Tartalomjegyzék A pozitív buddhizmus fóruma
Itt értekezhetsz a buddhizmusról mint pozitívumról. Honlap: http://buddhista.info
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

EGYOLDALÚ TOLERANCIA ?

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kérdések Anrakuhoz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
AnrakuCsatlakozott: 2006.06.25. Vasárnap 16:21
Hozzászólások: 144

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 13 Csüt., 5:13 pm    Hozzászólás témája: EGYOLDALÚ TOLERANCIA ? Hozzászólás az előzmény idézésével

A POZITIV BUDDHISTA-TISZTA FÖLD KÖZÖSSÉG tagjai hosszú idő óta igyekeztek írásaikat elhelyezni a magyar buddhista website-okon, ahol is a tudatlan rosszulinformáltság és az obskurancia falába ütköztek.
Mikor létrehoztuk önálló Honlapunkat és Fórumunkat, azokat a "Nem hiteles tanítások" csoportjába linkelték be, vagy a belinkelést nagyképű és arrogáns levelekben utasították vissza.
Az ezekhez a körökhöz tartozók közül most páran itt vannak, és nagy hangon "toleranciát" követelnek.
Itt az ideje, hogy ezek megtanulják, hogy a "tolerancia" kétirányú út.
Mi mindenkitől csak annyit kérünk, hogy nyilatkozzon, hogy elfogadja-e a Pozitív Buddhizmus Alap-principiumait. Ezt azért tesszük, mivel Fórumunk nem vita-fórum, hanem a Mahaparinirvana Nama Mahayana Sutra, és a Tathagatagarbha Sutrák tanulmányozásának és tanításának Fóruma, vagyis egy Dharmacakrapravartana Samagama.
A "tolerancia" nevében azt követelik tőlünk, hogy engedjük őket a Dharmacakrához, hogy annak forgatását megakadályozzák, söt, vissza felé tekerjék. Ilyen "toleranciára" ne számítsanak.
Mi csak egy kérdést tettünk fel, melynek megválaszolása alól mindig kibújnak, vagy kibújni vélnek arrogáns kérdésfeltevéseikkel.
Pedig ezekre a kérdésekre csak egy válasz van:

Modortalan vendégnek ajtó mögött a helye.


NAMO AMITABHA !
Anraku
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
kanhapa
Vendég

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 13 Csüt., 8:44 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kedves Anraku,

biztosítalak hogy egyetlen 'körhöz' sem tartozom, akivel hadban állnátok és sohasem utasítottam volna vissza az oldal belinkelését, ha lett volna rá alkalmam. a bemutatkozó levelemben vagy azt követően hangsúlyoztam hogy nem vagyok buddhista, ezért automatikusan semmilyen princípiumokat nem fogadhatok el, legyen az pozitív buddhizmus, negatív buddhizmus, zen, tantra, vagy bármi. ez természetesen nem azt jelenti hogy nem tisztelem mindegyiket egyaránt. a buddhizmust azért tanulmányozom mert csodálatosnak tartom hogy milyen sikeresen tudott alkalmazkodni az idők során, milyen sokrétű és sokszínű. úgyhogy úgy vélem nem bújtam ki a kérdés alól.

az én kérdéseim közül pár még válaszra várna ugyanakkor. ezt természetesen most már nem kérhetem számon, mivel kimondtad hogy ez a fórum nem nyilvános vitafórum, hanem "dharmacakrapravartanasamagama". eszem ágában sincs a kereket forgatni semmilyen irányba (a "jó irányba" forgatni nem vagyok méltó, a "rossz irányba" forgatni pedig vannak éppen elegen), kérdéseim nem is doktrinálisak voltak, hanem módszertani jellegűek. úgy vélem a tőlem telhető legnagyobb udvariassággal kérdeztem, és sajnálom hogyha "nagyképűségnek" lett olvasva. nem annak szántam.

az építő kritikát mindig is hasznosnak tartottam. a helyesírási hibát pedig azért jeleztem, mert bármennyire is jó szándékú lehet a "szexuálmazochista" vajrayana kritikája, senki nem fogja komolyan venni azt, ha a buddhista tantra követőinek egyik leghíresebb szentiratának a neve sincs rendesen leírva.

a kipenderítést természetesen elfogadom minden ellenérzés nélkül.

további sok sikert kívánva,

kanhapa

ps. ha Dolpopa Kálachakrához írt kommentárjai valaha előkerülnek, kérem feltétlen értesíts. úgy vélem Neked sokkal komolyabb kapcsolataid vannak ezen a szakterületen és hamarabb eljut az információ Hozzád.
Vissza az elejére
 
AnrakuCsatlakozott: 2006.06.25. Vasárnap 16:21
Hozzászólások: 144

HozzászólásElküldve: 2006 Júl. 14 Pént., 4:39 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Kanhapa,

A Honlapunkon megjelentetett közlemények valószinüleg teljesen világos képet adnak arról, hogy mi a harmadik Dharmacakrapravartana tanításait propagáljuk, legyen az Shentong, (Parabhavasunya) vagy Yogacára, az általunk hivatalosan képviselt Tathagatagarbhavada mellett.
Ugyanígy közelállónak érezzük magunkhoz a taiföldi Dhammakaya irányzatot is. Ez képviseli filozófiai alapállásunkat.
Ugyanakkor a Tiszta Föld Iskola követői vagyunk, anélkül hogy valamilyen denominacióhoz is csatlakoznánk - Shan Tao irányzata áll hozzánk a legközelebb.
A tantrikus hagyományokat nem soroljuk a buddhizmushoz azok inverz volta miatt, mivel a Viragadharma, és a szabályok követése az elfogadott platformunk. Ennek ellenére nem tartozik profilunkhoz a tantrizmus rendszeres bírálata, ehhez csak akkor nyúlunk, ha valaki tantra-nézeteket akar közöttünk propagálni.
A fentiek alapján világossá kell azt is tennem, hogy amennyiben birtokában lennék is valamilyen tantra-cyklushoz tartozó információnak, lett légyen az akár az általam igen tisztelt Dolpopa-val is kapcsolatban, azt tovább nem adhatom, mivel az fogadalmaim megszegését jelentené.

A regisztráció fenntartásának feltétele továbbra is a Pozitiv Buddhizmus Alapprincipiumainak elfogadása.

AMITABHA !
Anraku
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése  
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kérdések Anrakuhoz Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség
MyStat - Az ingyenes webstatisztika