. Előbb utóbb mindenki ide születik, vagy aki nem annak nem "marad" tevékeny Bodhisatva kisugárzása hanem csak "passzív" kollektív tudat egy Buddhájává válik a sok lényegét tekintve azonos közül? A többi a Samsárában levő Tiszta Föld lényege abban van hogy azok is egyfajta ideális feltételeket biztosítanak a fejlődésre de azok csak egy darabig mivel az ott születő lények múlandóak ?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 27; Csüt. 06:12 pm    Hozzászólás témája: TISZTA FÖLD Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,
megértésed teljesen helyes, pár pontban azonban kiegészíteném. A Tiszta Földön a "fejlődésért" nem kell kűzdeni, mert ez
nem egy kikűzdött megvilágosodás (ugyan mi világosodna meg?) hanem a Buddha-természet megtisztulása.
Ez a megtisztulás a Buddha jelenléténél fogva kovetkezik be.A megtisztulás folyamatában természetesen szerepet játszik, hogy valaki földi életében mennyi erényt és érdemet (Punya-sambhara) és mennyi
meditativ tapasztalatot (Jnana-sambhara) halmozott fel. Minél többet, annál előbb eléri a magasabb fokozatokat.
Általában azt mondják, ha elérjuk a három legmagasabb fokozatot a kilenc közül, akkor képesek vagyunk a Samsara lényeit segíteni, anélkül, hogy elhagynánk a Tiszta Földet.
Több Tiszta Föld is létezik a Samsarán belül,pl. a Medicin Mester (v.orvos) Buddha Paradicsoma, (ezzel azonosnak mondják Akshobhya Buddha Abhirati Barlang nevű Paradicsomát) a Zangs - mdog -dpal - ri
(a Vörösréz-színű Szent Hegy), Padmasambhava Paradicsoma, vagy a Potaraka Paradicsom, Avalokiteshvara Tiszta Földje, vagy a Tusita, Maitreya Ege,stb. Ezek azonban távolról sem jelentik a teljes megtisztulást. Pl. aki a Tusitában születik újra, annak Maitreyával vissza kell térnie a földre, annak tanítványaként. És ez még a legjobb.
A Tiszta Föld Iskola tanítása szerint a jelenlegi világkorszakban az összes Dharma-kapuk lezárultak, így lezárultak a Samsara Kapui is: az egyetlen, mely még nyitva maradt, az a Tiszta Föld Dharmakapu.
De ha a föld minden lénye egyszerre is érne el Buddhaságot a Tiszta Földön, akkor sem kellene szolgálaton kívüli vagy nyugdíjas Buddhákként tengetnünk örök életünket, mivel a Tíz Világtáj szenvedő lényei a myriádszor myriád univerzumban még mindig rá lenne utalva segítségünkre...

AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 27; Csüt. 08:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
ez a Tiszta Föld egyre szimpatikusabb számomra. Mert úgye a pokol lakók is szenvednek és a pokoli világokba való születésnél sokkal kellemesebbnek tűnik az oda "távhatás". Minek szenvedni, ha nem kell. Ha viszont a Tiszta Földre született lény úgy véli, hogy nagyobb hasznára válik a lényeknek ,hogy ha lejön a Samsárába, akkor bár ő már vissza nem eső azért feltételezhető hogy egyfajta kisugárzása megjelenhet a szenvedő lényeknél, hogy ne legyenek már annyira egyedül ? Lehet hogy ez egy meredek feltételezés volt, de ha egy barátom szenved akkor jobb ha elmegyek hozzá, mintha felhívom telefonon. Tudom egy nálam sokkal sokkal sokkal tisztább lény "távhatása" nem mérhető holmi telefon hívásokkal. Ezt csak azért írtam mert innen ered ez a gondolat. A másik ami hirtelen felötlött bennem az, hogy a lények akár végtelen sokan is lehetnek. Azért ugye egyszer az összes lény Buddhává válik ? Az lényegtelen, hogy utána mit fogunk csinálni ,az a fontos hogy akkor már nem lesz szenvedés. Az, hogy ez esetleg csak nagyon nagyon nagyon sokára következik be az nem olyan lehangoló, mint az, hogy ellenkező esetben - vagyis ha a olyan végtelen sokan vannak a szenvedő lények hogy soha se fogynak el - mert ekkor mindig lesz olyan lény(ek) aki szenved. Az pedig nem jó.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 28; Pént. 12:35 am    Hozzászólás témája: TISZTA FÖLD Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,
Kshitigarbha Bodhisattva időről-időre megjelenik a Poklok Birodalmában, és a Tiszta Föld Dharmára tanítja az ott szenvedő lényeket. Akik hallgatnak a tanításra, megszabadulnak.
Arra kell gondolnunk, hogy mi mennyire szerencsés lények vagyunk. Először is emberként születtünk, másodszor találkoztunk a Buddha Dharmával, és harmadszor, a Kali-yugában, a Dharma eltűnésének sötét korszakában a Tiszta Föld Dharma-kapuja megnyílt előttünk !
Mindannyiunknak tisztában kell lennünk azzal, hogy ez korábbi életeink jó karmáinak következtében történt így !
Ezért arra kell törekednünk, hogy minél több szenvedő lény tudomására hozzuk ezt a tanítást - és ez igazi Bodhisattva munka !

AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 28; Pént. 08:41 pm    Hozzászólás témája: A TISZTA FÖKD ISKOLA DOKTRINÁLIS ALAPJAI (2) Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

HIT - FOGADALOM

A Tiszta Föld Iskola tanitásának a három sarkalatos pontja a Hit, Fogadalom és a Gyakorlat. Ez - mint mondják - olyan mint a három lábú füstölő-edény: ha egyik lába is hiányzik, nem tud megállni. A három közül a legfontosabb a Hit. (Mivel Hit nélkül nincs Fogadalom.)
Az önálló Tiszta Föld Iskola tanításai a Buddha eredeti szándéka szerint a szenvedéstől való szabadulást tanítják.
Minden Mahayana Iskolának van Tiszta Föld tanítása, a Zennek, Shingonnak, Tendainak, de ezek mind szekta-függő tanítások, amelyben az eredeti Tiszta Föld tanítást megpróbálták az illető szekta szűrőrendszerén átvezetni, és ami megmaradt belőle, azt ismerték el Tiszta Föld doktrinának. Igy alakult ki a Zen-Tiszta Föld, Tendai Tiszta Föld, és a Shingon szekta Tiszta Földje a Shingi Shingon. Tibetben a Lámák nem-igen népszerűsítették ezt a tanítást, de a népi buiddhizmus ennek ellenére a Tiszta Földön, a Dewachanban való születést tűzte ki célul a hívők elé.
Az első független Tiszta Föld Iskolát, melyet Tiszta Föld - Tiszta Föld néven is nevezhetünk, egy japán szerzetes, Honen Shonin (a Shonin Tisztelendőt jelent) alapította 1175-ben, mikor elhagyta a Hiei Hegyet, és a Tendai ott lévő kolostorát, és tanult skolasztikus létére magára öltötte a vándorló szerzetesek, a hijirik ruháját.
Tanításainak alapjait a VII. szd.-ban élt Shan Tao kínai szerzetes tanításai képezték. Külön Tiszta Föld Kánont állított össze, amelybe három Sutrát vett fel,(Amitabha Sutra, Végtelen Élet Sutrája, Amitayur Dhyana Sutra) és Vasubandhu értekezését a Végtelen Élet Sutrájáról (Jodoron).
A Hit Amitabha Tiszta Földjének valódi létezésére irányul. Hinnünk kell abban, hogy a Tiszta Föld valóban létezik.
A többi szekták a Tiszta Földet különbözőképpen magyarázták.
A Zen iskola szerint, melynek magyarázata a Vimalakirtinirdeshán alapszik, "Ha a gondolat tiszta, a Föld is Tiszta." Ez erre a földre vonatkozna, mely a fentiek szerint, a szemlélet változásával maga is változna. Tekintve, hogy ez a szemléleti változás nem érint mindenkit, és alegkevésbé befolyásolja a szenvedés tényét, csak nyakatekert okoskodásnak tekinthető, mivel az első látásra világos, hogy ellentmond a Mahayana szoterologiai kollektivizmusának. Ez a szemlélet a "Megtisztított Föld" (Jobukkokudo) néven ismert.
A második vélemény szerint a Tiszta Föld nem más, mint mentális , belső konstrukció (Jojakkodo): ezt a nézetet a Tendai és egyes Zen iskolák tanították. Egyesek azt mondják, hogy a kínai Hui Yuan által alapított Fehér Lótusz szekta (Pai-lien-tsung) is ezt tanította, de a szekta "Születési Fogadalma" és a Hui Yuan által írt Fehér Lótusz Óda ellent mond ennek.
A harmadik a valóságosan létező Tiszta Föld, mint a következő életben való születés helye (Raisejodo)
Shan Tao szerint a Tiszta Föld a transzcendencia, a Nirvana maga, illetve annak environmentális megjelenése. Kereken elveti azokat a véleményeket, melyek szerint, melyek szerint a Tiszta Föld "upaya"
(ügyes módszer) lenne. Ashvaghosa Trikaya -szisztémájában a Buddha Sambhogakaya megjelenése a Nirvánában van. Mivel Honen szerint Amitabha Buddha a Sambhogakaya, ebből következik, hogy a Nirvana és a Tiszta Föld azonos fogalmak.
A Hit harmadik faktora a hit Amitabha Buddha 18.fogadalmában (Hongwan), hogy mindenki aki őszinte hittel és bizalommal legalább tízszer recitálja a Nevét, az az Ő tiszta Földjén fog születni. A recitáció és a Születés közötti kapcsolat az ok és okozat kapcsolata.
Már csak az, ha valaki hall, vagy olvas erről a tanításról, arra a mély karmikus kapcsolatra mutat, mely közötte és Amitabha Buddha között fennáll. Tehát ha tudomást szereztünk erről a tanításról , az csak azért van, mert a Tiszta Földön való születésünk eleve biztosítva van, mert korábbi életeinkben kiérdemeltük, hogy erről a tanításról tudomást szerezzünk. Most már csak annyi dolgunk van, hogy teljesen megértsük, hogy a Samsara az állandótlanság, a szenvedés, az én-nélküliség és a tisztátalanság hona. Mindezeket teljes szivünkből vissza kell utasítanunk, és szabadulást kell keresnünk a Tiszta Földön való születésben, arra kell törekednünk, hogy az Állandóság, Áldás, Igazi Én, és Tisztaság Földjére jussunk.

A Tiszta Földön való születésre fogadalmat kell tennünk. A fogadalom éppen olyan fontos mint a hit. A fogadaom nélkül végzett Nembutsu gyakorlattal lehet hogy érdemeket szerzünk, a Tiszta Földön azonban csak akkor születünk, ha aziránti szándékunkat kifejezzük. A fogadalom ez a szándékkifejezés.
A Buddha ezeket mondja az Amitabha Sutrában:

"Shariputra, mindazok az élőlények, akik hallják ezeket, meg kell hogy fogadják: Ebben a birodalomban akarok születni! -És miért? Mivel azok, kik ezt elérik, a legkiválóbb és legjobb emberek, s ezek mind egy helyre kerülnek."
A következő egy Születési Fogadalom, amelyben a hívő fogadalmat tesz a Tiszta Földön való születésre, és az érző lények segítésére a Tiszta Földről:

"Megfogadom, hogy a halál pillanatában nem lesznek többé akadályok,
Amitabha Bhagavan a távolból eljön értem:
Kwan Yin Bodhisattva az Amritát, az Örök Élet vizét önti fejemre,
Da Shr Jr Bodhisattva egy Lótusz-trónust hoz, felsegít rá.
Akkor egy pillanat tört része alatt elhagyom e felkavart világot,
Elérem a Tiszta Földet, rövid iodő alatt, amig kinyújtom a kezem.

Ha kinyílik a Lótusz, meglátom Amitabhát, a Könyörületest!
Ím, végre hazámra találtam, nincs többé visszaesés ,sem születés:
De visszatérek még a Saha-világba, - annélkül, hogy elhagynám a Tiszta Földet,
Felhasználva minden eszközt, az élőlényeket onnan segíteni fogom.
Nyugat Három Szentje, im ez az én fogadalmam,
Kérlek Titeket, segítsetek betölteni őket !"

A szivből jövő fogadalom kompozícióját legjobb, ha saját magunk készítjük. Ki kell benne fejeznünk vágyunkat (fogadalmunkat) a tiszta Földön való születésre, arra, hogy Amitabha "Fogad és Elkísér" bennünket, és készségünket arra, hogy a lényeket a Tiszta Földről segíteni fogjuk.

(Legközelebb, a 3. részben a Gyakorlatokat ismertetjük.)

Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 29; Szomb. 07:49 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Na ezt a második részt is feltettem a honlapra, kedves Anraku! Hadd okuljanak belöle! Nekem mindenesetre igencsak tetszik. Csak egy bökkenö van: Minden vallás hitet követel meg - ez a Tiszta Föld iskola is! Na már most nekem épp amiatt tetszik a tudomány, - ha úgy vesszük azért vagyok ateista - mert nem sok hitet követel: ha felkapcsolom a lámpát akkor is ég a villany ha nem hiszek az elektronokban! De mit csináljak, ha a Tiszta Föld tanitásai tetszenek - végülis igencsak hülye volna aki nem szeretne egy ilyen helyen újjászületni - de NEM TUD HINNI benne?! Szeretne, de nem tud?! Az ilyen ember elmondhat fogadalmat, cselekedhet sok jót, felvállalhatja e vallás külsöségeit, de az nem azonos a hittel! Remélem érted hogy ez a részemröl nem ateista propaganda akar lenni, én csak megfogalmaztam azt, ami talán a gyerekkorom óta a legnagyobb bajom a vallásokkal! Hitet követelnek, de úgy érzem az nem az embertöl függ! Legalábbis az esetemben kb annyi esélyem van hinni, mint megtanulni sasként repülni! S ezzel tutira nem vagyok egyedül. Mit tehet szerinted az ilyen ember?

