Hús nélkül finomat

 

HomeMantrákHús nélkül finomatBuddhista KépekLinktárNevessünkBuddhista EtikaCikkek, TanulmányokTiszta FöldRégi forum tartalmaRégi Tiszta Föld forum tartalma

 

Hús nélkül finomat - azaz vegetariánus receptek

A vegetarianizmusnak számos irányzata van. Akad amelyik még a tejet sem issza meg, mert állati eredetu. Ezen az oldalon a vegetarianizmust olyan értelemben tekintjük, hogy itt hús nélküli recepteket adunk közre, azaz nem vagyunk "szélsoségesek". Az az egyetlen cél vezet minket, hogy ételeink elkészítéséhez ne kelljen állatokat megölni, azaz gyilkolni.

Ezt az oldalt én Osz Erik indítottam "útjára" a Pozitív Buddhizmus honlapján, s töredelmesen be kell vallanom, hogy én bizony húsevo vagyok! Ez azt jelenti, hogy természettudományos alapról nézve az emberállat mindenevo, azaz nem hiszek az olyan eszmefuttatásokban, hogy a húsevés okvetlenül ártalmára volna a szervezetünknek. Mégis, gyakorlati tapasztalataim alapján bizton állíthatom, hogy az az állítás sem igaz, hogy okvetlenül szükség volna szervezetünknek állati eredetu fehérjére! Elképzelheto hogy ez TALÁN igaz az élsportolókra vagy valami nagyon speciális tevékenységet végzo szakmákra (bár ezt is kétlem), mégis, az átlagember egészen biztos kiválóan meg tud lenni hús nélkül! Ezt ismétlem tapasztalatból állíthatom, ugyanis kipróbáltam. Mindenféle ideológiai megfontolásoktól függetlenül, még legényemberként. Nem volt feleségem, ellenben nem nagyon tudtam fozni, lusta is voltam, így inkább vajas kenyéren éltem. De amikor mégis meguntam ezt, csak-csak összekotyvasztottam magamnak mindenfélét. De mert szegény is voltam, meg a kertet muvelni is lusta (idom se nagyon volt rá...) emiatt érdeklodésem azon növények felé fordult amik mindenféle gondozás nélkül, maguktól is ott teremnek, tehát a "gizgazok" felé! S rájöttem, hogy ezekbol számos kiváló étel készítheto!
Mondhatom, évekig éltem efféléken, s nemhogy hús nélkül, de többnyire még vajat sem használtam, mert a margarin (ami szintén növényi eredetu) olcsóbb volt!
Én tehát húsevo vagyok olyan értelemben hogy ha valami fincsi húsétel elém kerül, nem habozom megenni. Magam azonban nemigen teszek effélékért aktív lépéseket, mert ezek nélkül is prímán meg lehet élni, de úgy, hogy az átlag magyar ember ezt el sem tudja képzelni. Sot számos olyan finomság rejtezik közvetlen közelünkben, ami veteszik az áruházak drága ajánlataival!
Igyekszem ezeket itt öszegyujteni, de ne csak én írjak ide, várom tehát mások receptjeit is! Tehát lássuk a recepteket!

Bodzaszörp
Csalánturmix
Csicseri borsó
Fenyotea
Gyümölcs fagyi
Gyümölcssaláta
Halwa
Kirántott bodzavirág
Krumplipörkölt
Minden jóság saláta
Okara lepény
Szójapörkölt
Szójatej házilag
Tempura
Vegetariánus Chili
Vegetariánus Sloppy Joes
Vegyes zöldség Bodhicitta módra
Zöldséges Chili
Zöldségkolbász
Zöldségtekercs

 


A honlapot készítette (designed by):Osz Erik

rederic@citromail.hu