Tartalomjegyzék A pozitív buddhizmus fóruma
Itt értekezhetsz a buddhizmusról mint pozitívumról. Honlap: http://buddhista.info
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Az admin kérései

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kérések az admin felé - az admin kérései
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
violazoli
Site Admin


Csatlakozott: 2006.06.24. Szombat 22:37
Hozzászólások: 192

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 14 Pént., 12:42 am    Hozzászólás témája: Az admin kérései Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves fórumtársak, a Sangha tisztelt tagjai!

Én nagy örömmel gondozom a honlapot és a fórumot, ám dolgom temérdek. Egyrészt nem ebből élek merthogy ingyen teszem, s vannak megélhetési kötelezettségeim, másrészt ha csak hobbinak tekintem is, de hobbinak sem az egyedüli. Az is nagy odafigyelést igénylő feladat, ha csak admini kötelezettségeim szigorúan vett számítástechnikai részét, azaz a ténylegesen szakértelmet követelő munkát nézzük. Azt nekem kell ellátni, nincs mese, mert más meg nem teheti helyettem. Arra kérek azonban mindenkit, legalább amiben teheti, abban tehermentesítsen!

Konkrétan: kifejezett örömömre szolgál, ha cikkekkel-receptekkel-akármikkel gyarapodik a honlap, amit beküldötök. Ezeket azonban nekem megfelelő html formátumúra kell konvertálnom ahhoz hogy felkerülhessen. Legegyszerűbb volna ha rögvest html formában, szerkesztve kérném tőletek az anyagot, de nem teszem, mert tudom hogy egyeseknek közületek ez a kérés szinte olyan lenne mint bikának a vörös posztó (tudom hogy a bika színvak de így mondják), mert sok tanulással járna. De legalább amit megtehet, azt tegye meg! Konkrétan, nekem minden cikket át kell olvasnom. Azért, pld, hogy kijavítsam a bennük levő hibákat. Na már most nem mindegy hogy csak olvasom vagy javítok is...

Megkérek tehát mindenkit aki cikket akar beküldeni a honlapra, vagy aki azért ír be valamit a fórumra hogy utána a honlapra feltegyem az írását, hogy a munkám megkönnyítése érdekében igyekezzék a következőket betartani:

- Ügyeljen a helyesírásra. Azaz nem mindegy hogy például valamit egybeírunk vagy külön. Például sárgadinnye, görögdinnye – egybeirandó. Akkor is ha egyes kofás nénik a piacon külön írják. Nem mindegy továbbá az ékezetek hosszúsága vagy rövidsége sem, holott igen gyakran találkozom az ö-ő, ü-ű betűk keverésével, de néha más magánhangzók esetében is előfordul ez. Egyáltalán, igyekezzünk ékezetes betűkkel írni ha lehet!
- A per jel („/”) nem azonos a zárójellel (músika!). Van a billentyűzeten nyitó-csukó zárójel is, kéretik azt használni!
- A pont, vessző, pontosvessző, kettőspont, kérdőjel, felkiáltójel, azaz az írásjelek, valamint a csukózárójel ELŐTT NEM használunk szóközt, UTÁNA viszont IGEN! Ellenben a nyitózárójel ELŐTT használunk szóközt, UTÁNA viszont nem, vagy csak kivételes esetekben!
- Az Enter gombot CSAK a BEKEZDÉSEK VÉGÉN nyomjuk meg, nem akkor, amikor a képernyőn végetér a sor. Ez ugyanis nem írógép, és nekem RENGETEG bosszúságot okoz az ilyesmi, hogy a felesleges Enter-jeleket ki kell törölgetnem! Tudom hogy az Enter-gomb magyarul „újsor” névvel terjedt el a köztudatban, de ez teljesen félreértett elnevezés, legalábbis a WYSIWYG elven működő szövegszerkesztők esetében (ilyen például a Word, de a fórummotor is részben). Ezeknél a BEKEZDÉSEK végét jelöli, merthogy a sorokat a program úgyis automatikusan tördeli, a betűméret, képméret és sok egyéb szempont figyelembevételével.
- Ha a mondat csukózárójellel végződik, ami után ezért pont következik, akkor a pontot tényleg a csukózárójel UTÁN tegyük és ne elé (Amrita!), mert a pont azért pont hogy a mondat végét jelezze, az tehát a mondat utolsó karaktere, ezért a csukózárójelet is követnie kell, nem megelőzni. De a felkiáltójel és a kérdőjel is KÖVETI a csukózárójelet, akkor, ha a mondat végét jelzik, és nem a mondat közepén vannak két zárójel között.
- Nem végeztem buddhista akadémiát, azaz nem vagyok tájékozott a különböző írásmódokban. Ezért ha valami olyan szakszöveget küld be valaki amiben valami idegen név van leírva, szanszkrit, kínai, japán stb nyelven, de magyar (latin) betűkkel átírva, akkor kérem ne írja hol így-hol úgy, hanem ragaszkodjon következetesen egyfajta írásmódhoz, mert másképp azt fogom hinni hogy valamelyik írásmód téves, elírás, vagy bizonytalanságban leszek hogy ez most szándékos-e és emiatt külön e-mailt kell írnom, s ez a plusz munka mellett a cikk felkerülését is elodázza. Vagy használjon ám nyugodtan a cikkíró különböző átírásokat, de akkor az elején említse meg hogy ezt a fogalmat írják így is meg úgy is, és akkor az egyértelmű lesz.
- Ha viszont valami csatolt állományt küld nekem valaki levélben, akkor a file (állomány)nevet kéretik EKEZET NELKULI BETUKKEL, azaz ékezet nélküli betűkkel írni, s jó lenne ha még a szóközkarakter helyett is aláhúzáskaraktert („_”) használna az állománynévben! Hogy miért abba most nem akarok belemenni, a részletek túl szakmaiak. Így kérem és kész.

A fenti kéréseim teljesülése esetén is lesz biztos bőven hiba amit lektorálnom-javítanom-korrektúráznom kell, de már elviselhető mennyiségben csupán.
Ha a fenti kéréseimet nem tartjátok be, akkor a sok munka miatt kénytelen leszek eltekinteni a beküldött anyag lektorálásától, átnézésétől, s egyszerűen úgy ahogyan van átlököm html formátumba, felnyomom a honlapra és kész! Ezesetben is olvasható lesz, mindenki számára hozzáférhető, de pontosan úgy jelenik majd meg ahogyan beküldtétek, s az eddig hozzám beérkezett nyersanyag minőségét tekintve bizony nem mondhatok mást őszinte szívvel, csak azt, hogy az a minőség bizony szégyent hoz majd a dharmára illetve a honlapra s a mögötte álló dharmakerék-forgató közösségre! Mégsem tehetek mást, mert nem vállalhatok fel mindent egymagam. Emellett gondoljatok arra is legyetek szívesek, hogy azért eddig is sok jó hasznos ötletem volt aminek hasznát láttátok (már maga az is hogy legyen egyáltalán honlapotok! Fórumotok!), s emiatt is hasznos ha van egy kis időm úgymond "lustálkodni", mert ezalatt mindenféle kellemetes okosság az eszembe juthat az egész közösség érdekében! Illetve megcsinálhatok végre olyasmiket amik már eddig is eszembe jutottak.

Köszönettel az admin.

NAMO SURYA DEVI!
_________________
A birodalom.net adminja
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kérések az admin felé - az admin kérései Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség
MyStat - Az ingyenes webstatisztika