Valahogy úgy érzem mintha 2 embertipus lenne, akik genetikailag különböznek: az egyik tud hinni, a másik nem... De mert a te vallásodat valahogy józanabbnak érzem mint pld a kereszténységet, gondoltam megkérdezlek, mert hátha okosabban tudsz válaszolni erre, mint a sok zagyva keresztény fundi! Szóval mi lesz azokkal akik szeretnének ebben a sok ínycsiklandozó dologban hinni, de nem megy nekik?
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 29; Szomb. 04:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli,

mindazok számára, akik nem tudnak ezekben a dolgokban hinni, de szeretnének, azok számára egyetlen út van, és ez semmiben sem különbözik a hívők útjától. Recitálni kell AMITABHA nevét.
Föl kell magunkban kelteni az AMITABHA-tudatot, tudnunk kell, hogy mi egy mikrokozmosz vagyunk, aminek központja, értelme van, és ha ez a Maitri, akkor ez azonos a mi Buddha-természetünkkel.
AMITABHA Nevét azért recitáljuk, hogy fenntartsuk a kapcsolatot ezzel a belső, igazi természetünkkel, és a recitációval azt megtisztítsuk.
Ha haragszunk, akkor tudjuk: ez harag, ez nem méltó hozzám, nem méltó igazi belső természetemhez, mert az a Maitri. Ugyanígy ha irígyek vagyunk, ha önzőek vagyunk: azt kell gondolnunk: én különb vagyok annál, hogy kicsinyesen szemléljem a dolgokat,nem etetem, és nem táplálom magamban ezeket a hozzám méltatlan dolgokat.
Ki tudja azt, hogy mi dolgozik egy un. "ateista" emberben? Lehet, hogy igazi belső Buddha-természete, mely nem a külső világot, hanem belső, igazi természetét tartja a dolgok mércéjének.
És valóban. Ha ez az ember önzetlenül jó, jó azért, mert más mint jó nem tud lenni, és ebben a jóságban mint örökkétartó jóságban tud hinni, akkor nincs szüksége külső istenekre.Azt kell tudni, hogy ez a külsőleg megjelenő AMITABHA egyenlő saját belső természetünkkel, az ÖNVALÓVAL.

MAITRI
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Ápr. 29; Szomb. 09:07 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Nagyon szépet írtál de engedd meg hogy öszefoglaljam igen tömören, mintegy mantrajelleggel hogy nem értettem-e félre! Tehát aki nem tud hinni istenekben, Amitabhában, Tiszta Földben - azal sincs semmi baj, ha a Jóságban hisz és eszerint cselekszik? és ezesetben a számára is biztosítva van a Tiszta Föld?

Ha igen, ez pompás. A Jóságban hinni végtelnül egyszerü! Legalábbis számomra. Tenni érte ebben a kleshákkal szennyezett világban már picit nehezebb, de hinni benne nagyon könnyü! Igazság szerint erröl több regényt is irtam már. Tulajdonképpen majdnem minden regényemnek ez a témája valamilyen mértékben. El sem tudom képzelni, hogy másról is írhatnék.
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 01; Hétf. 04:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli,

a nemhívő jó embernek Amitabha Buddhát és a Tiszta Földet természetesen el kell fogadnia mint LEHETŐSÉGET, legalább számolnia kell vele, mint lehetőséggel, nem szabad kizárnia, mint lehetőséget, és jócseleketeit fel kell ajánlania arra a célra, hogy a Tiszta Földre jusson.
Igy ha nem is fog valamilyen magas osztályú születést elérni, az un. Határvidéken újraszülethet: itt lehetősége van a hit elérésére.Ha ezt elérte, semmi akadálya, hogy tovább lépjen felfelé. Ugy gondolom, ezt a hitet ott már mindenki eléri, és nem kell többé visszajönnie, már csak azért sem , mert az ott elért hit már megtapasztalt bizonyosság.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 06; Szomb. 06:20 pm    Hozzászólás témája: AZ ELSŐ NYUGATI PÁTRIÁRKA Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

1933. február 22.-én Japánban a Taisho Egyetemen a Jodo Shin Shu Iskola Hongwanji ágazata Bodhisattvaként kanonizálta Csoma Bosatsut, vagyis Kőrösi Csoma Sándort.
Vajon miért a Hongwanji, és miért nem a tibetiek? Hiszen Kőrösi munkássága Tibettel kapcsolatos , és nem a japánokkal! - gondolhatnánk.
De Kőrösi Csoma Sándort nem Tibeti Szótáráért, vagy Nyelvtanáért avatták Bodhisattvává.
Élete során végig a Bodhisattva előírásokhoz tartotta magát: nem kellett ezeket tanulnia, természetes volt ez Nálla. Húst soha sem evett, még a tibeti kemény telekben is beérte campával, és yak-vajas teával. A húsevő lámák csodálták érte. Többen állították, hogy áttért a buddhizmusra, mégtöbben kétségbe vonták ezt, hangoztatva , hogy "hű maradt református hitéhez."
Annyit biztosan tudunk, hogy szótárát Manjushri Bodhisattvához szóló invokációval kezdte, - ami meglehetősen ritka lehet a reformátusoknál.
A tibetiek Phyi-gLing-gi Grwa-pa - nak, "Külországi Tudós"-nak nevezték:
a Grwa-pa szó (ahogy ezt éppen Csoma szótárából tudjuk) jelenthet szerzetest is.De ha nem is volt szerzetes, ez csodálatos életének érdemeiből nem von le semmit.
A Hongwanji Bodhisattvává avató ediktuma kihangsúlyozza a kanonizáció okát: "Ő volt az aki megnyitotta a Nyugat Szivét a Buddha-Dharma befogadására."
Nem szótárával és nyelvtanával érte ezt el: A Hongwanji azt értékelte benne, hogy 1836-ban angol nyelvre fordította a Nagyobbik Sukhavati-vyuhát, a Tiszta Föld Iskola legfontosabb Sutráját.
Így Kőrösi Csoma Sándor Mahabodhisattva, és a Tiszta Föld Iskola Első
Nyugati Pátriárkája lett.
A "Mahabodhisattva" azt jelenti, hogy a magyar Csoma Bodhisattva egy-sorban áll Aryasangával, Vasubandhuval, Sthiramatival, Dignagaval, és
Dharmakirtivel.

SADHU ! SADHU ! SADHU !

Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 06; Szomb. 07:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
én eddig csak egy életrajzi írást olvastam Körösi Csoma Sándorról és abban is azt írta a szerző , hogy nem tért át a buddhizmusra, és egykori tanítójával is azért romlott meg a kapcsolata mert akkart áttérni a lámaizmusra. A Buddha élete és tanítása című tanulmányában mégis furcsa volt, hogy ha valaki nem buddhista és nem is szerzetes akkor "minek" forditja le és összegzi a Vinayát, hiszen ez kimondottan a szerzetesi fegyelemmel foglalkozik. Ami a tibetieket illeti azt is biztosan értékelték, hogy áttanulmányozta a Kah-gyur -t és a Sztan-gyur -t legalább annyira mint tibeti nyelvtanát. Baktay egyik munkájából úgy tűnt számomra hogy a tibetiek jobban tisztelik Csomát mint mi magyarok (tisztelet a kivételnek) . Az hogy "nyugati tanítvány" -nak mondják valahogy arra utal hogy mintha mégis közel állt volna hozzá a buddhizmus.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 06; Szomb. 11:25 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,
úgy látszik, most is, mint már sokszor, mikor Csoma Bosatsuról irtam, képtelen voltam megértetni a LÉNYEGET. Azt szerettem volna elmondani, hogy mit jelent, hogy egy magyar a Nyugati Tiszta Föld Iskola első Pátriárkája, és mit jelent az, hogy Ő még Mahabodhisattva is.
Életében - ezt szerettem volna elmondani - buddhista szempontok szerint mellékes dolog a szótár és a nyelvtan megírása, ennél sokkal, de sokkal nagyobb dolog a Nagyobbik Sukhavati (Végtelen Élet Sutrája) lefordítása.
Ezért avatták Mahabodhisattvává.
Továbbá azt jelenti, hogy nekünk, magyaroknak karmikus kapcsolatunk volt ezzel a Sutrával, amit egy közüllünk született MAHABODHISATTVA próbált nekünk, és a Nyugatiaknak tovább adni, mindeddig sikertelenül.
Miért nem értjük meg ezt, legalább mi, magyar buddhisták?
A Nyugati népeknek egyetlen egy Bodhisattvájuk sincs. Nekünk van, egyedül az egész Nyugati világban.
De fel sem tudjuk fogni, hogy ez mit jelent.
Többek között azt is jelenti, hogy nekünk nincs karmikus kapcsolatunk sem a Zennel, sem a Lámaizmussal, vagy a Theravádával .
Annál erősebb kapcsolatunk van a Tiszta Földdel. Mégegyszer le kell írnom: A TISZTA FÖLD ISKOLA ELSŐ NYUGATI PÁTRIÁRKÁJA CSOMA BOSATSU - KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR !!!

AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 07; Vas. 03:08 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
szerintem ez csak létjogosultságot ad a Tiszta Föld Iskolának Magyarországon. Elsősorban különbözőek vagyunk és különböző tanításokra van szükségünk. Nem gondolom hogy minden magyar buddhistának ezt azt irányzatot kellene követnie, az viszont jogos hogy ezek alapján meglehetősen mocsok dolog volt feltenni ezt a honlapot a "nem hiteles tanítások" címszó alá.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 07; Vas. 04:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,
az hogy különbözőek vagyunk, és különböző tanításokat kell követnünk, valóban igaz, de ez ugyanúgy megkérdőjelezhető a Pancakashaya tanításának szempontjából: Tudomásul kell vennünk, hogy a Kaliyuga korában élünk, és a Dharma regresszióban van - ha hitelt adunk a Buddha szavainak.
Természetesen itt nem a különböző tanítások elitéléséről van szó, hanem annak a mérlegeléséről, hogy melyek azok a módszerek, amelyek célra vezetnek. El kell gondolkoznunk azon, hogy a Zen-Mesterek miért fordulnak életük végső szakaszában a Buddha-recitációhoz, hogy miért van a Tendai Nembutsu, a Shingi Shingon - hogy miért van minden irányzatnak egy Tiszta Föld tanítása is. A maguk tanításában való bizonyos kételkedések miatt, hogy ezekkel lehet-e még eredményeket elérni a Pancakashaya (Öt Hanyatlás) korában.
Minden olyan tanítás, mely elismeri a Végső Realitást, hasznos lehet a követője számára: de amelyik ezt nem teszi, bizony nem méltó arra, hogy vallásnak nevezzük.
Korunkban nagy divatja van annak, hogy az Atmant és a Dharmatát (Végső Igazság) tagadó atheista- materialisták buddhistának mondják magukat abban a tévhitben, hogy a Buddha is ezt tanította.
Ez azonban csak Nagarjuna tanítása. A Buddha körül égyébként is hamis liberális mithoszok alakultak ki.
Nem , a Buddha nem Woodstock-ról jött lollipop-pal a szájában, és bizony gyakran nagyon csúnyákat tudott mondani, mint pl Devadattának is. Tehát, a buddhizmus távolról sem langyos liberalizmus, még ha nem is túl kemény diszciplína.
Az pedig, hogy közöttünk, magyarok között egy MAHASATTVA született, az szektakülönbség nélkül utal valamire.
Arra, amit úgy látom, képtelenek vagyunk megérteni, és itt nem Rád gondolok. Arra, hogy nekünk , magyaroknak karmikus kapcsolatunk van a Tiszta Föld tanításaival.
Úgy gondolom, ez a karmikus kapcsolat bizonyítható.
Rövidesen írni fogok róla.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 07; Vas. 04:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Na, ez a téma engem is igencsak érdekelne, kedves Anraku! Csak azt csodálom hogy ENNYIRE fontos dolgokat (mint Csoma Bodhiszattva) miért fórumba írsz?! Ezzel az erövel simán elküldhetted volna nekem cikkbe is, és akkor felrakom a honlapra! Vagy valamiért nem szeretnéd hogy felkerüljön? Mert szerintem ott a helye!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 07; Vas. 05:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli, igazad van, írás közben én is gondoltam rá, hogy ez a honlapra való: tedd fel, légy szives !

Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 07; Vas. 07:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku, feltettem a "Tiszta Föld"-höz!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 08; Hétf. 03:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
a www.terebess.hu -n megtaláltam a kisebbik Tiszta Föld szútrát (Kenyeres Péter fordította angolról). Mi a véleményed róla ,nagyjából olyan mint az eredeti ?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 08; Hétf. 09:18 pm    Hozzászólás témája: A BUDDHA ELMONDJA AZ AMITABHA SUTRÁT Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Az alábbi Sutra a Tiszta Föld Iskola legfontosabb, alap-Sutrája. Ez a Sutra a kínai kánonban önálló diviziót képez, melynek a neve "A Buddha által kérés nélkül elmondott Sutrák. Ez azt jelenti, hogy a Buddha világrajövetelének célja e Sutra elmondása volt.
A Sutra sanskrit nyelvű lejegyzése kb. az időszámításunk előtti 150. évre esik, nyelve un. Hybrid -Sanskrit. Az alábbi fordítás ennek a Hybrid-Sanskrit szövegnek a Kumarajiva kinai forditásával való összevetésével,
a Dharma Realm Buddhist Association
hivatalos angol forditásával valamint Hsuan Hua Tripitaka-Mester kommentárjának felhasználásával
készült.


