Tartalomjegyzék A pozitív buddhizmus fóruma
Itt értekezhetsz a buddhizmusról mint pozitívumról. Honlap: http://buddhista.info
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

A TISZTA FÖLD ISKOLA KÜLÖNBÖZŐ ELNEVEZÉSEI

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tiszta Föld
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
AnrakuCsatlakozott: 2006.06.25. Vasárnap 16:21
Hozzászólások: 144

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 06 Csüt., 5:30 pm    Hozzászólás témája: A TISZTA FÖLD ISKOLA KÜLÖNBÖZŐ ELNEVEZÉSEI Hozzászólás az előzmény idézésével

FEHÉR LÓTUSZ ISKOLÁ-nak is nevezik, mivel követői a Tiszta Földön egy fehér lótusz-virágban fognak születni. Ez az utolsó születésük, mivel nem kell többé visszatérniük a Samsárába, a szenvedés világába. Ezért a nevük "Avaivartika", vagyis vissza nem térő.

BUDDHAMANASIKARA az Iskola sanskrit elnevezése .arra utal, hogy követői mindig a Buddhára (Amitabha Buddhára) gondolnak. Annyit jelent ez, mint állandóan a saját Buddha-természetünknek a tudatában lenni, mely a NAMO AMITABHA állandó recitálásával Amitábha Buddhával egyesitett. Az egyideig (1 - 7 napig, ahogy az Amitabha Sutra mondja) folytatott recitáció azt eredményezi, hogy Amitabha Neve , mint a mag, tudatunkban el van ültetve (az Alayavijnanaban, a megőrző tudatban) és többé egyetlen pillanatunk sincs, amely nélküle múlna el.

BUDDHANUSMRITI-nek is nevezik, szintén sanskritul, jelentése mint a fenti.

NEMBUTSU a japán elnevezése.

NIEN FO kínaiul.

LERÖVIDÍTETT ÚT-nak is nevezik, mivel követői egy születés alatt elérik azt, amit a más úton járók csak tízezer kalpa alatt.

AVAIVARTIKAYÁNA-nak is mondják, mivel a Tiszta Földön születők elérik a 7. Bodhisattva-fokozatot, a vissza-nem-esés állapotát.

ALACSONYABB ÚT-nak is mondják, mivel a Tiszta Földön születő a karmáival együtt megy oda. (A megtisztulás 81 foka egyenlő a Tiszta Föld 9X9 osztályával, amelyen a lények keresztül mennek, mielőtt Buddhaságot érnek el.

POPULÁRIS BUDDHIZMUS-nak is nevezik egyszerűsége miatt, abban a hamis hitben, hogy az igazság mindig bonyolult, holott az igazságnál mi sem egyszerűbb.

TAOIZMUS A BUDDHIZMUSON BELÜL : igy is nevezik, mert a Taoizmus Három Szentje is Nyugaton van, továbbá nyilt, egyszerű, őszinte, ezt kivánja követőitől is, akiknek a Taoizmushoz hasonlóan, örök életet ígér.

AMIDIZMUS-nak is nevezik, mivel nem foglalkozik más Buddhákkal, mivel AMITABHA-nál nincs nagyobb Buddha, másrészt minden más Buddha AMITABHA megjelenési formája. Shakyamuni Buddha nem más, mint AMITABHA evilágon való megjelenése, az un. Nirmanakaya.

KOMATSU (KIS FENYŐ) Mikor Honen-t (1133-1212) az első önálló Tiszta Föld irányzat megalapítóját száműzték, kilenc hónapig Komatsu no Sho-ban tartózkodott. Ma itt található a Honen-ji Templom. Honen tanítását mások Komatsu-nak, Kis Fenyőnek nevezték, mondván, hogy csak alacsony képességű emberek számára való. Honen verse így válaszolt erre:

"Azt mondják, Kis Fenyő:
Ezen csak nevetek:
Hatalmas ágai
Fenntartják az eget ! "


NAMO AMITABHA !
Anraku (Tiszta Föld-hez!)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.06.24. Szombat 22:37
Hozzászólások: 192

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 06 Csüt., 8:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt is felraktam kedves Anraku!

NAMO SURYA DEVI!
_________________
A birodalom.net adminja
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.06.26. Hétfő 21:20
Hozzászólások: 86

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 09 Vas., 9:27 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Anraku,
miként érvényesül a karma a Tiszta Földön ? ha a 81 születési osztály valamelyikébe születünk hogyan kerülünk egy magasabb születési osztályba, ha nincs halál ? Esetleg valami olyasmi révén mint a kukac -> pillangó metamorfozis? Természetesen meg sem fordult a fejemben hogy selyemgubót fogunk szőni, csak az élve átalakulásnak ez egy látványos példája.
NAMO AMITABHA
Músika
_________________
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.06.25. Vasárnap 16:21
Hozzászólások: 144