A BUDDHA ELMONDJA AZ AMITABHA SUTRÁT


Im, így hallottam: Abban az időben a Buddha Shravastiban tartózkodott a Jetavanában, az árvák és elhagyottak jótevőjének kertjében, a kiváló bhikshuk gyülekezetével, mind az ezerkétszáz ötvennel, mind az összes Arhatokkal, kiket a Gyülekezet ismert és elismert, ugymint Shariputra, Mahamaudgalyayana, Mahakashyapa, Mahakaushtila, Revata, Suddhipanthaka, Nanda, Ananda, Rahula, Gavampati, Pindolabharadvaja, Kalodayin, Mahakhaphina, Vakkula, Aniruddha, az elöl-ülők, s mint ezek, ugy más Mahasthavirák; együtt az összes Bodhisattvákkal, Mahasattvákkal: Manjushri, a Dharma Hercege, Ajita Bodhisattva, Gandhastin Bodhisattva, Nityodukta Bodhisattva, s mint ezek, úgy más nagy Bodhisattvák; együtt az istenekkel Indra, az istenek királya és az egek lakóinek megszámlálhatatlan nagy sokasága.
Abban az időben a Buddha így szólt a fő-tanítvány Shariputrához:

"Innen tőlünk Nyugatra, százezermillió Buddha-kshetrán (Buddha-birodalmon) is túl, van egy világ, melyet a Legnagyobb Boldogságnak neveznek
Ezen a földön egy Buddha, Amitabha nevezetű, éppen most tanítja a Dharmát.
Shariputra, vajon miért nevezik ezt a földet Legnagyobb Boldogságnak?
Mert ebben az országban egyetlen élőlény sincs kitéve szenvedésnek. Mindezért Legnagyobb Boldogságnak nevezik.
Mindezenfelül Ó Shariputra, a Legnagyobb Boldogságnak ez a földje hét kerítéssel van körülkerítve, hétrétű hálóval és a fák hét sorával körülkerítve, melyek a Négy Kincsesházból valók: mindezekért nevezik Legnagyobb Boldogságnak.
Mindezen felül, Ó Shariputra,a Legnagyobb Boldogság földjén vannak a Hét Ékszer tavai az erény és az érdem nyolc vizével töltve. Mondegyik tó feneke tiszta, arany-homok az alja;
a négy oldalon a lépcsők arannyal, ezüsttel, lapislazulival és krisstállyal vannak kirakva.
Feléjük pavilonok vannak emelve,
arannyal, ezüsttel, lapislazulival, kristállyal, gyöngyházzal, bíborgyönggyel, és karneollal ékesítve;
és a tavakban akkora lótuszvirágok vannak, mint egy kocsikerék;
a zöld fény zöld szinével, a sárga fény sárga szinével, a bíbor fény bíbor szinével, a fehér szín fehér szinével
finomak, csodálatosan illatozók és tiszták.
Shariputra, a Legnagyobb Boldogság Földjén való tudatra-ébredés eképen van sajátságosan felékesítve.
Mindezen felül Ó Shariputra, mennyei zene hallható mindig, a talaj pedig sárga arany.
A nap és az éj hat szakában a Mandarava - virágok esője hull, és a tiszta reggeleken e föld minden lénye zsákokba tölti e csodálatos virágok myriádjait, és felajánlja a más égtájak százezer - millió Buddháinak.
Étkezési időben visszatérnek saját országukba, és miután étkeztek, körbe sétálnak.
Shariputra, a Legnagyobb Boldogság Földjén való tudatra-ébredés eképpen van sajátságosan fölékesítve.
Mindezen felül, Ó Shariputra, ebben az országban csodálatos és ritka többszínű madarak vannak;
fehér darvak, pávák, papagájok, kócsagok, kalavinkák és kétfejű madarak. A nap és az éj hat szakában e madárseregek harmonikusan, gyönyörűen énekelnek.
Tiszta és örömteli hangon hirdetik az Öt Gyökeret, az Öt Hatalmat, a Bodhi Hét Részét, a Bölcsesség Nyolc Útjának Részeit, s úgy más Dharmákat, mint ezeket.
Mikor e föld élőlényei hallják ezeket a hangokat, akkor mind a Buddhára gondolnak, a Dharmára gondolnak, a Sanghára gondolnak.
Shariputra, ne mondd, hogy ezek a madarak karmikus vétkeik megtorlásaként születtek így. És vajon miért ?
Ezen a Buddha - földön a három rossz újraszületés nem létezik.
Shariputra, ezen a Buddha - földön még a három rossz útnak a neve sem létezik, mennyire kevésbé valóságában!
Kivánva, hogy a Dharma minél kiterjedtebben legyen hirdetve, Amitabha Buddha transzformáció útján hozta létre ezeket a madarakat.
Shariputra, amikor ezen a Buddha - földön a lágy szellő lengedez, az ékszer - fák sorai és az ékszer - hálók fínom és csodálatos hangot adnak, mint ha százezer-fajta zene egyszerre szólna. Mindazok kik hallják ezeket a hangokat, kitárják szívüket a Buddhának, a Dharmának és a Sanghának.
Shariputra, a Legnagyobb Boldogság Földjén való tudatra-ébredés eképpen van az erények jutalmazására felékesítve.
Shariputra, mit gondolsz ? Miért nevezik ezt a Buddhát Amitabhának ?
Shariputra, e Buddha fényének ragyogása mérhetetlen, akadály nélkül beregyogja a Tíz Világtájat mindenfelé, ezért nevezik Amitabhanak.
Mindezenfelül Ó Sháriputra, ennek a Buddhának és az Ő népének élete mérhetetlen és határtalan asankhyeya kalpákra terjed ki: Mindezért nevezik Amitayusnak.
Shariputra, mióta Amitabha elérte a Buddhaságot, tíz kalpa múlott el.
Mindezenfelül Ó Shariputra, ennek a Buddhának felmérhetetlen, határtalan sokaságú Shravaka tanítványa van, mind Arhatok, számuk megszámlálhatatlan; ugyanígy a Bodhisattvák Gyülekezete.
Shariputra, a Legnagyobb Boldogság Földjén való tudatraébredés eképpen van sajátságosan felékesítve.
Mindezenfelül Ó Shariputra, mindazok a lények kik a Legnagyobb Boldogság Földjén születnek, mind Avaivartikák.
Sokan vannak köztük, kik abban az életben elérik a Buddhaságot. Ezeknek a száma rendkívül nagy, kiszámíthatatlan, egyedül csak felmérhetetlen asakhyeya kalpákon keresztül lehetne elmondani.

Shariputra, mindazok az élőlények, kik hallják ezeket, meg kell hogy fogadják: "Ebben az országban akarok születni!" És miért ?
Mivel azok, kik ezt elérik, a legkiválóbb és legjobb emberek, s ezek mind egy helyre kerülnek.
Shariputra, nem elég ha valaki csak jó cselekedetek, áldások, jó gyökerek és okozati kapcsolatok birtokában van, hogy születést érjen el ezen a földön.
Shariputra, a jó család egy fia vagy lánya, ha hallja Amitabha nevét, és emlékezetében tartja akár egy napig, két napig, három, négy, öt napig, hat napig vagy hét napig, szívét meg nem zavarva, mikor ez a személy elér az élet végére, Amitabha és a Bodhisattvák Gyülekezete fog megjelenni előtte, és a Legnagyobb Boldogság Földjén, Amitabha Földjén fog születést elérni.
Shariputra, az élőlények javára való tekintettel mondom e szavakat :
Ha meghallják e szavakat, e fogadalmat kell tenniük : "Ebben az országban kívánok születni."
Shariputra, ahogy én most dícsértem azokat az elképzelhetetlen jótéteményeket melyek Amitabha erényéből és érdeméből származnak, épp úgy teszik a többiek is Keleten: így Akshobhya Tathagata, Merudhvaya Tathagata, Mahameru Tathagata, Meruprabhasa Tathagata, Manjudhvaya Tathagata, mindezek a Buddhák, számtalanok mint a Gangesz homokszemei ; saját birodalmukban kinyújtják hatalmas és hosszú nyelvüket, betakarván velük a háromezerszer százezer (trisahasramahasahasra) világokat, ezeket az igaz, hiteles szavakat mondva:
"Élőlények, Ó ti mind, hinnetek kell, és magasztalnotok kell, tisztelnetek kell az elképzelhetetlen érdemét és erényét a Gondoskodó eme Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek."
Shariputra, a Déli világban van Chandrasuryapradipa Buddha, Yasahprabha Buddha, Maharkiskandha Buddha, Meripradipa Buddha, Anantavirya Buddha: mindezek a Buddhák számtalanok , mint a Gangesz homokszemei; saját birodalmukban kinyújtják hatalmas és hosszú nyelvüket betakarva vele a a háromezerszer százezer világokat, ezeket az igaz, hiteles szavakat mondva:
"Élőlények, Ó ti mind, hinnetek kell és magasztalnotok kell, tisztelnetek kell az elképzelhetetlen érdemét és erényét a Gondoskodó eme Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek.
Shariputra, a Nyugati világban van Amitayus Buddha, Amitaskandha Buddha, Amitadhvaja Buddha, Mahaprabha Buddha, Maharatnakhetu Buddha Suddharashríprabha Buddha, mindezek a Buddhák számtalanok, mint a Gangesz homokszemei, saját birodalmukban kinyújtják hatalmas és hosszú nyelvüket, betakarva vele a háromezerszer százezer világokat, ezeket az igaz, hiteles szavakat mondva:
"Élőlények, Ó ti mind, hinnetek kell és magasztalnotok kell, tisztelnetek kell az elképzelhetetlen érdemét és erényét a Gondoskodó eme Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek."
Shariputra, az Északi világban van Maharkiskandha Buddha, Vaisvanaraninirghosa Buddha, Dundubhishvaranirghosa Buddha, Dushpradharsha Buddha, Adityasambhava Buddha, Jaleniprabha Buddha, Prabhakara Buddha; mindezek a Buddhák számtalanok mint a Gangesz homokszemei, saját birodalmukban kinyújtják hatalmas és hosszú nyelvüket, betakarva vele a háromezerszer százezer világokat , ezeket az igaz, hiteles szavakat mondva:
"Élőlények Ó ti mind, hinnetek kell, tisztelnetek kell az elképzelhetetlen érdemét és erényét a Gondoskodó eme Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek."
Shariputra a Nadir világában van Simha Buddha, Yasas Buddha, Yasahprabhava Buddha, Dharma Buddha, Dharmadhara Buddha, Dharmadhvaya Buddha; mindezek a Buddhák számtalanok, mint a Gangesz homokszemei, saját birodalmukban kinyújtják hatalmas és hosszú nyelvüket, betekarva vele a háromezerszer százezer világokat, ezeket az igaz, hiteles szavakat mondva:
"Élőlények Ó ti mind, hinnetek kell , tisztelnetek kell az elképzelhetetlen érdemét és erényét a Gondoskodó eme Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek."
Shariputra, a Zenit világában van Brahmaghosha Buddha, Nakshatraraja Buddha, Indrakhetu dhvajaraja Buddha, Gandhottama Buddha, Gandhaprabhasa Buddha, Maharkiskandha Buddha, Ratnakusuma smpushppitagatra Buddha, Salendraraja Buddha,Ratnotpalashri Buddha, Sarvasthadharsha Buddha, Sumerukalpa Buddha; mindezek a Buddhák számtalanok, mint a Gangesz homokszemei, saját birodalmukban kinyújtják hatalmas és hosszú nyelvüket, betakarva vele a háromezerszer százezer vilgokat, ezeket az igaz, hiteles szavakat mondva:
" Élőlények, Ó ti mind, hinnetek kell, tisztelnetek kell az elképzelhetetlen érdemét és erényét a Gondoskodó eme Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek."

Shariputra, mit gondolsz? Miért hívják ezt a Gondoskodó Sutrájának, akit minden Buddhák védelmeznek ?
Shariputra, ha egy jó ember, vagy jó asszony hallja, és megtartja ezt a Sutrát, és hallja a neveit mindezeknek a Buddháknak, ez a jó ember, vagy asszony a Gondoskodó, akit minden Buddhák védelmeznek, aki visszafordíthatatlanul eléri az Anuttara Samyak Sambodhit. (A Legfelsőbb Teljes Megvilágosodást.)
Mindezekért Ó Sháriputra, mindannyiótoknak el kell fogadni és hinni az én szavaimat, éppúgy mint az összes Buddhák szavait.
Shariputra, azok az emberek, akik már megfogadták, akik most fogadják meg, vagy akik a jövőben fogják megfogadni : "Amitabha Birodalmában kivánok születni." , mindezek az emberek, születtek légyen bár ezelőtt, vagy most vannak születőben, vagy ezután fognak születni - mindezek az emberek visszafordíthatatlanul elérok az Anuttara Samyak Sambodhit.
Mindezekért Ó Shariputra, minden jó ember és jó asszony akinek hite van,
meg kell hogy fogadja: "Ebben a Birodalomban kívánok születni !"

Shariputra, mint ahogy én most magasztalom a minden Buddhák érdemeit és erényeit, éppúgy mindezek a Buddhák mindannyian magasztalják az én elképzelhetetlen érdemeimet és erényeimet, ezeket a szavakat mondva:

" Shakyamuni Buddha rendkívül ritka és nehezen véghezvihető tettekre képes. A Saha világban a rossz ötszörösen zavaros korszakában (Pancakashaya) a Kalpa zavaros közepén, a nézetek zavarában, a szenvedések zavarában, az élőlények zavarában és az élet zavarában elérte az Anuttara Samyak Sambodhit, és az élőlények javáért mondta el ezt a Dharmát, melyet az egész világ vonakodik elhinni.
Shariputra, neked tudnod kell, hogy az ötszörös zavar rossz korszakában gyakoroltam mindezeket a nehezen megtehető tetteket, és az egész világ érdekében hirdettem ezt a Dharmát : Nehéz elhinni, valóban rendkívül nehéz !"

Miután a Buddha elmondta ezt a Sutrát, Shariputra, és mind a bhikshuk, mind az istenek, emberek és asurák es mások, az összes többi világokból, meghallgatván amit a Buddha mondott, boldogan fogadták, hittel tudomásul véve meghajoltak, majd visszavonultak.

Ez a vége az Amitabha Sutrának, melyet a Buddha mondott el.

(fordította: Rev. Dr. Ősz Lajos/Anraku)
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 08; Hétf. 10:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
ezzel a fordítással igazán nagy örömöt szeresztél , köszönöm.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 10; Szer. 11:06 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Fent van a honlapon már!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 11; Csüt. 09:07 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku és Bodhicitta,
a Tiszta Föld napi gyakorlatainál a teljes Amitabha himnuszt kell 108 - szor recitálni vagy csak a kiemelt részt kell ismételni ?
(NAMO A TISZTA FÖLD BUDDDHÁJÁNAK
A KEDVES ÉS KÖNYÖRÜLETES AMITABHANAK
NAMO AMITABHA)
Ez a napi gyakorlat a szerzetesekre vonatkozik vagy a "világi követőkre" is ? Ha jól sejtem ez magába foglaja a napi Nembutsut is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 01:28 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Ezt a gyakorlatot én állítottam össze a saját Napi Recitációs Kézikönyvemből. Ez eredetileg kínai és Angol nyelvű. Kiemeltem a legfontosabbakat , amit minden Tiszta Föld gyakorlónak ismernie kell. Ezt recitálják a Tathagata Kolostorban , Talmage, California. Ez az ugynevezett 10 000 Buddha Városa, / The City of 10 000 Buddhas/ ez a világon a legnagyobb Tiszta Föld Kolostor. Ez az esti szertartás része, ezt recitálják a szerzetesek is. Annyi különbséggel, hogy páros napokon az Amitabha Sutra , páratlan napokon pedig a Nyolcvannyolc Bűntől Megtisztító Buddha nevét recitálják. És azok akiknek fogadalmaik vannak /azt minden este ujra /megfogadják, hogy továbbra is betartják. Szivesen elküldöm neked, ha érdekel, mert át tudom játszani szalagra. Az e-mail címünkön kapcsolatba tusz lépni velünk. Az Amitabha Himnuszt egyszer kell elmondani.

A NAMO A TISZTA FÖLD BUDDHAYANAK
A KEDVES ÉS KÖNYÖRÜLETES AMITABHANAK ezt háromszor, majd a

NAMO AMITABHA 108-szor, vagy ahányszor megfogadod.

A Tiszta Föld követői NAMO AMITABHA-val köszöntik egymást.


NAMO AMITABHA

Bodhicitta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 01:47 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Úgy érzem, hogy nem voltam elég világos. Így kellett volna írnom, hogy a Füstölő Gyújtás Imája után az Amitabha Sutrát vagy a Nyolcvannyolc Bűntől Megtisztító Buddhák nevét recitálják. A többi sorrend ugyan az ahogy leírtam. A szertartás a fogadalmak megismétlésével fejeződik be.

NAMO AMITABHA

Bodhicitta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 07:38 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta,
próbáltam neked pü-t küldeni, de nem sikerült az email cimedet pedig nem látom ezért azt se tudok. A hanganyagnak nagyon örülnék, és ha szerzői jogokat nem sért akkor szivesen bedigitalizálom amit esetleg később akár fel is rakhatok a honlapra, ha jónak látjátok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 08:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,
Bodhicittának e-mailt az én e-mail cimemen lehet küldeni.


Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
BodhicittaCsatlakozott: 2006.03.12. Vasárnap 21:59
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Vörösberény

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 08:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika

Az igért anyagot szívesen elküldöm. A honlapra való felrakását nem merem igérni, addig amig a jogi dolgokat nem tisztáztam.

NAMO AMITABHA

Bodhicitta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 09:02 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves, Anraku
próbáltam neked emailt küldeni de nem tudok. Bár ezzel talán a Zolit kellene megkeresnem ő talán tudja az okát.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 09:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Hát sajnos az a helyzet hogy ez az ingyenes tárhelyszolgáltatások átka: a tárhelyszolgáltató bizonyos dolgokat - főként biztonsági okokból - korlátozni szokott! Egy ilyen gond itt a freeweb-nél ahol vagyunk, a php (ami egy web-es programnyelv) bizonyos funkcióinak tiltása! Na most ez a fórumrendszer amin vagyunk, php alapú. A freeweb sajnos nem veszi jó néven hogy php alapú (ingyenes de nagyon jó) fórumrendszerünk van, mert a maga fórumszolgáltatását szeretné ha igénybe vennénk (ami minden bizonnyal teli lenne reklámmal). Szóval végeredményben ennek az a következménye, hogy a fórumunk működik ugyan, de bizonyos speciálisabb funkciói, pld a privát üzenetküldés, a fórumon keresztüli e-mail küldés, az avatar feltöltése külső számítógépről és még ki tudja mi minden ami eddig nem került elő - ez sajnos nem működik! Holott működhetne, mert maga a program JÓ, ezt nemegy helyen tapasztaltam. Itt néha sikeres regisztrációkor is azt írja ki hogy valami hiba történt, fórumba beírásnál habár beírja a szöveget, de valami "DEBUG MODE" hibát ír ki meg egyéb ilyen hülyeségek vannak, mert a freeweb számítógépe nem nagyon szereti ezt a php programot. Na de szerencsére folyamatban van már hogy elmenjünk fizetős tárhelyszolgáltatóhoz, nemcsak ez a honlap megy oda át de minden más honlapom is (nem kell megijedni, nem 1 honlap lesz külön részekkel hanem teljesen külön honlapok, azaz természetesen pontosan ugyanez a honlapja marad a pozitív buddhizmusnak csak más lesz a linkje), és akkor a fórum is megy át oda magától értetődően, és ott már remélhetőleg nem lesznek ilyen problémák. Én mindenesetre erre fogok törekedni, természetesen. Elképzelhető viszont hogy az új helyen újra kell majd regisztrálnotok. Bár nem kizárt hogy ezt el lehet kerülni, de majd elválik. Maga a fórum mindenesetre ugyanilyen lesz, nem kell új valamit megszokni. A honlap is reklámmentes lesz, azaz nem lesz felül az a vastag reklámcsík. Méltóbb lesz a hely a dharmához. De ez még néhány hét kérdése. Addig be kell érni ezzel a fórummal. Na de ez is haladás, mert ez mégis sokkal komolyabb mint más helyeken a fórumok, pld az "SG" fórumok (azok is tele vannak reklámmal...), s egyáltalán, valahol el kellett kezdeni! Én mindenesetre látom mindegyiktek e-mail címét ha akarom, azaz ha nem akarjátok a fórumba beírni az e-mail címeteket, akkor kérjetek meg engem hogy továbbítsam ennek vagy annak az e-mail címet!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 09:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Ja, az én e-mail címem: violazoli [kukac] gmail [pont] com

(az automatikusan üzengető robotok elleni védelmül írtam így).
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 12; Pént. 09:48 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Zoli,
köszönöm hogy megoldottad a rejtélyt. Akkor már azt is értem miért kell állandóan kétszer belépnem. Szeretnélek megkérni hogy küld el nekem emailben Anraku email cimét vagy Bodhicittáét, de úgy is jó ha az enyémet küldöd el nekik. A szebb jövőért pedig előre is hálás vagyok, bár eddig sem volt okom panaszra.
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 13; Szomb. 07:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika, természetesen nincs jogom senki címét kiadni az engedélye nélkül, emiatt én nem adhatom meg neked Anraku címét, de kérésednek megfelelöen azonnal megírtam a te e-mail címedet neki, eképp remélhetöleg semmi akadálya nem lesz a kommunikációtoknak!

Maitrí!

Zoli
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 16; Kedd. 08:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Bodhicitta és Anraku,
a Tiszta Föld Napi gyakorlataiban az Amitábha himnusz után van az a rész hogy:
NAMO A TISZTA FÖLD BUDDHÁJÁNAK
A KEDVES ÉS KÖNYÖRÜLETES AMITABHÁNAK
ezt ki lehet cserélni szanszkritra?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 16; Kedd. 11:16 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

a Tiszta Föld iskola szertartásai nem maradtak fel sanskritúl, igy még a japánok is sok mindent kínaiul mondanak. A kérdéses mantrikus fohász is csak kínaiul ismert, még eddig nem találkoztam sanskrit eredetivel, feltéve, ha volt.
Ha érdekel a kínai szöveg, akkor az a következő:

NA MO SYI FANG JI LE SHR JE
DA TSZ DA BEI A MI TWO FO !


Om AMIDEWA HRIH
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 24; Szer. 07:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
A Tavasz, nyár ,ősz, tél, tavasz.. című filmben van egy jelenet amikor az öreg szerzetes bevéseti a sutrát a padlóba a megtévedt tanítványával és ő ettől mire végez lecsillapodik. Azon gondolkodtam hogy a kína és a japán mantrák mivel képírással vannak írva lehet hogy erősebben hatnak (az emberre) mint a szanszkrit mert a dévanágari csak sima szótag írás és nincsenek mögötte szimbólumok (vagy igazából ott vannak azok a szimbólumok csak nem annyira látszik)?
NAMO AMITABHA !
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 24; Szer. 11:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

a japánok és a kínaiak úgy tartják, hogy a mantrák sanskrit ,siddham karakterei képviselik a nagyobb hatákonyságot. Siddham karakterekkel írt mantrákat találhatsz:

http://www.siddham.org/yuan_english/mantra/emantra_amita.html

A NAMO AMITABHA mantrikus feliratot az oltár-falra szokásos elhelyezni, amelyik lehetőleg a Nyugati fal. A nien-fo (nembutsu) recitálásakor is Nyugat felé kell fordulnunk.

NAMO AMITABHA
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 25; Csüt. 08:52 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
köszönöm az újabb linket, én még csak a dévanágarit tudom olvasni. Tudnál abban segíteni hogy hol találnám meg az egyes siddham karektereknek megfelelő dévanágarit hogy a siddham karakteket is meg tudjam tanulni? A sima átirásnál elvesznek a celebrálisok és néha a magánhangzó sem egyértelmű.
NAMO AMITABHA !
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 25; Csüt. 03:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

ugyan a siddham karaktereket talán át tudnám írni lancha v. tibeti írásra, nem tudom, hogy a devanagari hol található.
Talán elkerülte a figyelmedet, de nem csak a siddham írás van ott, hanem annak mantrikus recitációja is, az talán segíthet az átírásban !

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 26; Pént. 06:38 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

TZU-EN (632-682) : HSI-FANG YAO-CHUE

/ESSZENCIÁLIS DOLGOK A NYUGAT FÖLDJÉN VALÓ SZÜLETÉSHEZ/

(Részlet)

/Tzu-EN a kínai Fa-hsiang (Yogacara9 Iskolát megalapító Kuei Chi tiszteleti neve, aki Hsuan Tsang főtanítványa volt./


A hívőnek a négy módon kell végeznie a gyakorlatait, mivel ez a helyes mód (gyakorlat). Az első ezekből a hosszantartó gyakorlat: a Bodhi iránti vágy első felébredésétől egészen annak megvalósításáig állandóan végezni kell a tiszta karmikus cselekedeteket, amelyben soha nem szabad visszaesni.
A második a gyakorlatok tisztelettel való végzése. Ennek öt aspektusa van.
Az első a Szent Lények tisztelete (Amitabha Buddha , és így tovább) akikkel karmikus összeköttetésünk van. járva, állva, űlve, vagy fekve, soha sem szabad hátunkat Nyugat felé fordítanunk: orrunkat fújni, köpni, magunkon könnyíteni, amikor Nyugat felé nézünk.

A második aspektus : tisztelni azokat a képmásokat és szentiratokat melyekkel karmikus kapcsolatban állunk. Így képmásokat és képeket kell készíteni a Nyugat Tiszta Földjén lévő Amitabháról. Ha valaki nem képes több képet készíteni, akkor a Buddha és a két Bodhisattva képének elkészítése elég.
A szentiratok tiszteletének kérdését illetően: az Amitabha Sutrát és más Tiszta Föld Sutrákat az öt színnel kell betakarni, és így olvasni, vagy másokkal olvastatni. Ezeket a képeket és Sutrákat egy szobában kell elhelyezni. naponta hat meghatározott időben leborulást kell végezni előttük, bűneinket meg kell bánni előttük, virágokat és füstölőket felajánlani előttük, és a legnagyobb tiszteletben részesíteni őket.

A harmadik: tisztelni a vallási tanítókat akikkel karmikus kapcsolatunk van. Ha valaki a Tiszta Föld doktrináját tanítja, legyen bár száz vagy ezer mérföld távolságra, vagy akár messzebbre is, fel kell keresni és vele közeli kapcsolatba kerülni, tisztelni kell és felajánlásokat kell neki tenni. Hasonlóképpen mély tiszteletet kell kifejezni azok iránt, akik olyan tanításokat követnek, amelyek nem egyeznek a mi nézeteinkkel. Ha utat engedünk a lenézésnek és büszkeségnek, az ebből származó bűn határtalan lesz. Ezért tisztelettel kell néznünk minden emberre, és ez megszünteti a gyakorlataink során elénk meredő akadályokat.