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 10 Hétf., 1:24 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Músika,

bár azt mondják , hogy minden kiejtett NAMO AMITABHA ötmilliárd kalpa alatt fölhalmozott bűnünket törli el, azt is mondják, hogy karmáinkat magunkkal visszük a Tiszta Földre.
A 81 fokozat tulajdonképpen a Tiszta Földön is létező megtisztulási folyamat jelképe, amelyenm valóban keresztül kell mennünk, de tulajdonképpen csak kilenc osztály, és három fokozat létezik.
Az első fokozatban van három osztály, a közönséges emberek (bonpu) három osztálya.
A jó emberek fokozatának ismét három osztálya van. Ugyanígy a szentek fokozatának is.
A legfelsőbb fokozat első osztályában való születéshez szükséges a Tiszta Földön való születés fogadalma, és a Három Mentális Állapot fenntartása.
A legfelsőbb fokozat három osztályában születők már képesek a Samsárában lévőkön segíteni, anélkül, hogy elhagynák a Tiszta Földet.
Általános az az elképzelés, hogy a Tiszta Földet egy kolostornak, vagy kolostor-iskolának tekintik. Szellemi előrehaladásunk szerint lépünk előre,
felsőbb osztályba.
A Tiszta Föld iskola a horizontális irányban való megszabadulást tanítja, míg a Bölcsek Iskolája a vertikális irányban valót.
Képzeljünk el egy hosszú bambusz csövet - így magyarázzák - melyben egy bogár van. Ha ki akar jutni a csőből, vagy végig kell másznia vertikális irányban, vagy át kell fúrnia magát horizontálisan a bambusz falán. A Tiszta Földön nem hogy halál nincs, de maga a fogalma is ismeretlen. A 9. fokozat fölött még van egy "fokozat", a Buddha fokozat. Ez azoké, akik a Tiszta Földön értek el Buddhaságot.
Talán még annyit kellene hozzátennünk, hogy a fokozatoktól és osztályoktól függetlenül, aki egyszer a Tiszta Földön született, mégha a legalsóbb osztályban is, akkor is effektive olyan helyzetben van, mint egy 7. fokozatú Mahabodhisattva, tehát vissza nem esik, Ez természetesen nem jelenti azt, hogy spirituálisan is elérte a 7. szintet, viszont fokozatosan el fogja érni.

NAMO AMITABHA !
Anraku
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
músikaCsatlakozott: 2006.06.26. Hétfő 21:20
Hozzászólások: 86

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 10 Hétf., 8:50 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Anraku,
nem igazán értem mittől alacsonyabb rendű tanítás a Tiszta Földé, hiszen aki oda születik az a következő és immár szenvedés nélküli örök életében minden idejét a spirituális fejlődésnek szentelheti. Egy másik tanítás követő sem lesz a következő életében feltétlenül spirituálisan egyszinten egy 7. fokozatú Mahabodhisattvával, ha pedig itt marad a Samsárában nem teheti meg azt a luxust hogy minden idejét a spirituális fejlődésnek szenteli, ezért szerintem semmi sem garantálja hogy a másik ugyan annyi idő alatt magasabb spirituális fejlődést tesz lehetővé, vagy tévedek?
NAMO AMITABHA
Músika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
AnrakuCsatlakozott: 2006.06.25. Vasárnap 16:21
Hozzászólások: 144

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 10 Hétf., 4:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Músika,

a Tiszta Föld tanítása semmiképpen nem alacsonyabb rendű, hanem a Kaliyugában az egyetlen tanítás, melyet sikerrel lehet gyakorolni.
Jó ez a tanítás egyszerű, őszinte hívő embereknek, akik szívük teljes bizalmával képesek magukat átadni Amitábhának, és akik nem rendelkeznek különösen magas filozófiai, és metafizikai ismeretekkel.
Jó ez a tanítás továbbá azoknak, kik magas filozófiai, és metafizikai ismeretekkel rendelkeznek, de világosan látják, hogy a tanítás centrális principiumok nélkül szétesik, és akik nem szégyenkeznek a szeretetben (maitri) és a tettetés-mentes őszinteségben menedéket keresni.
Nem jó ez a tanítás középszerűeknek és okoskodóknak, mindenttudó tudálékosoknak, kiknek valójában sem intelligenciájuk, sem hitük nincs, és emiatt ennek a tannak a megértésére és gyakorlására teljesen alkalmatlanok.
A más úton járók három kalpa (egy kalpa 5 milliárd és 60 millió év) alatt érhetik el az első Mahabodhisattva szintet, innen a 7. Mahabodhisattva fokozat tízezer kalpa alatt érhető el !!!
Ugyanezt a Tiszta Föld követője egy élet alatt eléri.
Emberként születni, találkozni a Buddha Tanításával, rábízni magunkat Amitábhára - ez mind múltbeli jó karmáink beérése.

NAMO AMITABHA !
Anraku
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tiszta Föld Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség
MyStat - Az ingyenes webstatisztika