A negyedik azoknak a társainknak a tisztelete akikkel karmikus kapcsolatban állunk, akik ugyanazokat a gyakorlatokat végzik. Még azok is akik súlyos akadályok miatt nem tudnak egyedül gyakorolni, bizonyosan meg tudják ezt tenni, ha jó barátokra támaszkodhatnak. Ezt téve megmenekülhetnek a veszélyektől, és megszabadulhatnak a balszerencsétől. Igy lesznek alkalmasak arra, hogy egymást segítsék és támogassák. Ezért nagyra kell becsülni és értékelni a jó karmikus kapcsolatokat barátainkkal.

Az ötödik a Hármas Drágaság tisztelete. Mélyen kell tisztelnünk őket, tekintsük őket bár az Igazság Szubsztanciális Megjelenéseinek, vagy külön kategóriáknak.( A Három Drágaság két aspektus szerint való interpretálását most elkerüljük, mivel ma az emberek megközelítése sekélyes, és nem tudják a tanításokat gyakorlataikba belefoglalni.)
Mindazonáltal a Hármas Drágaság reprezentált formájában kedvező karmákat jelent a sekélyes megértésűeknek, ezért a továbbiak kifejtése során ezt figyelembe veszem.

A Buddha Drágaság reprezentált formájában megfelel a szantálfából faragott szobroknak, a brokátba himzett képeknek, a természetes anyagokból készítetteknek, az aranyozott képmásoknak, a drágakő berakásuaknak, a selyemre festetteknek, a kőből vagy agyagból készítetteknek. különös tiszteletet kell tanúsítani a megszentelt képmások iránt. Ha valaki - bárcsak rövid ideig is - elmélkedik ezeken a képmásokon, úgy bűnei elenyésznek, erényeiben pedig növekedni fog.

A Dharma Drágaság reprezentált formájában megfelel a Három Yana tanításainak, melyek szavaikban és kijelentéseikben a Dharmadhatuból származnak. Ez az az állapot, ahonnan a megszabadulás származik. Ezért ez kivételes tiszteletet érdemel. Ez az az alap, ahonnan a bölcsesség származik. Eszerint kell a Sutrákat lemásolni. Ezeket mindig egy megszentelt helyen kell tartani, speciális dobozokba kell őket helyezni, és mély tiszteletben részesíteni. Aki olvassa vagy recitálja őket, annak a testének, és kezének tisztának kell lennie.

A Sangha Drágaságához tartoznak a szent szerzetesek és Bodhisattvák, még azok is akik megszegik az előírásokat Mindegyikük iránt tiszteletet kell tanúsítani. Ne adjunk utat gőgös gondolatoknak.

A gyakorlat végzésének négy módjából a harmadik a megszakítatlan végzés. ez az állandó "Buddhára gondolás", és a kívánatos születésre való gondolás. Minden időben elménkben kell ezeket a dolgokat tartani.

Hogy ezt illusztráljuk, képzeljünk el egy személyt, akit elfogtak és idegen országba vittek, ahol alantas állapotba került, és különbözőszenvedéseken ment keresztül. Hirtelen, szüleire gondolva sürgősen haza szeretne menni, de nincs semmije amivel felszerelje magát az útra. Éjjel és nappal nehéz helyzetén tépelődik, és fájdalma akkora, hogy alig tudja elviselni. Egy pillanatig sem szűnik meg szüleire gondolni. Végül is sikerül neki véghezvinni a szükséges előkészületeket, és így haza tud térni. Öröme kitörő és határtalan hogy apjával és anyjával együtt lehet.

Így van ez a gyakorlóval is. Szívének és elméjének jósága régen megromlott a vakító szenvedélyektől, az erény és bölcsesség kincse rég elveszett. Hosszú korok óta sodródik az élet és halál áramlatában, elvakító szenvedélyeinek nem ura többé. Mint a démon-király örökös szolgája ide-oda vetődik a hat lét-állapot útjain, így szenvedi el azok testi és lelki kínjait. De most kedvező karmikus feltételekkel találkozik: meghallja, hogy Amitabha Buddha, a könyörületes Atya megmenti a lények sokaságát, és az erre tett univerzális fogadalmát sohasem adja fel.

Éjjel és nappal gyakorolni kezd ezért, mert vágyik a megvilágosodásra, és a Születésre. Ezért szorgalmasan és fáradhatatlanul kell gyakorolni. Állandóan arra kell gondolni, hogy mennyire adósai vagyunk a Buddha kegyelmének, és hogy életünkkel hogyan tudjuk ezt visszafizetni.

A negyedik az exkluziv gyakorlat. Ez azt jelenti, hogy teljes szívünkből vágyódunk a Tökéletes Áldás Földjére, és tisztelettel gondolunk Amitabha Buddhára. Nem kell ezért foglalkoznunk a kevert gyakorlatokkal. A gyakorlat, amelyet minden nap elmélyedten kell végeznünk, a Nien-Fo, és a Sutrák recitálása. A többi gyakorlatokat félre kell tennünk.

(Ford, . Rev.Dr.Ősz Lajos/Anraku )
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 26; Pént. 08:00 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Ezt máris felraktam a Tiszta Föld cikkei közé!

NAMO SURYA-DEVI!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 27; Szomb. 08:44 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
ezen az oldalon van két jó kis program (itranslator99, itranslator2003) ami devanágarivá konvertálja az itx fájlokat ill. a beirt szöveget. A 2003-as már karakterket is tud beszúrni. Ha jól emlékszem valahonnan le lehet tölteni különböző sutrákat itx fájlként. Majd utána nézek.
http://www.omkarananda-ashram.org/Sanskrit/itranslator2003.htm

A HSI-FANG YAO-CHUE a szerzetesekre vonatkozik vagy nem szószerint kell érteni a Nyugatnak való háttal fordulást ? Ezt a részt nem nagyon értem. Légyszíves magyarázd el nekem mit jelent az első aspektus !
NAMO AMITABHA !
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 28; Vas. 03:34 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

az "Első aspektus"-ban leírtak betartása természetesen szerzetesek számára sokkal könnyebb, mivel egy kolostor, az ottani tevékenységek, a dolgok elrendezése már ennek megfelelően van kialakítva.
Nem kolostorban élő gyakorlók számára az a fontos, hogy ha csak lehet, hátunkat ne fordítsuk Nyugat felé.
Ne forduljunk arccal Nyugat felé tisztálkodás v. egyéb testi szükségletek végzésekor.
Lehetőleg forduljunk Nyugat felé vallási tevékenységeink végzésekor.
Legyünk mindig tudatában, hogy a Nyugati Irány (Syi Fang) Amitabha Tiszta Földjének Iránya, és naplementekor, ha röviden is, de recitáljuk az Ő Nevét, ha másként nem, legalább magunkban !

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 29; Hétf. 10:41 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
sajnos a lakást átépíteni nem tudom. Mivel a mellékhelység sajnos Nyugatra néz annyit tudok csak tenni hogy elfordítom a fejemet. Ha majd elköltözök itthonról akkor figyelek a lakás beosztására, addig csak ezt tudom tenni. Az ágyam is kelet - nyugati irányba néz. Tiszteletlenségnek számít ha a lábam nyugatra néz, mert ez esetben fordítva is tudok rajta aludni ?
A második aspektusnál melyik az az öt szín amivel be kell takarni a kinyomtatott sutrákat ? Külön szobát most még nem áll módomban biztosítani számukra de egy polcrendszert tervezek a nyugati falra és ott lesz egy saját polcuk. A virág és a füstölő felajánlásnak van valamilyen formulája vagy alkothatok saját szöveget?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 29; Hétf. 04:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

ezeket az előírásokat akkor kell betartanunk, ha van módunk a betartására. Fekvőhelyünket, ha módunkban áll, úgy kell elrendeznünk, hogy fejjel legyünk északnak, így ha jobb ooldalunkra fordulunk, akkor Nyugat felé nézünk, és még elalvás előtt is tudunk recitálni. Nem baj ha elalszunk közben. tulajdonképpen ez is a cél.
A Tiszta Föld öt szine . zöld, sárga, bíbor, fehér és kék. Sok leírás a kék helyett az első négy keverékét mondja ötödiknek, de azt is mondják, hogy a keverék adja a kék színt.
Ezekből a szinekből készül az ötszinű zsinór, ezen szokásos viselni az Amitabha, v, Kuan Yin érmet. Ha ilyen zsinórunk nincs, vörös (bíbor) színűt is használhatunk.
Én a Tiszta Föld szent-iratait külön polcon tartom, nincsenek letakarva az előírt szinekkel. Legfontosabb, hogy mindig tiszta kézzel nyúljunk hozzájuk, ha fölvesszük, vagy letesszük, azt mindig két kézzel tegyük, ne rakjuk le őket fordítva (címlap mindig felül legyen) és ne tegy ünk rájuk semmi mást.
Bodhicitta már megírta a füstölő-felajánlást, biztos meg fogod találni !
A következő egy univerzális felajánlási mantra,melyet virág-felajánlásokkor is használhatsz:

NAN YE YE NANG
SAN PO WA
FA DZ LA HUNG (3-szor)

Ezek mellett természetesen saját magad írt, szerkesztett szövegeket is használhatsz, ugyanúgy, mint a születési fogadalomnál.
Az előírásos szavaknál sokkal fontosabb a szívből jövő odaadás !

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 29; Hétf. 04:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
az itx-es sutrákat még nem találtam meg de devanagarit igen. Ez a cím:
http://www.uwest.edu/UWest/sanskritweb/index.html

NAMO AMITABHA!
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 29; Hétf. 10:46 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

köszönöm, beraktam a kedvencek közé !

AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 30; Kedd. 07:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
köszönöm az univerzális felajlás mantrát. A felajánlásról jutott eszembe mi az négyfajta felajánlás AMITÁBHÁNAK szoktatad felajánlani. (Egyik a virág, másik a füstölő, és mi a másik kettő ?)
Megint olvasgattam a cikkeket és egy kicsit elakadtam. Mik azok a tisztátalan földek ? Ezek a Samsárában levő tiszta földek, vagy esetleg más vallások mennyországai. Vagy talán a hibás nézeket tanítok gyakorlatára vonatkozik a kifejezés ? Légyszíves magyarázd el nekem hogy mit ért rajta Honen !
NAMO AMITABHA !
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 31; Szer. 01:05 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

a négyfajta felajánlás a füstölő, a virág, a víz és az étel-felajánlás. Az étel-felajánlás rendszerint gyümölcs. Nem azért ajánljuk fel őket, mintha a Buddháknak és Bodhisattváknak ezekre szükségük lenne, hanem azért, mivel ezek érdem-szerző jócselekedetek.
Shinran Shonin tanításaiból visszakövetkeztethetünk Honen tanításaira, mivel Shinrán kijelentette, hogy neki semmi más tanítása nincs a Honenén kívül. Shinran könyvében, a Kyogyoshinsho-ban legtöbbet a Mahaparinirvana Sutrából idéz. (Nyugaton sokáig nem is ismerték a Mahaparinirvana Sutrát, csak az idézetekből amit a Kyogyoshinsho tartalmaz.) Amitabha Tiszta Földje ezek szerint az egyetlen pozitiv valóság, a Nirvana environmentális megjelenése. Ebből következőleg ilyen Tiszta Föld több nem létezik.Tehát a többi Tiszta Földek a Samsarán belül vannak.
A tisztátalan földek azok a földek, melyeknek nincs Buddhája, ahol tehát beszennyeződés rakódik az ottlakó lényekre.
A Dukkha, a szenvedés szintén jellemző ezekre a földekre. A szenvedés tulajdonképpen onnan származik, hogy a lényeknek kűzdeni kell létfenntartásukért, nem részesei a Sukha-nak, mely az áldás, a létfeltételek adottsága. Az anatta az énnélküliség szintén szenvedés, mely az állandótlanságnak egy másik megnevezése.
A Tiszta Föld a Samsarának (EDO világának) diametrikus ellentéte , ahol Állandóság, Áldás , Igazi Én és Tisztaság van.
Honen ezért tanította, hogy hagyjuk el EDO - t, a tisztátalan földet, és keressünk születést JODO-ban, a Tiszta Földön. (ONRI EDO, GONGU JODO).
A Tiszta Föld Iskola minden követőjének tudatában kell lennia annak a kivételes "szerencsének", hogy először is emberként született, ha nem is a Tiszta Földön, de egy olyan földön, ahol a Buddha hátrahagyta a tanítását. Az emberi formában való születés és a Buddha tanításával való találkozás után még a Tiszta Föld Tanítására is megnyilt a szíve:
ezeket az embereket a Végtelen Élet Sutrája Fehér Lótusznak, Pundarikának nevezi. ők azok, akik korunkban a Kaliyugában megértették a Buddha Tanítását és a gyakorlatokat.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 31; Szer. 07:58 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
a vizet és a gyümölcsöt is odateszitek az oltárra ? Nem büdösödik meg nyáron ? Csak egy kis időt tölt az oltárnál és utána megkapják a hangyák akinkek a felajánlott étel jobb születést hoz, vagy még rosszabba kerülnek mert megették a BUDDHA ajándékát? Ne haragudj a gagyi kérdésekért , de még soha sem láttam ételfelajánlást.
NAMO AMITABHA !
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Máj. 31; Szer. 04:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

nem, ezek nem "gagyi" kérdések, mindegyiknek van értelme. A felajánlott vizet még aznap valamilyen élő növényre öntjük, pl. cserepes virágokra, vagy a kertben egy fára,stb.
A felajánlott gyümölcsöt vagy mi esszük meg később, vagy ha lehetőségünk van rá,az azokkal élő állatoknak adjuk prasad-ként.
A Meng Hegyi Szertartás (Meng Shan Shr Shr Yin) során a mantrák hatására valódi transsubstantiatio történik, amikor is az étel és az ital átalakul az örök élet ételévé és italává. Ezeket (víz és gyümölcs) alkonyatkor a kísértetek számára szokásos kitenni a templom-udvarban.
A kisértetek akik esznek, vagy isznak belőle, képesek lesznek a Tiszta Földön születni. A megmaradt vízzel és gyümölccsel ugyanaz a teendő, mint amit már fentebb leírtam.
A Tiszta Föld Iskola tehát az állatok megszabadításával és a kisértetek táplálásával valódi Bodhisattva munkát végez.
A pokollakókon viszont nem tudunk segíteni: ezeknek a megszabadítása csak a Tiszta Földön lévő Bodhisattvák számára lehetséges.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 02; Pént. 06:35 pm    Hozzászólás témája: A KÍNAI TISZTA FÖLD ISKOLA MESTEREI Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kínában ez első Amidisták Chuen Kung-tse (3.szd.) és tanítványa, Wei Shih-tu, és Wei anyja (Lo-yangban) továbbá Sheng Hsien szerzetes (Közép-Kínában) voltak.
A keleti Chin dinasztia korában (317-420) egyre több szerzetes kezdett el érdeklődni a Tiszta Föld tanítása iránt. Közöttük volt Chih Tun, aki esszét írt a Tiszta Földről, és az ott való, tiszta lótuszban való születésről.

HUI YUAN (EON, 334-416)

Shansi-ban született, eredeti neve Chia. Huszonegy éves korában kezdte hallgatni Tao-an prédikációit, akinek rövidesen a tanítványa lett.
402-ben százhuszonhárom követőjével egy Amitabha szobor köré gy ülekezve megfogadták,, hogy a Sukhavatiban fognak újraszületni, és ebben segíteni fogják egymást. Ez volt a Fehér Lótusz Társaság. Hui Yuan gyakorlata Amitabha meditációs vizualizációján alapult, célja a Pratyutpanna Sutrában leírt samadhi-állapotok elérése volt.
Ezt a tanítást vitte tovább a Tien-tai szektát alapító Chih I (538-597) és Cheng-kuan (738-839) a Hua-yen (Avatamsaka) szekta mestere.

CHIA TZAI (KAZAI, 7.szd.)

Ching-tu lun c. munkája (Értekezés a Tiszta Földről) az első jelentős munka, amely a Tiszta Földön való születés legendás történeteit írja le. Ezek a történetek arról szólnak, hogy szerzetesek és világiak hogyan értek el születést a Tiszta Földön a Nien-fo recitálásával.

TZU MIN (JIMIN, 680-748)

704-ben tengeri úton eljutott Indiába, ahol 12 évet töltött. Itt ismerkedett meg az Amitabháról és Avalokiteshvaráról szóló tanításokkal, és elhatározta, hogy életét e tanításoknak szenteli. A Sutrák fordításában nem vett részt, prédikációival terjesztette a Tant. Csak néhány írást hagyott maga után. Egyik munkája, a Ching-tu tzu pei chi (A Tiszta Föld Könyörületességéről Írott Esszék), melyet a Ch'an szekta szerzetesei üldöztek, a példányokat és a nyomódúcokat a hatóság segítségével megsemmisítették. mindez azért történt, mert ebben a művében támadta a Ch'an nihilisztikus tanmagyarázatát és a szerzetesi előírások be nem tartását. Ő a megalapítója a Kínai Tiszta Föld Iskola "Tzu Min Szektá"-jának, mely a Tiszta Föld tanításait a Ch'an-nal és a szerzetesi előírások (Vinaya) gyakorlásával próbálta meg szinkretikusan egyesíteni.

FA CHAO (HOSSHO, 756-822)

Cheng Yuan tanítványa volt, az pedig Tzu Min közvetlen tanítványa. Amitabhától közvetlen kinyilatkoztatásokat kapott, és Amitabha nevében több csodát is tett. Ő vezette be a Nien-fo öt tónusban való intonációját a pentatonikus kínai skála szerint, amit magától Amitabhától tanult. (Wu-hui Nien-fo) Taításaira Shan Tao nagy befolyást gyakorolt. Tai Tsung császár a "Nemzet Tanítómestere" címmel ruházta fel.

( Az itt említett mesterek közül Hui Yuan és Tzu Min az alapítója két kínai Tiszta Föld szektának. A harmadik szektának az alapítója Tan Luan, aki az őt követő négy mesterrel együtt nem csak a harmadik szekta, hanem a japán Jodo Shu pátriárkája is. következő írásomban ezekkel szeretnék foglalkozni.)

Anraku
(Tiszta Föld-hez !)
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 03; Szomb. 05:58 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Fent van ez is!

NAMO SURYA DEVI!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 03; Szomb. 05:22 pm    Hozzászólás témája: A JODO SHU ÖT KÍNAI MESTERE (JODOGOSO) Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

HONEN SHONIN 1175-ben alapította meg Japánban az első független Tiszta Föld Iskolát, a Jodo Shut. Tanítását öt kínai mester munkásságára alapozta. Ezek a következők:

TAN LUAN (DONRAN, 476-542)

A Jodo Shu, valamint a kínai Tiszta Föld Iskola első pátriárkájának tekinti. Fő munkája a Wang-sheng Lun Chu, Vasubandhu esszéjének kommentárja. A Wu-tai Shan mellett élt. Egyszer egy súlyos betegségből meggyógyulva elhatározta, hogy felkutatja az örök élet elixírjét. Mivel úgy hírlett, hogy Tao Hung-ching (452-536), egy délen lakó Taoista Mester az elixir birtokában van, felkereste a Mestert, akitől megkapta a Hsien Ching (Halhatatlanok Sutrája) c. művet, tíz chuan-ban (fejezet) írva. Északra való visszamentében találkozott Bidhiruci buddhista szerzetessel, aki elmondta neki, hogy a buddhizmusban van egy módszer örökkétartó életet elérni, mely módszer különb a taoistákénál. (Lao Tze és Chuang Tze korában még a taoisták szellemi halhatatlanságot kerestek, de Chin Shi Huang-ti császár kora után már testi halhatatlanságra törekedtek. ) Bodhiruci megajándékozta őt a Meditációs Sutra általa készített fordításával. Ezután Tan Luan elégette a taoista szövegeket.
Egész életét a Tiszta Föld tanításának szentelte. Tanítása szerint a Tiszta Föld transzcendentális, kívül van a Samsarán, ezért az itt való születés nem születés a földi értelemben, hanem az Öröklét elnyerése. (Ez a tanítás Shakyamuni Buddha eredeti tanítása az Amataya Dhatuya-ról, a Halhatatlansáág Birodalmáról.) A Sukhavatiba belépők Mahabodhisattvák lesznek.Tan Luan szerint a Tiszta Föld gyakorlata ötrétű:

1.Meghajlás (leborulás) Amitabha és a két Bodhisattva előtt.
2. A Név recitálása (Namo A-mi-to Fo)
3. Elhatározás a Tiszta Földön való születésről.
4. Meditáció a Tiszta Földről,Amitabharól és a két Bodhisattváról.
5. Az erény széthintése (parinamana) a lények között.

Tan Luan mindenek előtt a Név recitálásának fontosságát tanította. Halálakor háromszáz tanítványa állta körül Amitabha Nevét recitálva.

TAO CHO (DOSHAKU, 562-645)

Fő írásműve az An-lo-chi (Esszé-gyüjtemény a Nyugati Paradicsomról) Eredetileg a szubsztancialista Nirvana Isdkola (Nieh-pan Tsung) szerzetese volt, mely a Mahaparinirvana Sutrára alapozta tanítását. Ennek megfelelően tanította a Négy Gunaparamitát, és a mindenkiben meglévő Buddha-természetet. !8 éves korában Tan Luan sírfeliratát olvasva azonnal áttért a Tiszta Föld követésére.
A "Bölcsek Útja"-val szemben mindenhol a Tiszta Földet tanította.
Naponta hetvenezerszer ismételve a Nien-fo - t, leborulésokat végzett Amitabha szobra előtt, füstölőpálcákat felajánlva. Ő vezette be az imafüzér (mala) használatát az Amidizmusba. Ő volt az, aki a "Bölcsek Tanításá"-val szemben világosan megkülönböztetve az Amidizmust, lerakta annak alapjait.
A Végtelen Élet Sutráját és a Meditációs Sutrát összevetve arra a meggyőződésre jutott, hogy még a leggyengébb képességű vagy alacsony erkölcsi szinten álló ember is eljuthat a Tiszta Földre Amitabha kegyelme folytán. Felismerte, hogy az a korszak, amelyben élünk, a Dharma Eltűnésének Korszaka (Mo-fa), és a Samsarából való szabadulásra más módszer nincs, csak a Nien-fo.

SHAN TAO (ZENDO,613-681)

legfőbb írása a Kuang-ching Su, vagyis a Meditációs Sutra Kommentárja. E munkájában írja, hogy a Tiszta Földre öt gyakorlat vezet:

1. A Nien-fo, vagyis Amitabha Nevének recitálása.
2. A Sutrák recitálása.
3. Amitabháról való meditáció.
4. Amitabha képmásának tisztelete.
5. Amitabhát dicsőítő himnuszok, énekek.

A fenti ötöt két részre osztotta: az első részbe tartozik a Nien-fo, a másodikba a többi négy. Azért osztotta be így, hogy kiemelje a Nien-fo fontosságát. Tanította, hogy egy megfelelően, osztatlan figyelemmel kiejtett Namo A-mi-to Fo nyolcvan kalpa (aeon) alatt felhalmozott bűntől szabadít meg. Emellett tanácsolta a négy többi gyakorlat végzését is. Szorgalmasan látogatta Tao Cho magyarázatait az Amitayur Dhyana Sutráról és gyakorolta az abban leírt 16 meditációt, később azonban elvetette ezeket a gyakorlatokat, helyesebben, csak kiegészítő gyakorlatoknak tekintette őket a Nien-fo-hoz.
Ahogy a Meditációs Sutrához írt kommentárjában kijelenti:

" A Buddha kiterjeszti hatalmas könyörületét azok felé, akik a legtöbbet szenvednek, Amitabha Buddha gyengéd steretetet érez és megkönyörül a megcsalatottakon, a tisztán nem látókon. Ezért szivesen fogadja őket az Ő Tiszta Földjén. Ha nem mentene meg valakit aki fuldoklik, miért mentené meg azt aki a folyó partján pihen."

Shan Tao szerint ma, a Dharma Eltűnésének Idején, mind ilyen tisztán nem látó személyek (bonpu) vagyunk. Ezért a recitáció, melyről a Meditációs Sutra szól, mint a közönséges mindennapi emberek számára elérhető módszerről, a nekünk szóló módszer. Ezt erősíti meg a Végtelen Élet Sutrájában a 18. pranidhana (fogadalom ) is.
Shan Tao a Tiszta Föld Sutrákból több tízezer példányt nyomattatott és osztott szét, több ezer embert tanított a Tiszta Föld doktrinájára és gyakorlatára, ezáltal a Tiszta Földre vezetve őket. Halálakor számtalan csodálatos jel jelent meg. Amitabha inkarnációjaként tartják számon.

HUAI KAN (EKAN, 7.- 8. szd.)

Huai Kan Shan Tao tanítványa volt. Mesteréhez hasonlóan Samadhit ért el a Nien-fo gyakorlásának következtében. (Nien-fo san-mei). Ekan a meditativ Nien-fo-val szemben a rewcitativ Nien-fo nagy terjesztője volt. Mivel Shan Tao tanításait a kínai buddhizmus nem vette figyelembe, ő volt az, aki megőrízte és továbbadta Mestere tanításait.

SHAO KANG (SHOKO, ? - 805)

Shan Tao írásait olvasva tért át a Tiszta Föld követésére. Tizenöt éves korára már öt Sutrát memorizált, köztük a Lótusz-, és a Surangama Sutrát. Mikor Lo-yangban volt a Fehér Ló Kolostorában, fénysugarat látott szétáradni egy könyvből. Ez a könyv a "Megtérés a Nyugati Tiszta Föld Útjára" c. értekezés volt, amit Shan Tao írt.
Ezt követően Shan Tao jelent meg előtte és így szólt: "Tanításaimat követve számtalan érző lényt fogsz megmenteni. Erényes cselekedeteid meghozzák gyümölcsüket, és egy napon a Tiszta Földön fogsz születni."
Ezek után Amitabha Buddha szavait hallotta, melyek megerősítették Shan Tao szavait.
Wu-long hegyén egy Tiszta Föld kápolnát épített, és tanítványok kezdtek köré gyülekezni. Ahányszor a Mester kiejtette Amitabha Nevét, szavai nyomán egy-egy kis Amitabha Buddha jelent meg a levegőben.
"Ti, akik látjátok ezeket a Buddhákat - mondta a Mester, - biztosak lehettek abban, hogy a Tiszta Földön fogtok születni."
Mielőtt eltávozott volna, a Mester így szólt: "SZívetekből kell szeretni a Tiszta Földet, és el kell vetnetek Jambudvipa tisztátalan földjét." Ezután kölönböző szokatlan alakú fénysugarakat bocsájtva ki testéből, visszatért a Tiszta Földre. Követői a "Késői Kor Shan Taojá"-nak nevezték.

(HONEN SHONIN a fenti öt kínai Tiszta Föld Mestert nevezte meg, mint a JODO SHU öt kínai pátriárkáját. A Jodo Shu ezeknek a tanításaira épül, és ezeknek a hagyomány-vonalát viszi tovább. Az öt pátriárka közül SHAN TAO gyakorolta a legnagyobb hatást HONEN-re.)

Anraku (A Tiszta Föld-hez!)
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 03; Szomb. 06:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Ezt is felraktam, kesves Anraku!

NAMO SURYA DEVI!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 03; Szomb. 06:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
Megtaláltam a linket, de még nem néztem meg hogy átkódolja e az itrans2003. Itt a cím:
http://www.sub.uni-goettingen.de/ebene_1/fiindolo/gret_ree.htm#Index

Van valami összefüggés a tibeti imazászló öt színe és Tiszta Föld öt színe között vagy az imazászlónál mást színbólizálnak ezek a színek? Esetleg az öt elemhez van köze? Elképzelhető hogy a tibeti istenségek különböző bodhisatvák megjelenési formái, és igazából a bodhisatvát tisztelik bennük nem pedig az isteni létformát?

NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 03; Szomb. 08:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

köszönöm a linket! - Nem tudom, milyen ötszinű tibeti imazászlóra gondolsz, tudomásom szerint ezek fehérek, és jelképek meg mantrák vannak rajtuk. Ha esetleg a tibeti nemzeti zászlóra gondolsz, úgy annak nem sok köze van a Tiszta Földhöz.
Négy Mahabhuta (Nagy Elem) van , ezek Prthvi/szilárd, Apo/cseppfolyós,
Teja/ tűz, és Vayu/légnemű. Az öt elem kínai felosztás.
Meg vagyok akadva a "tibeti istenségekkel" is, mivel a tibeti pantheonban ábrázolnak bodhisattvákat is, meg istenségeket is, és ezek külön kategóriák. Azt hiszem, magyarul eddig egyedül én ismertettem képekkel együtt a tibeti pantheont "A Hat Yak Birodalma" c. könyvemben, ahol a pantheonban a következő kategóriák találhatók:
1.Lámák 2.Védőistenségek 3.Buddhák 4. Bodhisattvák 5. Dakinik 6.Tan-védelmezők 7. lokális istenségek 8. Föld-istenek.

Az un. Herukák, v. haragvó Buddhák, Bodhisattvák a tibeti inverzió képi megjelenései, és a Buddhák és Bodhisattvák méltatlan ábrázolásai. A
"Vérivó" Buddhák csakis az inverzió talajából nőhettek ki, de ezen nem csodálkozhatunk, ha tudjuk, hogy a "guru" a beavatáskor tanítványát arra kötelezi, hogy a pancashila ellenkezőjét cselekedje.
Igy aztán a tibetieknek nagyon is kifordított és feje-tetejére állított elképzelésük van arról, hogy mi is az a bodhisattva ?

NAMO AMITABHA
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 04; Vas. 02:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,

egy képeskönyvben (igazából csak én hívom képeskönyvnek, mert több benne a kép mint az írás) - Maria Antonia Sironi Diemberger : Tibet - A világ teteje múlt és jelen között - láttam egy olyan képet ahol a képaláírás szerint imazászlók lengenek a szélben (kolostorok udvarán, szent kőhalmoknál) . Ezek szinesek, van sárga, zöld, vörös, fehér és kék. Az alakjuk téglalap alakú és tibeti betűkkel van rá írva, némelyiken még ábrák is vannak. A méretük változó, van tibeti könyvlap méretű, kb. A4 méretű, és többméter hosszúságú is. A szöveg szerint a sárga a földet, a zöld a vizet, a vörös a tüzet , a fehér a felhőket, a kék pedig az eget jelenti.
Az istenekkel kapcsolatban pedig Tarát nem tudom hova tenni, egyrészt mert belöle is láttam már fehéret, sárgát, zöldet, vöröset és kéket különböző thangkákon (interneten). Ez az öt ugyanannak az egynek öt aspektusát jelenti vagy többen vannak? Hallottam olyan véleményt miszerint Tara védő istenség és hozzá fohászkodnak hogy elkerüljék a nehézségeket, olvastam olyat is hogy Tara Tibet védőistene, és olyat is hallottam hogy Tara tulajdonképpen Avalókitésvara egy megjelenése. Valahol olyat is olvastam hogy Tara bodhisatva. Arra gondoltam, hogy talán Tara egy olyan bodhisatva akinek a létformája "istenség" , de akkor meg minek kell hozzá fohászkodni hogy elkerüljön a baj? Ha a karmánkban az van hogy a fejünkre essen egy tégla akkor azt nem lehet megúszni. Ha pedig megérdemlem azt a téglát a fejemre akkor jobb előbb túllenni rajta mint halasztást kérni.
Azt hiszem jobb lesz ha elolvasom a könyvedet és akkor talán sikerül nagyából eligazodnom az ábrázolásokon.
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 04; Vas. 04:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

ezeknek az "imazászlóknak" valószinüleg tantrikus vonatkozásaik vannak, jelenthetik azt is amit írtál, vagy akár mást is , ha egy másik tantra-ciklusban használják őket, csak a felirat jelentene itt eligazítást.
A vörös például jelenthet hatalmat általában, de jelentheti Amitabhát, vagy a megkülönböztetés bölcsességét,stb. Ugyanígy vagyunk a többi színekkel. Aztán van olyan szekta, amelyik valamilyen fogalomra fehér színt használ, a másik viszont kéket...
A Tara sanskrit szó, valószinű jelentése "Csillag", a tibetieknél a neve sGrol-ma (Dölma), ami"Szabaditó"-t jelent. Avalokiteshvara emanációja, mint mondják, annak egy könnycseppjéből jött létre. 21 Tara van, de eredetileg csak kettő volt, a fehér és a zöld, az utóbbi a tantra-szertartásokban játszik szerepet.
A tibeti Tara tulajdonképpen a kínai Kuan Yin-nek felel meg.
Mindegyik Tarának külön funkciója van, van amelyik elhárítja a betegségeket, másik a szerencsétlenségeket stb. Mindegyiknek különböző mudrája, és mantrája van. Ez azonban már a tantrák területére vezet.
Az pedig, hogy a tégla mindenképpen a fejünkre essen, sehol sincs "megírva", mert a karmikus következmények elháríthatók az erények és érdemek felajánlásával azok számára, akik ellen valami rosszat követtünk el a múltban. Ugyanígy létezik a karmikus következmények enyhítése is, mit mondjak, nem egy tégla fog a fejünkre esni, hanem egy falevél.
Továbbá figyelmesen kell tanulmányoznunk az Amitabha Sutrát, amely a Tiszta Föld követőit védelmező Sutra. Tudnunk kell,

1. hogy az összes Bodhisattvák, és vajra-szellemek védik őket.
2. hogy a Tiszta Föld 25 Bodhisattvája állanddóan védelmezik őket.
3. hogy Amitabha Buddha Fénye körülfogja őket.
4.démonok, sárkányok , mérges kígyók nem árthatnak nekik.
5. nem halnak meg fulladás, égés és egyéb erőszakos dolgoktól, megmenekülnek a bilincsektől és a börtöntől.
6. előző rossz karmáik következményei graduálisan megszünnek: akik ellen elkövettek valamit a múltban, azok megszabadulnak, és nem keresik többé a bosszúállást.
7. éjszaka békés az álmuk, amiben megjelenik előttük Amitabha Buddha.
8. gondolataik örömteliek és békések, testük energiával és erővel telt, és amit elhatároznak, azt megvalósítják.
9.megbecsüléssel és segítséggel találkoznak életük során.
10. haláluk idejét előre tudják. félelmet akkor nem éreznek: Amitabha és a Bodhisattvák jelennek meg előttük, és a Tiszta Földre kísérik őket, ahol örökké tartó boldogságban fognak élni.

A fenti dolgokat mindig szem előtt kell tartanunk. Ezek a Tiszta Földön való születés mellett , úgynevezett "Járulékos Jótétemények", amelyekben kizárólag a Tiszta Föld követői részesülnek, e Dharma elfogadása által. Tehát ezt bárki elérheti, aki a Tiszta Föld Dharmát elfogadja.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 04; Vas. 08:08 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
ha a napi gyakorlatokban felajánlom minden érdememet (én úgy értelmeztem az összeset ami volt, van vagy lesz) akkor mi marad amit felajánlhatok azoknak az érdekébe akik ellen valaha bármi rosszat elkövettem. Vagy ők is benne vannak abba a csoportban "akik a szenvedések alsó útján járnak"? Én eddig úgy gondoltam, hogy ezek a pokollakók, a kísértetek , és az állatok, akkor pedig ebben nincsenek benne az emberek. Lehet hogy rosszul értelmeztem a kifejezést? Esetleg az "összes érdem" azt jelenti hogy a felajánlás időpillanatáig összegyűjtött, de korábban még fel nem ajánlott összes érdem? Mert akkor a két egymást követő napi gyakorlat között még tudok érdemet szerezni pl. virág ill. füstölő felajánlással amiből származó érdemet már fel lehet ajánlani azoknak a számára akiknek akár szándékosan akár nem szándékosan valamit vétettem. Szükséges egyáltalán az általunk megsérettek számára külön érdemeket felajánlani, vagy nem mert ha valamit minden érző lény javára ajánlok fel akkor abban ők is benne vannak?

NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 04; Vas. 11:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

az érdemek felajánlásakor azokat felajánljuk a három alsó világban lévők számára, de felajánlhatjuk minden érző lény számára is, és akkor az mind a hat világra kiterjed: még az istenek világára is.
Eddigi érdemeinket már felajánlottuk, tehát mindig csak az újonnan szerzett érdemeket tudjuk felajánlani.
Az érdemek önzetlen felajánlásából megint csak érdem származik, igy soha nem fogunk kifogyni az érdemekből. Érdem származik továbbá abból is, ha mások jó cselekedeteinek örülünk, azokat dícsérjük.
Ha érdemeinket kifejezetten azok számára akarjuk felajánlani, akik ellen rosszat tettünk ebben, vagy az elmult életeinkben, a Tiszta Föld Mesterek azt ajánlják, hogy recitáljuk Kuan Yin nevét, és az ebből származó érdemeket ajánljuk fel. (NAMO KUAN SHR YIN PU-SA, vagy KUAN YIN PU-SA,stb).

(Nem tudom, a pü.-re küldött válaszomat megkaptad-e ?)

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 05; Hétf. 08:22 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,

a pü-t nem kaptam meg, bár amikor én elküldtem az enyémet akkor én is hibaüzenetet kaptam és nem igazán biztam benne, hogy odaér. Lehet hogy csak idő kérdése és megkapom.

NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 07; Szer. 07:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku és Bodhicitta,
nem tudom hogy tudtok- e kínaiul ,de mivel én nem ezért csak így tudom körülírni. Ezen az oldalon a menüsorban hátulról a harmadiknak a legördülő menüjében az elsőt választva, az oldalon a Naplementés CD borító melletti számok mindegyike "NAMO AMITO FO". (A többit még nem hallgattam meg)
http://www.amtb.org.sg/amtb/???/????/tabid/53/Default.aspx
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 08; Csüt. 04:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Musika,

ezt a website-ot ismerjük, a Master Chin Kung-é, aki meglehetősen New Ager-es, meg egy kicsit a Vörös Kína külföldi vallási politikai-biztosa. A tanítványai Chin Kungot egy megvilágosodott Buddhának tartják, aki a legnagyobb Tiszta Föld Mester a Saha világban, aki még Maitreyánál is nagyobb...stb, stb.
Felfogásában a Tiszta Föld csak "education", és a tanítást összekeveri konfucianizmussal és taoizmussal, a tanítványait kényszeresen lenn tartja, pl. egytől egyig a Miao Yin "dharma-nevet" kapják, tehát egyéniség nélküli tömegnek tekinti őket, - szóval nagyon is "cult"-jellege van a dolognak. Náluk előbb jön Master Chin Kung mint Amitabha.

A Tiszta Föld követőinek pedig nem kell még egy fejet tenni a sajátjukra, és csak egyetlen mesterük van, a Nyugati Tiszta Földön lévő Nagy Kedvességű és Nagy Könyörületű

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 09; Pént. 08:16 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
miért van tele a világ ennyi állítólagosan megvilágosodott mesterrel hogy az ember állandóan beléjük fut? A tanítványok ilyen könnyen elfogadják hogy a mesterük a "világ legnagyobb tanítója" , engem az ilyen kijelentések leginkább arra ösztönöznek hogy kerüljem az illetőt.
NAMO AMITABHA!
Músika!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 09; Pént. 04:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

ez a jelenség jellemző a Kaliyugára, amely már - ahogy Shan Tao mondja, - 565-ben megkezdődött. Shakyamuni nem nevezett ki utódot a maga számára. Nem mondom, hogy nincsenek mesterek, mert vannak.
De az, hogy valaki mester, az csak annyit jelent, hogy megtanítunk valakit mantrát, vagy Sutrát recitálni, elmagyarázzuk neki a szabályokat, és az ebből származó érdemeinket felajánljuk az illető számára. Aki ezt teszi, az mester, vagyis Acarya. De jobb, ha azt mondjuk, hogy Kalyanamitra, vagyis vallásos barát, akihez tanácsért fordulhatunk.
Ha egy mester történetesen Bodhisattva lenne, neki tartania kellene magát a Bodhisattva-dharmához, és ha felismerik, el kellene tünnie ebből a világból. A régi mesterek megtiltották tanítványaiknak az ilyen híreszteléseket, mondván: "ne híreszteljetek ilyeneket, hacsak azt nem akarjátok, hogy itthagyjam ezt a világot."
A Bodhisattvának úgy kell gondolkoznia magáról, hogy ő a lények legutolsóbbika, ezért kötelessége minden lények szolgálata.
Ezt persze nem hangoztatni kell, hanem aszerint cselekedni. De hát ez a legnehezebb.
Honen Shonin, Shan Tao és a többi Tiszta Föld Mesterek mind közönséges embernek (bonpu) mondták magukat, és minket is arra taítottak, hogy Amitábha Buddhán kívül nincsen más Mesterünk.
Arra, hogy a Tiszta Föld Dharmát tanítsuk, szükség van, de senkinek nem szabad a hívő (NAMO) és a Buddha (AMITABHA) közé állni.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 09; Pént. 05:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
a panca silan kivül milyen szabályok vonatkoznak a világi hívőkre ?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 10; Szomb. 12:48 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

köszönöm a kérdést, mert ezzel már foglalkoznunk kellett volna, mivel buddhista gyakorlat nincsen szabályok betartása nélkül. Ahogy egy régi mondás tartja: "Egy buddhista szabályok nélkül csak sarlatán."
Vannak olyan vélemények, hogy elég a hármas menedéket letenni, és az ember attól instant buddhista lesz, de hát ez nem egészen így van.
minden Tiszta Föld irányzat - a Jodo Shin Shu kivételével - megkívánja a Panca Shila letételét. Ha ezt valaki betartja, úgy másként, mint istenként, v. emberként nem születik. Ez persze nem a Tiszta Föld követőkre vonatkozik, akik természetesen a Tiszta Földön születnek.
Mivel a Tiszta Föld követők a Mahayanához tartoznak, ajánlatos hogy felvegyék a Bodhisattva szabályokat.
Ezt két formában is le lehet tenni, mivel van egy általánosabb, és egy részletesebb formája.
Az utóbbit csak komoly megfontolások után szabad vállalni, ugyanis biztosak kell hogy legyünk benne, hogy azoknak eleget is tudunk tenni.
A szabályokról nagyon sokat lehetne beszélni: a kolostorokban, ahol IGAZI menedékmesterek vannak, a szabályokat csak egy heti tanulás után adják át, ugyanis a Panca Shila minden egyes előírása más részletesebb, kisebb előírást is tartalmaz, és ezeket ismerni kell. Panca Silát csak szerzetes előtt lehet letenni, világi előtt sehogy sem.
Le lehet tenni egyedül is, ebben az esetben Menedék-Mesterünk Shakyamuni Buddha lesz.
A Bodhisattva Szabályokat a Brahmajala Mahayana Sutra tartalmazza, ez magyarul is megvan a fordításomban, kommentárokkal ellátva. A kommentárok a Tiszta Föld iskola tanításai szerint vannak írva.
Úgy gondolom, ezt a szöveget közzéteszem a honlapon, de előbb még bele kell gépelnem a computerbe. (igaz, egy kis része már megvan.)
Annál is inkább, mivel ez hiányzik "hiteleséknél", és valószínüleg továbbra is hiányozni fog, nehogy valaki számonkérje a betartását.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 10; Szomb. 07:46 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Hú, valami ami hiányzik "hiteleséknél", holott KÉNE hogy meglegyen náluk?! Ez izgalmasan hangzik! Várom az anyagot kedves Anraku hogy feltegyem! Csak majd pontosan írd meg kérlek azt is hogy melyik dobozba!

NAMO SURYA DEVI!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 10; Szomb. 05:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
mit jelent az hogy menedékmester ?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 10; Szomb. 11:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

a menedék-mester mindig az a szerzetes, akivel elmondjuk a menedék-formulákat. Ez alól van kivétel, mégpedig akkor, ha az illető szerzetes mást helyettesít, redszerint a rend főnökét, vagy a kolostor apátját.
Ilyenkor a rend főnöke, vagy a kolostor apátja az igazi menedék - mester. Előfordulhat az is, hogy valakinek a menedék-mestere egy már régebben meghalt szerzetes, akivel az illető szeretett volna menedéket tenni, de a szerzetes halála miatt nem tudott.Ekkor egy szerzetes helyettesítheti a meghalt társát.
Szerzetes hiányában Shakyamuni Buddhával is tehetünk Panca Shila fogadalmat. A Panca Shila egy lépéssel (de igen nagy lépéssel) messzebb van, mint az egyszerű menedék tétel. Ekkor megfogadjuk, hogy betartjuk az öt előírást. Erre valamilyen választ kell kapnunk a Buddhától. Ha nem kapunk választ, a menedék-tételt meg kell ismételnünk mindaddig, mig vagy ébren, vagy álmunkban a Buddhától valamilyen jelt kapunk.
Aki így tesz menedéket, annak a Buddha a menedék-mestere.

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.04.20. Csütörtök 10:06
Hozzászólások: 91

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 16; Pént. 08:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Anraku,
többször írtad, hogy a Bodhisattvát ha felismerik el kell tűnnie erről a világról. Miért kell eltűnnie?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 17; Szomb. 01:56 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Kedves Músika,

a magyarázat erre általában az, hogy a Bodhisattva tökéletesebb lény az embernél, legalább is a Mahabodhisattva. (52 Bodhisattva fokozat van, az utolsó 10-et nevezik Mahabodhisattva fokozatnak).
Mivel az emberek hajlamosak arra, hogy úgy gondolkodjanak, hogy ha adományaikat a bodhisattváknak adják, ezzel nagyobb érdemeket fognak szerezni, így aztán nem adakoznak a szerzeteseknek, vagy szegényebb embertársuknak.
Ez az egész valószínüleg abból a Vinaya szabályból eredeztethető, mely megtiltja a szerzetesnek személyre szóló meghívás elfogadását.
Meghívni csak a Sanghát, de minimálisan 5 szerzetest lehet. Ez alól csak a személyes Acarya a kivétel, akit egyedül is meg lehet hívni, - persze, szerzetes esetében ez szinte lehetetlen, mert nekik szintén a Vinaya tiltja, hogy egyedül járjanak. Vigyáznak egymásra, nehogy megszegjék a szabályokat.
A másik ok , hogy a Bodhisattvának el kell tünnie a világról, ha felismerik,
az, hogy neki a lények legutolsóbbjának kell tekintenie, úgyhogy semmiképpen sem szabad megengednie, hogy istenként tiszteljék.
Ebből is látszik, hogy a lámáknak, roshiknak, rimpocheknak bizony semmi közük sincs a Bodhisattvákhoz...

NAMO AMITABHA !
Anraku
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 17; Szomb. 04:31 pm    Hozzászólás témája: HONEN SHONIN (1133-1212) MONDÁSAI Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

"Buddha Shaka (Shakyamuni) két tanítást hagyott maga után : olyan ez, mint az ökör két szarva ; mindegyik külön áll, de mindegyik az ököré."

"Buddha Shaka tanítása ugyanolyan értékes, de az emberi képességekhez az én vallásom (Amidizmus) a legjobban alkalmazható."

"Még ha a Tíz Világtáj minden Buddhája és Bodhisattvája is ajánlana nektek ezen kívül (Nembutsu) más gyakorlatokat, akkor se merészeljétek követni őket !"

"A Jodo Iskola tudósainak meg kell jegyezniük a következőket: Ha valaki jól ismeri a Shodo tanítását, de szívében a Jodohoz fordul, akkor föl kell adnia az előbbit és az utóbbihoz kell tartania magát. Így tett Donran is, aki felhagyott a négy Shastra magyarázatával, és a Jodonak szentelte magát. Doshaku Zenji ugyanezt tette amikor felhagyott a Nirvana Sutra magyarázatával és teljes szorgalommal a Tiszta Földre vezető gyakorlatokat követte."

"Ha valaki szívében igaz, ha valaki szívében, cselekedeteiben, szavaiban, gondolataiban igaz, nem képmutató, nem törtető, akkor birtokában van annak, amit a 'Legőszintébb Szív'-nek nevezünk."

"Ameddig valaki a Három Mentális Állapot birtokában van, nem számit ki milyen gyenge, hogy az Ojo-t eléri, aziránt semmi kétség, legfeljebb a születési osztálya lesz arányosan alacsonyabb fokú."

"Legyünk közömbösek a külső megjelenés iránt, legyen az jó vagy rossz, ne törődjünk a világ kritikájával, teljes szivünkkel útálva ezt a gonosz világot, ragaszkodjunk a Tiszta Földhöz, szünjünk meg rosszat tenni, gyakorolva a jót, elménket a Buddha-természettel összhangba hozva elnyerjük azt, amit Őszinte és Tiszta Szívnek nevezünk."

"A Shodo tanítása szerint intellektuális képességeinket a legmagasabb szintre kell fejlesztenünk, hogy a körforgás végzetéből megszabaduljunk: ugyanakkor a Jodo gyakorlata azt kívánja tőlünk, hogy visszatérjünk eredeti egyszerűségünkhöz hogy születést nyerjünk (Ojo) ezen az Áldott Földön."

"Hogyan kell élni az életünket ? Úgy, hogy recitálni tudjuk a Nembutsut. Ha valami akadályoz bennünket a Nembutsu gyakorlásában, azt abba kell hagynunk. Ruha, étel, tető a fejünk felett, ezek segítenek a Nembutsu gyakorlásában, és még egyéb más dolgok is. Azok, akik nem recitálják a Nembutsut , és csak a testükkel vannak elfoglalva, bizonyosan a születés három rossz szektorába kerülnek haláluk után. (Pokol. kísértetek világa, állatok világa.) Ugyanakkor nincs arra ok, hogy azok akik recitálják a Nembutsut, ne törődjenek a testükkel, mely a Tiszta Földön fog újraszületni. Ezért törődnünk kell magunkkal, amennyire ez lehetséges. De ha a testtel való törődés főcéllá válik, akkor biztosan a három rossz szektor valamelyikébe kerülünk. De ha azért törődünk magunkkal, hogy recitáljuk a Nembutsut és így születést érjünk el a Tiszta Földön, akkor ez a törődés a Nembutsut támogató segítő cselekedetté lesz. Így van ez."

"Kik tudják követni a Tiszta Föld tanítását ? Az egyszerű emberek kik nem járatosak a filozófiában és a metafizikában, ellenben terméászetes hitük van. Továbbá mindfazok, kik nagy jártassággal rendelkeznek a filozófiában és a metafizikában, de ráébredtek, hogy ez nem vezet semerre. A középszerű embereknek sem természetes hitük, sem megfelelő tudásuk nincs, és rendszerint tudálékosak, és lenézik az egyszerű, természetes hitet. Ezért a Tiszta Föld egyszerű tanítását nem tudják követni."

Honen megkérdezte tanítványát, Benchót : - Melyik Nembutsu jobb : Awanosuke-é, vagy Genku-é ? (Honen másik neve.) Awanosuke alacsony osztályból származott, és mielőtt Honen tanítványa lett, asztrológus volt. (Az asztrológusokat a szerzetesek hagyományosan lenézték.) A kérdés arra irányult, vajon egy tanulatlan személy Nembutsuja ér-e annyit, mint egy tanulté. Honen tanítása szerint a kettő között nincs különbség. Benchonak tehát ezt kellett volna mondania. Bencho azonban mást mondott : Hogyan is lehetne Awanosuke Nembutsuja egyenlő a Mesterével ?
Mire Honen nagymérgesen így válaszolt: A füleden ültél, amíg a Tiszta Földről magyaráztam ?

Honen, bár a Tendai egyik legtanultabb szerzetese volt, mégis sokszor úgy állította be magát, mint tudatlant és együgyűt : - Sajnos képtelen vagyok arra, hogy fölkeltsem magamban a bodhicittát, ezenkívül min dig valamilyen betegségben szenvedek. Szomorú, szomorú dolog ez ! Mit is tudnék tenni ? Egy ilyen személy nem tud előre haladni sem a Shilában (előírások) sem a Samadhiban (meditáció) sem a Prajnaban (bölcsesség).
Mindig is úgy érezte, hogy tanultsága hátrányt jelent a számára : "Genkunak (Honen másik neve) nincs elég bölcsessége, hogy másokat tanítson. Lám, a Hosshoji-ból való Ku Amida Butsu kevésbé intelligens, mégis több embert vezet a Tiszta Földre !"

Honent, ha egyszer felismerte az igazságot, semmi sem tántorította el tőle. Arra a következtetésre jutott, hogy a recitált Nembutsu felsőbbrendű mint a meditatív, vizualizált Nembutsu. Mikor ezt elmondta mesterének, Eikunak, az annyira feldühödött ezen, hogy a fej-tartó fapárnát hozzávágta tanítványához, mondván, hogy Ryonin, a Yuzu Nembutsu szekta alapítója az ellenkező véleményen volt. Mire Honen csak ennyit mondott: "Mindez semmi egyebet nem jelent, csak azt, hogy Ryonin Shonin előbb született mint én. "

NAMO AMITABHA !
Anraku (A "Tiszta Föld"-hez !)
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.02.19. Vasárnap 18:52
Hozzászólások: 112

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 19; Hétf. 05:44 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

Ezt is felraktam!

NAMO SURYA DEVI!
_________________
Fórum admin. Honlapjaim:
http://poliverzum.fw.hu
http://violazoli.fw.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.03.11. Szombat 0:15
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Nanticoke, PA, USA

HozzászólásElküldve: 2006 Jún. 27; Kedd. 12:36 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Hozzászólás törlése Felhasználó IP-címe

MINDEN TAGUNKHOZ ÉS LÁTOGATÓNKHOZ !

Értesítünk mindenkit, hogy Honlapunk és Fórumunk új, reklámmentes helyre költözött :
http://tisztafold.birodalom.net

vagy: http://birodalom.net/tisztafold

Mindenkit szeretettel várunk ! Új regisztráció szükséges !

NAMO AMITABHA!
Anraku & Bodhicitta
_________________
NITYA-SUKHA-ATMAN-SUBHA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mi a pozitív buddhizmus lényege? Honlap: http://pozitivbuddhizmus.fw.hu Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal
Feliratkozás a témára
 
Téma törlése Téma áthelyezése Téma lezárása Téma szétválasztása 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Szavazhatsz ebben a fórumban.
Moderálhatod ezt a fórumot.

Fórum adminisztráció


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd
MyStat - Az ingyenes webstatisztika
y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>ml>y>